31-03-16

gezien door de ogen van een andere fotograaf

 

Cédric kwam gisteren een dagje naar oma en hij had geen zin om de deur uit te gaan. Gewoon een dagje thuis bij oma . Het weer was zonnig en zacht. Een bezoekje aan het dichtbij gelegen tuincenter genoot de voorkeur van de twee jongens. Zakjes zaad kopen voor groenten en bloemen en meststof voor het gras. Cedric gaat zaaien in bakjes in de serre van zijn overleden opa(moederskant). Als de plantjes groot genoeg zijn dan plant hij ze uit in de tuin van zijn opa en brengt er ook mee naar oma voor haar groentetuintje. Zijn tuinervaring van vorig jaar is dus geen eendagsvlieg. Ik wakker hem graag aan met raad en daad. Fijn toch! Hij heeft na de middag ook nog even het gras afgereden en Sébastien heeft hier en daar struiken en planten gesnoeid. Een rustig dagje wink !

Bij de achterbuur zijn ze volop bezig om na het renoveren van het huis de tuin in orde te krijgen. De hele dag reed vandaag een machientje rond om de grond die is aangevoerd netjes te leggen. Moet gebeuren natuurlijk, maar Sebastien en ik zijn er met de fiets van doorgegaan om boodschappen te doen. Toen we terug kwamen waren de werken klaar en hebben we nog even een hoekje van de groentetuin omgespit,  Sébastien voerde de rommel naar de composthoop en kuiste  met een schepnet het zwembad wat uit.

door de ogen van Sebbie4.jpg

Sébastien heeft de kleine camera genomen en liep gisteren rond het huis om foto's te maken.Hieronder enkele collages gezien door het oog van een kleine fotograaf.

door de ogen van Sebbie.jpg

Ons Vlekje doet een wandelingetje rond het huis. Nog maar sinds kort wil ze meer dan haar neus buitensteken. De hele winter bleef ze binnen. En Flappie, de buitenpoes, kijkt vanonder  de schommelbank naar Sebastien

door de ogen van Sebbie1.jpg

Opa plaatste overal stenen beestjes en beesten. Hier zie je er enkele van !

door de ogen van Sebbie2.jpg

Het is hem gelukt om een foto te nemen van het broedend tortelduifje! De kikker die kwaakt als je er langs loopt mocht ook op de foto. Wees dus gewaarschuwd als je bij ons langskomt.( zelf zet ik de knop meestal op off , ik word tuureluurs van dat gekwaak telkens je er langs loopt).

door de ogen van Sebbie3.jpg

Zelfs de prei, die nog in de groentetuin staat, mocht op de foto. Voor deze Helleborus moet hij al flink door de knieën zijn gegaan. De krulhazelaar staat volop te bloeien.

ps: Morgen komt de Cadzandwandeling eraan. Met de jongens in huis krijg ik niet veel pc-tijd toegemeten wink.

Commentaren

Hoezo niet? als die jongens lekker alle tuinklusjes voor je doen, wat fotograferen en het zwembad schoonmaken, kan oma ondertussen toch lekker ven relaxed aan de pc gaan zitten? Ze zijn al zó groot, daar hoef je toch niet meer achteraan te lopen zeker? ;-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 01-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, zo werkt dat hier niet hoor. Zij helpen oma , en oma profiteert er dan ook van om andere karweitjes te doen . Zeggen ze niet "veel handen maken het werk lichter"! Als ze 's avonds binnenkomen dan slaan ze de pc aan of we spelen samen spelletjes. Voor de tijd dat ze hier zijn laat ik hen maar doen.

Gepost door: magda | 02-04-16

Heel mooi zo eens door een ander oog gezien. Als ik bij jou in de tuin zit zie ik ook altijd iets op op de foto te zetten. Veel is er wel te zien daar.

Gepost door: Emmy | 02-04-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy, ja dat wil ik best geloven . Bepaalde dingen zie ik dagelijks en je slaat er in feite geen acht meer op. Maar iemand op bezoek ziet het dan wel.

Gepost door: magda | 02-04-16

leuke collages!

Gepost door: pieterbie | 03-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, hij maakt mooie foto's en die mogen hier ook wel eens getoond worden ;-)

Gepost door: magda | 03-04-16

De commentaren zijn gesloten.