01-04-16

Op weg naar het haventje van Cadzand

 

Maandag zijn Sébastien en oma er 's middags op uitgetrokken. Een tijdje terug toonde Willy ons de werken aan het haventje in Cadzand. Dat wilde ik eens met eigen ogen zien. Meestal wandel ik dwars door de Zwinvlakte aan de Nederlandse kant om na een stopplaats in een strandpaviljoen terug te wandelen naar de auto. Ik kom dan niet in de nabijheid van het haventje. Deze keer reden we echter recht naar Cadzand-bad.

Vlak vòòr het binnenrijden van Cadzand-bad zagen we een nieuwe parkeerplaats. Héél lang geleden was er op die plaats al eens een parking maar die werd verwijderd bij de bouw van een heleboel vakantiewoningen. Blijkbaar is de noodzaak voor een parking nu groot. Die is evenwel nog maar half afgewerkt maar is bijzonder goed gelegen: dichtbij het Zwin en evenmin niet zo ver van het centrum. Een hele rij paaslelies en een uitnodigend plakkaat heten je welkom.

 

cadzand1a.jpg

Een bakfiets in de vorm van een klomp!! Dat moest op de foto!

cadzand1.jpg

Wij kozen deze keer niet voor de wandeling door het Zwin ( de bovenste foto hieronder toont het pad richting Zwinvlakte) maar namen een pad dwars door de duinen vol kreupelhout en plassen. Tot mijn verbazing had ik dit pad voordien nog nooit gezien. Kan ook niet omdat ik de auto veel verder van Cadzand parkeer en zo dwars door de Zwinvlakte naar zee wandel. Het eerste wat we zagen tussen het kreupelhout waren Langhorns ! Ik wist niet eens dat er hier Langhorns graasden.

cadzand2.jpg

cadzand3.jpg

cadzand4.jpg

Tussen het kreupelhout zag je veel plassen en konijnenholen waren er bij de vleet. Verschillende oude bomen waren gehuld in een waas van witte bloesems. 

cadzand5.jpg

cadzand6.jpg

cadzand7.jpg

Uiteindelijk kwamen we uit in de omgeving van het haventje. Een enorme rolwolk had ons al de hele tijd achtervolgd en wat we vreesden gebeurde ook: een enorme stortbui samen met flinke bollen hagel. We konden op dat moment nergens schuilen en drukten ons zo dicht mogelijk tegen duindoorn struiken. Mijn donsjas was echt niet bestand tegen zo'n stortbui( ik heb die ondertussen ingespoten met een spuitbus om die weer waterafstotend te maken) en Sebastien met zijn kort donsje had een ferme natte jeansbroek.

cadzand8.jpg

cadzand12.jpg

In de regen  trokken we een paar foto's van de werken aan het haventje. We waren er nog te ver vandaan om er veel van te kunnen zien.

cadzand9.jpg

cadzand10.jpg

De stortvlaag minderde en we gingen weer op stap. Eerst even over het duin het strand op  ...

cadzand11.jpg

...om daarna langs een nieuw aangelegde weg richting haven te wandelen. Zo plots als het begon te regenen, zo plots hield het weer op en kwam de zon tevoorschijn. De rolwolk dreef verder  van ons af. Gelukkig maar want anders gingen we toch terug moeten naar de auto. We zijn wel eerst ons wat gaan opwarmen en drogen in een tearoom.

Morgen toon ik de ingrijpende havenwerken in Cadzand-bad. Heel dichtbij kun je er niet komen maar je krijgt toch een indruk van  de grootte van de werken. 

cadzand16.jpg

Commentaren

Ik ben benieuwd en kom zeker kijken!
Wij zijn aan het aftellen voor Oost-Duinkerke...

Gepost door: Gidsjoris | 01-04-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, Cadzand ligt toch nog een eindje verwijderd van Middelkerke. Maar wees welkom, dan kun je zeggen dat je even in het buitenland vertoefde,hahaha!

Gepost door: magda | 02-04-16

Dat ziet er daar geweldig mooi uit.

