28-03-16

Voor en na Pasen

Na het over en weer geloop om de TV en Internet weer in orde te krijgen, gingen Sebastien en oma  in de late namiddag naar de Bowling in Blankenberge. We zouden er twee partijtjes bowlen en daarna aanschuiven voor een steengrill maaltijd.
Sébastien had na de examens twee dagen geen school en moest pas op vrijdag terug naar school om zijn rapport op te halen. Dan is de school verwonderd dat kinderen soms een paar dagen vroeger op vakantie trekken met hun ouders!! Daar vraagt de school toch zelf om, want er was niet eens opvang voorzien!! Gelukkig is oma altijd bereid om de kleinkinderen op te vangen.

Het was niet voorzien maar hij mocht gerust mee, en Sébastien was al eerder eens mee gaan bowlen met Oma. Nooit een probleem met de medespelers. Integendeel ze vinden het leuk dat kleinkinderen ook komen spelen samen met de "oudjes" :-)
In elk geval hij speelde héél goed en als de punten opgeteld werden was hij nummer 4 op 22 spelers!!

senioren,bowling
(foto van de bowling een vorige keer)

bowling.JPG

Hij was nog niet helemaal hersteld van de griep en had niet zo'n grote trek. Er was zoveel vlees over dat ik het  gewoon heb meegenomen naar huis. De porties waren ook erg groot, liefst zes stukken vlees van een behoorlijk formaat. Anderen die het ook niet op konden legden er nog een paar stukken bij. De andere dag heeft het hem gesmaakt en mij ook , hahaha!

De donderdag was er een gratis show namiddag voorzien voor alle leden. Zelf vind ik  niet zo veel aan dergelijke namiddagen maar ik ben loyaal tov de anderen die er op rekenen dat ik kom. Ook daar geen bezwaar dat Sébastien meekwam . Maar tegen zijn papa heeft hij gezegd dat hij zoiets niet zo leuk vond. Dat begrijp ik best , een paar uurtjes moeten luisteren naar moppen en ouwe liedjes,hahaha! Het gebak en de cola maakte het enigszins goed. Thuis gekomen hebben we nog wat spelletjes gespeeld en dat vond hij wel leuk. 's Avonds ging hij naar huis want de andere dag mocht hij om zijn rapport. Hij heeft goede resultaten.

koffietafel.jpg

( de meeste foto's zijn mislukt. Niet opgelet en de verkeerde instelling).

Voor oma was het dan tijd om voorbereidingen te treffen voor Pasen. De oudste zoon was er deze keer niet bij omdat er een feest was voor het eerste kleinkind samen met de familie van de vader( ex man van de schoondochter).
Tja het wordt moeilijker en moeilijker om iedereen te samen te krijgen. Ook de oudste kleinzoon was er niet bij ,hij verblijft tot einde mei in Ierland. Binnenkort maken we er één groot feest van wanneer ik jarig ben in juni. Daar mag echt niemand van de familie ontbreken!

pasen.jpg

Tradities moeten in ere gehouden worden en gezien het buiten slecht weer was werden de paaseieren verstopt in de hall. We grepen ook terug naar héél vroeger toen rosbief, met boontjes, erwtjes en worteltjes, gestoofde witloof en snijboontjes bij een feestmaal hoorden en natuurlijk ontbrak de paastaart evenmin!

's Avonds ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Neen niet iedereen. Sébastien is bij oma gebleven en we maken plannen om er niettegenstaande het stormachtige weer toch een fijne week van de maken. Dat heeft hij wel verdiend want ook deze namiddag was hij mee op bezoek naar een zieke vriendin. Hij kon daar wel naar de TV kijken maar hij is toch liever op stap met oma .

taart.jpg

De paastaart kregen we niet op en vandaag ben ik een vriendin gaan bezoeken met nog een halve taart en een fles Crémant die opengedaan  maar niet uitgeschonken was. Zij kon een opkikkertje wel verdragen na slecht nieuws van de dokter. Alles leek in orde na een kleine borstingreep, maar een ontsteking is misschien  het begin van...

 

regenboog.jpg

Deze prachtige regenboog kregen we op Paasdag te zien
( na een fiks onweer met regen en  hagel, donder en bliksem)

 

 

22:19 Gepost in Pasen | Commentaren (7) | Tags: pasen |

Commentaren

lijkt mij alsof Pasen een toppertje werd bij jou.
gaan bowlen met de kleinzoon mee, moet kunnen, ik deed dat ook graag toen ik jong was.

Gepost door: pieterbie | 29-03-16

Reageren op dit commentaar

Ieder geval jullie hebben genoten met de Pasen. Wat ziet kleine taartjes heel mooi uit. Wij hebben met de Pasen niks gedaan. Wel gisteren even weg geweest. Dat is zeker heel leuk voor de kleinzoon om te bowlen. De laatste foto van regenboog vind ik heel mooi om te zien. Prachtig! Paasdagen is ook weer voorbij gegaan. Weer gewoon nieuwe week.
Groetjes,

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-03-16

Reageren op dit commentaar

Wat goed Magda om eens deze heerlijk ouderwetse herinnering in ere te herstellen! Ongelooflijk vroeger hoe iedereen daar ontzettend kon van genieten, want het is en blijft nu nog een van de beste feestmaaltijden voor mij.

Oma dat is en blijft voor altijd een bron van liefde en warmte voor de kleinkinderen. Hopelijk kunnen ze nog vele jaren bij u terecht, want ze weten dat ze op uw liefde en steun op belangrijke momenten kunnen rekenen en dat je laat merken hoe trots je op ze bent.

Gepost door: greta | 29-03-16

Reageren op dit commentaar

bowlen met Sébastien, dat moet wel deugd doen Magda..

over jouw resultaat valt hier wel niets te lezen :-)

groeten

Gepost door: willy | 29-03-16

Reageren op dit commentaar

Ik zou echt niet meer weten wat wij vroeger met Pasen aten.. de kerstmaaltijden liggen me beter in het geheugen. Denk dat het, behalve de extra eieren, kunstig door m'n vader versierd, eigenlijk niet zo veel verschilde met wat we normaal op de zondagen aten. Weet in ieder geval zeker dat er nooit rosbief op het menu gestaan heeft.. dat kende ik later pas.. en dan nog vooral dungesneden op brood. Het was eerder gebraden kip of een runderrollade. Maar er waren altijd wel veel verschillende groentes bij.. met zoveel kinderen als ons gezin telde was dat wel nodig, want de ene lustte dit niet en de andere dát en mijn moeder vond dat je allemaal iets moest eten wat je lekker vond. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 29-03-16

Reageren op dit commentaar

Zo'n klassieke maaltijd kan zeker lekker smaken, het water loopt me nu al in de mond Magda. Ook die taarten zien er uit om zo in te bijten. Bij ons is het soms ook maanden vooraf plannen om iedereen samen te krijgen, de schoonouders mogen ook niet vergeten worden en daar zijn dan ook weer broers en zussen, ik ken het dus Magda. Maar het is zo leuk als het wel lukt. Met Pasen was iedereen hier ook weer, zalig gewoon.

Gepost door: Mieke | 31-03-16

Reageren op dit commentaar

@Aan iedereen, Pasen was een geslaagde dag, en het onverwachte bezoek van Sebastien was leuk en met de Paasvakantie voor de deur had oma het weer wat drukker dan anders. Maar als de kleinkinderen hier zijn is het toch altijd genieten weer of geen weer.

Gepost door: magda | 03-04-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.