15-03-16

Pasen nadert

Volgende week is het al Pasen en elk jaar zet ik een paar takken van een krulwilg in een vaas.
Maar ik heb geen enkele krulwilg meer in de tuin staan. De drie bomen die er stonden groeiden uit hun voegen en zijn na verschillende serieuze snoeibeurten helemaal afgezaagd. Hoe meer je die snoeit hoe vlugger ze terug groeien. Mijn vriendin die een eindje verder woont heeft nog een krulwilg staan en haar man zou een paar takken afzagen voor me. Deze morgen reed ik er met de fiets om, ik had beter de auto genomen. Het waren bijna polsdikke takken die hij had afgezaagd. Ik nam er twee mee die ik kon vasthouden om al fietsend terug te keren naar huis. Thuis heb ik ze heel wat korter geknipt want ik had echt niet geweten waar ik die anders moest neerzetten.

Eerst wilde ik nog wat in de tuin wat bloemenhoekjes verder opruimen. De zon zat en het was te doen. Het was voorspeld dat de zon in de namiddag zou verdwijnen en dat bleek ook en toen werd het echt te koud om voort te werken in de tuin. Wanneer gaat de wind eens uit een ander hoek waaien! Ik heb dan binnenshuis de krulwilgtakken versierd. Als dat geen voorbode is van de lente!

pasen.jpg

pasen3.jpg

pasen2.jpg

18:21 Gepost in Pasen | Commentaren (18) | Tags: krulwilg, pasen |

Commentaren

Wat ziet schattig uit. Konijntjes erin doen. Mooi versierd. Gaat allemaal hard. Wij doen helaas niet aan. Vanwege omstandigheden. Wat heb jij grote tuin. Wat mooi Magda. Het is weer prachtig weer geworden.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik begrijp dat de gedachten niet staan op paasversieringen. Maar toch hebben jullie het balkon in een lentekleedje gestoken en daar kikkert een mens ook van op.
Er is ook veel gras in de tuin en behalve gras afrijden heb ik daar niet zoveel werk aan. Zodra de bloemenborders opgekuist zijn heb ik ook daar niet meer zoveel werk, het is een kwestie van bijhouden. Ik vind in de tuin werken geen karwei ,ik doe het graag.

Gepost door: magda | 17-03-16

Gezellig!! :-)
Ik hang m'n paaseitjes tegenwoordig in de seringenstruik in de voortuin buiten.. die is nog kaal nu en dat fleurt dan op. Als Pasen laat valt zitten er soms al bloemen in.. kan heel erg verschillen hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, vroeger hingen de kinderen en kleinkinderen ook allerlei vrolijke paas dingen in de struiken en bomen. Behalve een paaskrans tijdens het paasweekend wordt er buiten niet veel meer versierd. Ik vind het een leuk welkom voor de bezoekers.

Gepost door: magda | 17-03-16

Jullie zitten al helemaal in de Paassfeer, Magda. Persoonlijk vind ik Pasen véél leuker dan Kerstmis. Want als het Pasen is, dan is het lente.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik geniet van beide feestelijke dagen. Maar op een andere manier. Kerst is warmte en sfeer binnenshuis, terwijl Pasen de bode is van een nakende zonnige en warme tijd die je liefst buiten doorbrengt.

Gepost door: magda | 17-03-16

oh, wat gezellig om in huis te zetten!

Gepost door: cuisine celine | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Celine , met Pasen wat paastakken als bode van de Lente. Al die vrolijke kleurtjes verdrijven de duistere dagen die achter ons liggen.

Gepost door: magda | 17-03-16

Heel mooie versiering Magda, ik heb zelf nog 1 krulwilg in mijn klein tuintje staan maar zoals je zegt hoe meer je snoeit.....

Gepost door: Mieke | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het is het eerste jaar dat ik een paar takken ben halen bij een vriendin. Al de krulwilgen in de tuin zijn gesnoeid. Ik zag er in de Colruyt veel staan, mooi ingepakt in cellofaan en ze vroegen er echt niet veel voor. Had ik er geen gevonden bij een vriendin ik kocht me een pak. Ik ben het zo gewoon dat er elk jaar een paar vazen staan en dikwijls zorgden de kinderen en later de kleinkinderen voor originele versieringen. Jammer ze zijn nu allemaal te groot voor zulke dingen ,hahaha!

Gepost door: magda | 17-03-16

paassfeer in huis..

ik heb er eigenlijk nog niet bij stil gestaan...

tijd om er verandering in te brengen...

heel fris nog om in de tuin wat te doen, maar nu hebben we gelukkig wel zon en blijft de regen achterwege

groeten

Gepost door: willy | 17-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vind een paar versierde krulwilgtakken feestelijk in huis. Adieu winter, nu komt de lente en de zomer eraan!
Het is echt nog fris om lang buiten te werken ,maar uit de wind is het te doen. En natuurlijk goed warm aangekleed.

Gepost door: magda | 17-03-16

Lieflijk! Wij zullen onze versieringen dit WE aanbrengen.

Gepost door: Gidsjoris | 17-03-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, niet vergeten hoor, volgende week is het al Pasen.

Gepost door: magda | 17-03-16

mooi!
k heb hier nog geen decoratie aangebracht, k had nog niet in de gaten dat het al zo dicht aan de deur staat :-)

Gepost door: fotorantje | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik vind dat er weer of geen weer op die manier toch wat lentesfeer in huis is.

Gepost door: magda | 19-03-16

herinner mij er ajb niet aan, ga beginnen stressen.
Pasen komt er aan en heb nog zo veel te doen vooraleer Pasen er is.

Gepost door: pieterbie | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, je hebt maar twee handen en je kunt toch niet alles in één keer doen. Dus rustig aan maar. Vroeger was het een gebruik dat je huis en tuin lente klaar lag: grote kuis buiten en binnen. Die tijd ligt allang achter me. Het zal wel een keertje allemaal in orde geraken ;-)

Gepost door: magda | 19-03-16

De commentaren zijn gesloten.