24-03-16

verdriet zal er zijn.

af0dd842-1f07-4ae3-ba08-b18a2413090e_jpg.jpg

 

Hetgeen dinsdag is voorgevallen zal ieder weldenkend mens naar de keel gegrepen hebben. Mij ook en gebiologeerd bleef ik die dag het nieuws volgen tot het ogenblik dat het nieuws in herhaling begon te vallen. Dan heb ik de knop uitgeduwd. Mijn gedachten bleven bij de slachtoffers en de families die geliefden verloren. Het ongeloof dat mensen tot zulke daden in staat zijn overheerste, en ook verdriet om al die onschuldigen die het leven lieten bij een waanzinnige daad

De schrik overheerst in het land. De voorzorgsmaatregelen die in het hele land genomen worden zijn enorm. In onze uithoek van het land mogen de kinderen op school niet buitenspelen, niet op uitstap gaan, ze moeten aan de school zelf afgehaald worden en dan nog met een klein aantal per keer. De wijkagenten moeten met een kogelvrij vest dienst doen en dan nog per twee( deze maatregel werd deze namiddag afgezwakt maar de kogelvrije vest blijft).

Toch gaan we moeten verder leven en  liefst in zo normale mogelijke omstandigheden. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het niet meer zal worden zoals het voor de aanslag was, er zal altijd onrust zijn bij het minste of meest dat buiten het gewone valt. Het zal moeten slijten.

Verdriet zal er zijn  maar toelaten dat we verdriet hebben is ook een vorm van sterk zijn. En sterk moeten we zijn, met opgeheven hoofd!

 

ps  Ik ben hier buiten mijn wil om een paar dagen weggebleven. Ik vind het niet passend om hier over persoonlijke problemen  te schrijven. Dat doe ik morgen .

20:28 Gepost in Actualiteit | Commentaren (11) | Tags: aanslag |

Commentaren

Magda,Bij ons in de gemeente staan aan de deuren en op vensterbanken van af acht uur kaarsjes te branden uit soliditeit voor de vele slachtoffers .

Gepost door: liliane | 24-03-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dit is een heel mooi gebaar. Ik woon tamelijk afgelegen en het heeft geen zin om een kaarsje buiten te zetten .Het staat wel binnen te branden.

Gepost door: magda | 24-03-16

Oeie, persoonlijke problemen, ik hoop niet te erg voor je!

Als pendelaar naar Brussel word ik elke dag met de gevolgen geconfronteerd.
Maar je hoort mij niet klagen, het is veel erger voor de slachtoffers en hun geliefden.

Gepost door: pieterbie | 25-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik bedoel niet echt dat ik persoonlijke problemen heb gehad maar wel problemen van praktische aard. Peanuts met hetgeen in Brussel is gebeurd. Maar wel het vertellen waard .

Gepost door: magda | 25-03-16

Reageren op dit commentaar

Ben blij voor je dat het maar nootjes zijn :-)

Gepost door: pieterbie | 25-03-16

vreselijke tijden, oorlogstijden...

Gepost door: fotorantje | 25-03-16

Reageren op dit commentaar

De apocalyps in Brussel maken ons weer eens duidelijk dat de vrijheid, een groot goed in de Westerse wereld, onder druk straat. Het is onverdraaglijk dat we niet langer onbevangen een restaurant, concertzaal of een voetbalstadion kunnen binnenwandelen, maar voortdurend rekening moeten houden met blinde terreur.

Problemen van praktische aard zijn hier ook de laatste tijd schering en inslag, maar dat kunnen we makkelijk vervangen, maar mensenleed helemaal niet.

Gepost door: greta | 25-03-16

Reageren op dit commentaar

Het beste antwoord op terreur.. proberen zo normaal mogelijk door te gaan met je leven en je niet bang laten maken. Wat dat is wat ze willen.. dat we hier in angst gaan leven en met scheve ogen gaan kijken naar alle mensen die er wat anders uitzien dan wij, waardoor er verdeeldheid en onverdraagzaamheid komt tussen alle mensen in het vrije westen. Dat mogen we niet laten gebeuren.. het zou te veel eer zijn voor dat schorriemorrie die zonder te verblikken of te verblozen zoveel mensen de dood in jagen.

Maar bij eigen problemen is het voor elk mens ook belangrijk om ze van zich af te schrijven.. laat je niet tegenhouden hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-03-16

Reageren op dit commentaar

Het is zo niet te omvatten ... Zo vreselijk

Gepost door: Merel | 25-03-16

Reageren op dit commentaar

Het is vreselijk om te zeggen, maar we moeten weer leren leven met oorlog en zinloos geweld.
Het "mensDOM" heeft nog niets geleerd uit het verleden.

Gepost door: Fluwijn | 26-03-16

Reageren op dit commentaar

@Aan iedereen: na twee wereldoorlogen in eigen streek waarmee onze ouders en grootouders kennis hebben gemaakt.Moet de jongere generatie nu ook opboksen tegen terreur en geweld .Gaan de mensen ooit eens leren in vrede samen te leven?

Gepost door: magda | 28-03-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.