29-03-16

De lente komt er echt aan.

magnolia.jpg

Weer of geen weer de natuur trekt een lentekleedje aan. In de tuin staat de magnolia nu op zijn hoogtepunt. De weersvoorspellingen zijn niet zo denderend en ik vrees dat de bloesems vlug in het rond zullen vliegen.Jammer.

wolken.jpg

Vandaag was het een dag van wolken : wolken met een gouden randje, zwarte wolken, rolwolken... soms loosden ze ferme regenvlagen vermengd met hagel. Maar de zon was ze af en toe te vlug af en dat maakte veel goed.

cadzand.jpg

Na de feestdagen hadden Sébastien en oma nood aan beweging!
Vlak na de middag reden we onder een stralende zon richting Cadzand. Niet zover van huis en als het weer tegenviel konden we vlug weer naar huis. Er was wel veel wind maar niet meer zo snijdend. Droog hebben we het niet gehouden. We kregen een ongelooflijke harde stortbui vermengd met hagel over ons heen en het ergste was dat we nergens konden schuilen. De bui ging over toen we de huizen naderden, maar toen was ik al nat tot op mijn onderbroek! En toen kwam de zon weer tevoorschijn. We zijn ons in een tearoom wat gaan opwarmen en drogen, want we wilden niet terug naar de auto vooraleer we de werken aan de haven hadden gezien!

We hebben beiden foto's gemaakt en die wil ik eerst bekijken en dan toon ik het jullie. Als deze werken aan het haventje en in het dorp klaar zullen zijn dan zal Cadzandbad niet meer het gezellige dorpje van weleer zijn!

Toen we teruggingen naar de parking heeft Sébastien oma even in de bloemetjes gezet!  Je komt Cadzand binnen gereden in een zee van paaslelies.

 

 

Commentaren

Ik had het idee dat de lente er al een tijdje ís..! :-)))
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 30-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de natuur trok zich van het wisselvallige weer niet veel aan en begon zelf aan de Lente . Maar tot voor kort hadden we aan de kust nog nachtvorst. Dat noem ik niet echt lente. Sedert een paar dagen is die koude ondertoon verdwenen en vandaag voelt het echt als Lente aan en kon je in de zon zonder jasje aan rondlopen. Dat noem ik de echte Lente!

Gepost door: magda | 30-03-16

Er was volgens mij tot voor kort overál nog nachtvorst, maar temperaturen hebben niet zoveel met wel of geen lente te maken natuurlijk.. het kan een koude of warme lentedag zijn.
Maar ik begreep wel wat je bedoelde hoor.. het was een grapje. :-)

Gepost door: mizzD | 31-03-16

Ja sommige dagen is wat minder weer. Vandaag ging het wel met de weer. Prachtig bloemen om te zien. Wacht maar in de weekend word lente weer. Hopelijk ook in België. Wat leuk dat jij tussen narcissen zit. Lekker genieten. Leuke foto's heb je gemaakt.
Fijne dag verder.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 30-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja het begint nu echt op Lenteweer te gelijken. Vandaag was het uitsluitend zonnig en dat was toch al een tijdje geleden.Ik kon zonder jasje aan genieten op mijn terras.Zalig!

Gepost door: magda | 30-03-16

de magnolia heeft wel last gehad van die storm Magda.

ik ben hoe de havenwerken er nu uitzien
groeten

Gepost door: willy | 30-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, niet alleen de magnolia zag af van het slechte weer , maar ook de paaslelies en hyacinten . De krokussen waren ook vlug verwelkt.Het is pas sedert eergisteren dat de scherpe wind er niet meer is en je echt het gevoel hebt " ja dat is lente' .Wat ze ook allemaal beweren op de sociale media. Het is nooit echt mooi weer geweest. Het is niet omdat de zon scheen dat je een lentegevoel kreeg want zonder jas en sjaal kon je de deur niet uit! In een beschut hoekje ging het nog maar zeker met een jas aan.Vandaag kon ik in de zon lopen in mijn tuin zonder jas aan!!!

Door jou logje was ik benieuwd hoe de erken er nu bij staan. Ik schreef hierboven al mijn mening hé!

Gepost door: magda | 30-03-16

Ja Magda ,de Lenten kom er aan, twee van de drie schildpadden hebben al even een klein wandelinkje gemaakt.

Gepost door: liliane | 30-03-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane , de lente is zeker begonnen als onze ouwe poes ook al in de tuin wil wandelen. Ze kwam de hele winter niet buiten ,behalve haar neus eens buiten steken aan de achterdeur

Gepost door: magda | 31-03-16

Lief van hem dat hij oma letterlijk in de bloemetjes heeft gezet, ik vermoed dat ook oma ook heel vaak figuurlijk in de bloemetjes wordt gezet en dat verdient ze.

Gepost door: Mieke | 31-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, toen, opa nog leefde werd hij ook door de kleinkinderen op handen gedragen en ze missen hem nog steeds als ik soms hoor " moest opa dat ook nog kunnen meemaken". Misschien komt het ook een beetje door dit gemis dat ik " overladen" wordt door hun gehechtheid aan oma.

Gepost door: magda | 31-03-16

stilaan komt alles in bloei en voor het weekend voorspellen ze toch een paar warme dagen

Gepost door: merel | 31-03-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, het voelt al merkelijk zachter aan. Nu nog wat meer zon
en beter kan het niet. Dus gaan we genieten!

Gepost door: magda | 31-03-16

het komt er hopelijk nu wel aan.

Gepost door: pieterbie | 01-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het lijkt er toch op!

Gepost door: magda | 01-04-16

mooi Magda tussen de bloemetjes

Gepost door: fotorantje | 03-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, oma moest even poseren. Het was ook een mooi binnenkomen in Cadzand: overal paaslelies ,tot in de berm naast het kanaal toe.

Gepost door: magda | 03-04-16

De commentaren zijn gesloten.