18-03-16

Mijn kleinzoons

Omdat de jongens  niet meer zo graag hebben dat oma  dikwijls foto's van hen plaats, doe ik dat ook niet meer zoveel. De kleindochters hebben er geen problemen mee , maar hen zie ik niet zoveel dus kan ik niet zoveel foto's plaatsen of vertellen wat die doen. Een volgend logje zal over de kleindochters gaan.


kevin ierland.jpgDeze keer wil ik als fiere oma toch eens vertellen hoe de drie kleinzoons het stellen. De oudste kleinzoon, Kevin, zit momenteel voor drie maanden in Letterkenny in Ierland waar hij stage loopt in een bedrijf. Hij moet er een studie maken om nog vlotter te kunnen verkopen op internet . Dit programma wordt dan aangeboden aan geïnteresseerde firma's. Vraag me niet wat het inhoudt, ik weet het niet.
Hij doet het zo goed op school dat hem is aangeboden om in juli een maand te studeren aan de Universiteit in China, Beijing. In augustus mag hij voor veertiendagen naar St Petersburg. Dat laatste laat hij vallen omdat het teveel na elkaar is. Hij komt nl. pas terug van Ierland begin juni en  moet op school nog een studiewerk afgeven en verdedigen.
In september wil hij na het behalen van zijn bachelor naar de universiteit  om zijn masterdiploma te behalen. Momenteel volgt hij de lessen aan de Artevelde school in Gent richting Marketing( 't noemt wel enigszins anders maar het is een tak van marketing:-) ) . Ondertussen studeert hij basis Chinees om zich verstaanbaar te kunnen maken in het dagelijks leven in Beijing. Op de Universiteit ginder is de basistaal Engels.

cedricz.jpgDe tweede kleinzoon,  Cédric, is zich aan het voorbereiden om volgend schooljaar te starten aan de Universiteit in Gent, richting geneeskunde. Dat wil hij nu al jaren. Hij is al lessen gaan volgen( wanneer er plaats is in de aula mogen toekomstige leerlingen lessen bijwonen mits aanvraag op de universiteit) en hij moet zich ook voorbereiden op een ingangsexamen. Lukt het niet voor geneeskunde dan koos hij psychologie en sociologie en moet zich daar ook op voorbereiden.
Op zijn huidige school heeft hij onlangs meegedaan aan de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Hij behaalde met 85% een finale in de Vlaamse Chemie Olympiade. Van de 3184 lln bleven er na de tweede ronde 16 over!!
Cedric behaalde tevens de 2e ronde in de Fysica en Biologie Olympiade!! Dat verdient toch een groot proficiat !

 

sebastien voetballer.jpgDe jongste kleinzoon Sébastien, heeft zich héél goed aangepast aan het middelbaar onderwijs . Hij heeft er zijn draai gevonden en behaalt zeer mooie resultaten. Zoals hij in de lagere school eerder een verstrooide professor was en altijd moest aangemaand worden om zijn huiswerk te maken (meestal toch met goede resultaten) , is hij nu consequent met zijn studies bezig. Hij is praktischer ingesteld dan zijn broer.  Zijn uitlaatklep is voetbal en dat doet hij met hart en ziel.  Nu nog meer sedert er voetbalstickers van de jeugdploeg zijn. Bij aankoop in de Carrefour te  St Andries-Brugge krijg je bij elke aankoop van 25 euro een pakje met drie stickers. In geval er lezers zijn die daar hun aankopen doen en met die stickers niks kunnen aanvangen, laat het me weten! Deze stickers over de voetballertjes van St Andries zijn enkel daar te verkrijgen. Ik kan toch niet elke keer naar Brugge rijden om boodschappen te doen hé ! Hiernaast zie je een sticker met zijn foto erop. Natuurlijk wil hij het album vol krijgen.

Mag ik trots zijn op mijn drie kleinzoons ?

 

 

Commentaren

goh Cédric al het gedaan met het middelbaar, de tijd vliegt
hopelijk kan hij z'n droom waarmaken
natuurlijk mag je trots zijn, t zijn goede studenten
maar k denk dat iedere oma trots is hé, of de kleinkinderen nu goed kunnen studeren of niet

Gepost door: fotorantje | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, natuurlijk is iedere oma fier op haar kleinkinderen wat ze ook kunnen en doen. Het is ieder kind niet gegeven om het op school goed te doen. Ze geraken er ook wel op hun manier. Maar als het dan ietsje meer is, streelt het toch de ego van ouders en grootouders en wil je dat ook wel eens verkondigen. :-)

Gepost door: magda | 19-03-16

je kunt terecht trots op de "jongens" Magda...

die zullen het elk op hun manier wel maken in het leven...

en St Andries-Brugge is voor mij wel iets te ver

prettige weekend

Gepost door: willy | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, als ze zo verder doen en het geluk is een beetje aan hun zijde zullen ze wel slagen in hun leven.
Doe eens een extra tripje op een zonnige dag naar St Andries . Brugge centrum is er vlakbij :-)

Gepost door: magda | 19-03-16

Dat mag je zeker, Magda. Deze jonge mannen zullen hun weg wel weten te vinden in het leven. En ik ben er zeker van dat zij ook trots zijn op hun Oma.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik hoop dat ze een beetje trots zijn op hun oma, want dank aan de vorige generatie zijn ze op de wereld hé !!

