17-03-16

Natuurlijk...

...was ik met het zonnige weer van vandaag terug te vinden in de tuin.
Er wordt minder zonnig weer voorspeld voor de komende  dagen en geen zon betekent met die scherpe wind dat het niet aangenaam is om in de tuin te werken. Na de middag zocht ik een zonnig hoekje uit om verder op te ruimen. Het is goed merkbaar dat het niet echt winter is geweest. Ik moet echt in de bloemenborders grote kuis houden. Ik laat graag alles groeien waar het bovenkomt maar nu wordt het werkelijk teveel. Phlox pollen, soorten chrysanthenum( met eetbare bloemen), knolletjes van druifjes, soorten lelies, vetplanten, anijs, Phlomis...alles werd in normale proporties teruggebracht. Soms had ik echt een spade nodig om het te veel uit te spitten. Door de zachte winter zijn veel planten blijven doorgroeien.

Denk nu niet dat ik me afgebeuld heb, de tijd dat ik in één weekend van de ochtend tot de avond bezig was om de tuin opgekuist te krijgen( dikwijls met de hulp van de kinderen) is allang verleden tijd. Toen was het nodig want de werkweek liet maar weinig ruimte om daarna nog uren in de tuin bezig te zijn. Ik doe tegenwoordig elke dag een stukje, als het weer het tenminste toelaat. Vandaag heb ik me ook een uurtje in de zon gezet in een beschut hoekje en ik voelde het zonnetje op mijn gezicht. Heerlijk, ware het niet dat de hond van de achterbuur plots vreselijk aan het blaffen ging en van geen ophouden wist. Tot zijn baasje eindelijk naar buiten kwam en het dier tot kalmte aanmaande. En toen de hond zweeg waren het de tortelduifjes die van hun tap maakten. Het was méér dan koeren.

Ik kreeg in de gaten dat het mannetje boven op de schoorsteen kabaal maakte en ik zocht zijn vrouwtje( die zijn echt altijd in elkaar buurt te vinden) en wil je wel geloven dat ze opnieuw op dat krakkemige nest boven de schijnwerper zat. Weet je nog dat ik vertelde dat ze daar een paar keer zat te broeden en dat we bijna elke keer een  gebroken eitje op de grond terugvonden ? (klik)

Ik probeerde een foto te maken terwijl het vrouwtje op het nest zat maar dat lukte niet. Ze vloog naar de nok van buurtjes huis. Ik zal het nest in de gaten houden. Wie weet lukt het dit jaar om er  een duifjesjong te zien.
Ik ga eens vroeger dan anders slapen, de buitenlucht heeft me soezerig gemaakt! Wie weet kan ik morgen nog een stukje opkuisen...

 

tortelduifx.jpg

 

22:36 Gepost in tuin | Commentaren (10) | Tags: tuinwerken |

Commentaren

Magda, de eerste opkuis beurd van de tuin na de winter laat ik over aan de tuinman, door mijn gebroken helleboog is mijn linker arm niet meer zo goed te gebruiken. Als de tuin op punt gesteld is zal het onderhoud wel loslopen.

Gepost door: liliane | 17-03-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane, de voorbije paar jaar is er hier zoveel gesnoeid en in orde gebracht door de tuinman ,dat ik dit jaar in feite maar de winter opkuis van de planten moet doen. Gras heb ik al afgereden zodat het gras er toch wat deftiger bijligt en niet meer in ongelijke pollen. Er moet nog één boom gesnoeid worden ( niet helemaal ) maar dat is wel voor de tuinman.

Gepost door: magda | 17-03-16

Jammer dat we komende3 dagen geen zon meer te zien. Ik vond zon heerlijk. Het was geen echte winter geweest. Wel beetje sneeuw gehad. Mooi dat alle bollen uit de grond schieten. Dat maakt heel gezellig. Je was druk bezig geweest in de tuin. Je hebt wel prachtig tuin Magda. Wat leuk dat duifjes bij jou in de buurt misschien gaan broeden. Dat gaat zeker te keer. Wie weet misschien lukt wel. Leuke foto om te laten zien.
Voor jou fijne weekend gewenst.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 18-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het was voorspeld en deze morgen is het beginnen miezeren. Niet echt regenen maar ook geen weer om in de tuin te werken. Jammer. Dus wordt het
vandaag binnenshuis werken.

Gepost door: magda | 18-03-16

wel aan de frisse kant vandaag en zelfs geen waterzonnetje te zien...

ik heb vandaag te tuin gelaten zoals het was..

en die tortelduifjes mogen toch ook hun ding doen

prettige avond Magda

Gepost door: willy | 18-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy,vandaag miezerde het de hele dag, dus geen tuinweer. Juist tegen 17 uur brak de zon even door en heb ik vlug in een half uurtje het hoekje dat ik gisteren niet had afgewerkt opgekuist. Topen was het amper 5 ° dus zeker geen temperatuur om in de tuin bezig te zijn . Hoewel ik in de nabijheid grasmachines hoorde! Tja iedereen wilt tegen Pasen de tuin toch wat proper hebben .

Gepost door: magda | 18-03-16

dat zou leuk zijn duivejongskes

Gepost door: fotorantje | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik hoop dat het eens lukt en ik niet telkens een gebroken eitje op de grond vind.

Gepost door: magda | 19-03-16

ik vind niet zo rustgevend als het geluid van de vogeltjes

Gepost door: pieterbie | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, dat mag je gerust zeggen, ik heb soms zin om mijn schoen naar hun kop te gooien.

Gepost door: magda | 19-03-16

De commentaren zijn gesloten.