Gepost door: Emmy | 02-04-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy, dicht bij huis en toch weer heel anders. Ik wandel er graag en als je dan iets nieuws ontdekt is het meegenomen natuurlijk( behalve die stortbui dan,hahahaà

Gepost door: magda | 02-04-16

die hebben serieuze hoorns Magda..

ik zou ze niet direct gaan aaien...

ik ben benieuwd naar het vervolg...

gisteren was ik nog eens in de buurt, en tot mijn verwondering heb je op de E34 slechts 1 rijstrook en dan ben je nog maar bij het begin van die grootste werken...

bijna niet te doen

prettige dag

Gepost door: willy | 02-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, wellicht de voorbereidingen voor de parallelwegen. Je zegt het :het is bijna niet te doen.
En nu zijn ze gestart om tussen Westkapelle en Knokke twee grote rotondes te maken plus een voorlopige doorsteek halverwege om het de klanten van handelaars langs de natienlaan gemakkelijker te maken.Wanneer ik nu naar de Colruyt rij dan moet ik het hele eind naar Knokke doorrijden om te kunnen terug keren naar Westkapelle! Halverwege wordt er nu een doorsteek gemaakt zodat je kan terugrijden!Het wordt zeker nog meer dan een jaar doorbijten.

Daarom liever eens gaan wandelen in Cadzand ,hahaha!

Gepost door: magda | 02-04-16

mooi! en die koetjes schattig :-)

Gepost door: fotorantje | 03-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja daar had je wel een hoop foto's kunnen maken van die koetjes hé,hahaha!

Gepost door: magda | 03-04-16

Ze hebben wel flinke hoorns maar het zijn geen 'langhorns'.. het zijn Schotse hooglanders. Tegenwoordig worden die overal ingezet om de boel kort te grazen hè.. machtig mooie beesten vind ik het, maar ik kom er liever niet té dichtbij.
Jammer van die bui, maar jullie zijn gelukkig niet van suiker hehe!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, er stond alleen "runderen" op de plakkaten en omdat er in Sluis Langhorns rondlopen dacht ik dat dit ook dezelfde waren. Ze zien er inderdaad wel wat anders uit. Ik zal het niet meer vergeten :-). Ja je liep er vlak naast ,ik was er ook niet zo blij mee , maar ze trokken zich van de wandelaars geen barst aan! Er lagen rasters zodat ze niet uit hun graasland weg konden lopen. Indien nodig wij wel, hahaha!

Gepost door: magda | 03-04-16

Een mens mag zich niet laten kennen he, een beetje regen heeft nog niemand gedood. Makkelijk gezegd hier in de warmte van mijn bureautje. Mooie foto's hoor, ik verwonder er mij er elke keer weer opnieuw over als ik naar Cadzand ga(dat gebeurt toch zeker om de 2 maanden) hoe snel alles hier evolueert. Ben benieuwd tegen dat alles zal af zijn, de mooie wandelpaden tegen de duinen vind ik alvast een hele verbetering.

Gepost door: Mieke | 03-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, we waren wel nat ,maar omdat de zon doorbrak en er omzeggens geen wind was, kregen we het ook niet koud. Ik was wel bekommerd om Sebbie want die was nog niet helemaal hersteld van de griep. Hij heef er gelukkig niks aan overgehouden.
Ja je ziet al dat er stukken wandelpaden zijn aangelegd en zelfs zijn er al nieuwe of vernieuwde strandpaviljoenen, maar of die een serieuze storm kunnen opvangen betwijfel ik. Dat is in eerste instantie de bedoeling geweest om alles te verstevigen tegen de eventuele superstorm. Daar lijkt het momenteel helemaal nog niet op.

Gepost door: magda | 03-04-16

't is zo precies de gele periode op elke blog zie je gele bloemen.
Op die van mij niet, ik plan mijn posts vooraf, en geel is niet gepland :-)
Is ook zo mijn ding niet om er zelf foto's van te gaan maken.
Leuk dat je terug op stap kon met een van de kleinkinderen.

Gepost door: pieterbie | 04-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ja het is de periode van het jaar die gele bloemen.Iedereen is blij dat er weer kleur is in de natuur!

Gepost door: magda | 10-04-16

De commentaren zijn gesloten.