Gepost door: magda | 19-03-16

Haha.. tuurlijk mag een oma trots zijn op haar kleinkinderen.. anders zou je maar een slechte oma zijn vind ik hoor. :-)
Vind het alleen wel opmerkelijk.. en ook wel grappig.. dat die jongens niet zo graag meer met hun hoofd op je blog willen en dat jij hen dan 'beloont' met een heel postje vól over hun (privé-)leven..! Vinden ze dát dan wél goed? :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als ik lees wat er op FB gezet wordt door hen en hun vrienden , voel ik me helemaal niet op mijn ongemak met dit logje!! Bij hen gaat het meer over hun verblijf bij oma tijdens de vakanties. Dat ik daar over vertel is geen bezwaar maar dan liefst zonder expliciete foto's. Collages van hen kunnen er nog mee door.

Gepost door: magda | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

Hahahaa.. ja op FB zet iedereen van álles en dan denken ze nog dat dat privé blijft hè! ;-)))
Ik vind het toch vreemd dat ze je daar beperkingen over opleggen.. je blog is een soort van dagboek over je leven en daar spelen bij jou de kleinkinderen toch een grote rol in. Ze zijn dan ook nog vaak bij jou. En vermits ze dus zélf al heel wat op het www gooien via FB lijkt me zo'n bezwaar wat vreemd. Maar goed.. ieder moet doen wat ie niet laten kan hè.

Gepost door: mizzD | 19-03-16

Zo intens kan enkel en alleen maar een "echte" oma schrijven over haar kleinkinderen. Jammer dat opa dat niet heeft mogen meemaken, het zou hem ook ontzettend deugd gedaan hebben. Gefeliciteerd fiere oma!

Gepost door: greta | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ja het is echt jammer dat opa dat niet meer heeft mogen meemaken. Hij zou glimmen van trots, want zijn kleinkinderen waren altijd zijn oogappels. Met de oudste kleinzoon was er altijd een speciale band en dat was wederzijds.

Gepost door: magda | 19-03-16

En of je trots mag zijn of je 3 kleinzoons ... ja hoor ze doen het uitstekend.
Je hebt 3 fantastische kleinzonen

Gepost door: merel | 19-03-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, het kan anders verlopen met kinderen en kleinkinderen maar hier mogen de ouders best hun handjes in elkaar klappen want het zijn stuk voor stuk mooie karakters met een positieve ingesteldheid.

Gepost door: magda | 19-03-16

Je bent zo trots op. Het kan wel voorstellen. 3 kleinzoons groeien hard. Leuk om te zien op[ de foto's. Tegenwoordig worden ook studenten. Hier in Nederland is het ook zo.
Fijne zondag gewenst.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 20-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline; ja ze worden zo vlug groot en dan denk je waar is de tijd dat ze hier samen in de tuin speelden! Nu zijn het alle drie al studenten en wat later stappen ze de grote wereld in om hun eigen weg te zoeken.

Gepost door: magda | 20-03-16

je mag er trots op zijn.
de tweede is precies een beetje een natuurwetenschapper, lijkt mij.
Heb er hier ook zo een, maar die geeft intussen zelf les.

Gepost door: pieterbie | 20-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, de tweede is op zijn leeftijd vooruit en is niet alleen in wetenschappen goed. Ik hoop voor hem dat hij bij de gelukkigen mag zijn om geneeskunde te studeren, want dat is zijn grootste wens

Gepost door: magda | 20-03-16

Magda, je mag meer dan trots zijn op de jongens. Zijn we dat niet allemaal op onze kleinkinderen. Deze kinderen van je kinderen geven een totaal andere betekenis aan je leven. Met hen heb je altijd tijd om leuke dingen te doen daar waar je bij je eigen kinderen teveel andere beslommeringen had. Onze kleinkinderen zijn de deugddoeners aan ons hart.

Gepost door: Mieke | 20-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, aan je kleinkinderen kun je méér tijd besteden dan aan je eigen kinderen en dat probeer ik ook zoveel mogelijk te doen. Aan allerlei kleine dingen merk ik dat ze dat ook appreciëren. Ik mag er niet aan denken dat ik hen niet meer zou mogen zien, zoals zoveel gebeurt bij echtscheidingen . Grootouders krijgen dikwijls hun kleinkinderen niet meer te zien. Ze nemen niet alleen de grootouders iets af ,maar ontnemen de kinderen ook veel af. Tenslotte maken wij als grootouders deel uit van hun verleden . Het zijn wij die verhalen kunnen vertellen van vroeger.

Gepost door: magda | 20-03-16

Je mag zeker en vast trots zijn!

Gepost door: cuisine celine | 20-03-16

Reageren op dit commentaar

@Celine ,ik ben niet alleen trots op hen maar ze houden oma ook jong want ik hoor hen graag vertellen waarmee ze bezig zijn en hoe ze hun toekomst zien.

Gepost door: magda | 20-03-16

trots mag je zeker zijn, blij en ook dankbaar voor zoveel geluk! Ik ken het gevoel: voor het ogenblik ver weg op vakantie ontvingen we een sms dat onze kleinzoon 3e geworden is in de wiskunde Olympiade (lagere school). We konden er bijna niet van slapen!

Gepost door: omamoetje | 21-03-16

Reageren op dit commentaar

@Omamoetje, dus je weet wat ik voelde hé!!

Gepost door: magda | 24-03-16

Ze zijn vlug grote jongens geworden en zijn uitstekende studenten zo te zien. Mooi! Het doet toch zo'n deugd als je weet dat ze het goed doen.
Proficiat aan allen!

Gepost door: Emmy | 21-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy ,dat mag je zeker zeggen. Ze doen het goed en hopelijk mag het zo verder gaan.

Gepost door: magda | 24-03-16

De commentaren zijn gesloten.