09-04-16

Tina strip

tina.jpg

Toen we op de zolder aan het opruimen waren Sébastien en ik, hebben we samen een stapel tijdschriften naar beneden gebracht. Tina ,een meisjesweekblad. De stapel werd aan de kant gelegd . Ik zou eens kijken wat er mee aan te vangen want op de papierhoop gooien wilde ik niet.  Misschien kan ik er een meisje plezier mee doen maar het probleem is dat ik rond me niemand ken die een meisje heeft die zo'n tijdschrift wil lezen. Ik heb de stapel gesorteerd op nrs en  jaargang. De tijdschriften zijn er niet allemaal meer, bepaalde jaargangen zijn bijna compleet bij andere jaargangen ontbreken er veel. Ze dateren van de jaren '80 tot '85 ! 

Het eerste tijdschrift dat ik voor de kinderen kocht was Bobo. Een tijdschrift voor kleintjes en daar las ik dan uit voor.Die zijn allemaal verdwenen, tja daar werd van alles uitgeknipt . 
Voor de jongens  was er Robbedoes, Kuifje, Jommeke en niet te vergeten de Suske en Wiskestrips. De meeste strips zijn mee verhuisd met de oudste zoon die een fanatiek stripverzamelaar is geworden.

Ik had ook mijn voorkeuren, en die strips heb ik nog steeds in huis ,maar nieuwe kopen doe ik niet meer.
Iemand die de Tina's wil kan ze gerust komen ophalen. Laat een berichtje na .

tina1.jpg

22:36 Gepost in herinneringen | Commentaren (16) | Tags: strips, tina |

Commentaren

We hebben hier ook zo'n paar verzamelingen gehad Magda, maar waar die allemaal beland zijn weet ik ook niet meer. De kinderen hebben ze vast ook meegenomen voor hun kinderen later maar of die ooit nog van de zolder gekomen zijn, heb ik geen idee van.

Gepost door: Mieke | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke , er lagen nog veel meer tijdschriften op zolder. Waar die naar toe zijn weet ik niet. Maar deze strips zijn echt meisjes boeken en die zijn voor een groot deel blijven liggen. Ik vind het zo jammer om weg te gooien want het zijn nog getekende figuurtjes terwijl er nu meer gefotografeerde verhalen in staan. Ik zal er wel een bestemming voor vinden.

Gepost door: magda | 10-04-16

Gooh ja.. de Tina.. die las ik ook in m'n jonge jaren. Wij hadden de Donald Duck en de Eppo, de Tina en ook de Bobo later nog. België is meer een stripland dan Nederland, de Suske en Wiske-albums kreeg ik pas veel later onder ogen.
Als de jaargangen compleet waren van die Tina's was er misschien wel geld mee te verdienen geweest.. op Marktplaats of op e-Bay worden dat soort dingen volgens mij wel te koop aangeboden en stripliefhebbers betalen er dan graag voor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb ook aan die sites gedacht maar jammergenoeg zijn de jaargangen niet compleet. Ik vind het nu nog leuk om er in te bladeren,hihi! Ik vind wel een oplossing, misschien uit onverwachte hoek. Zomaar weggooien doe ik zeker niet.

Gepost door: magda | 10-04-16

Wat een mens toch allemaal op een zolder bewaard, de uitdrukking schatten op zolder, er is toch wel waarheid in, zo tof dat het verleden je eventjes inhaalt, grtjes

Gepost door: Emily | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Emily, ja dat is waar :het verleden haalde me even in. Want het bracht toch veel herinneren naar boven.

Gepost door: magda | 10-04-16

wat bij mij op zolder belandde, dacht ik later nog te kunnen gebruiken..

maar dan vergat ik meestal dat ik het nog had..

nu komt niets nog op zolder

fijne zondagavond Magda

Gepost door: willy | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, hier van hetzelfde. Opa die kon dingen op de zolder leggen waarvan ik zei "wanneer ga je dat nog gebruiken". Er werd dan weer eens flink op geruimd maar na een paar jaar lag het weer vol. Nu heb ik echt nog eens flink opgeruimd en wat niet kon weggegeven worden ging richting recyclage park. Nu ligt er overwegend kerst-paas en Halloween spul op zolder. Niets gaat nog de zolder op , enkel wordt er naar beneden gehaald. En er ligt nog het een en ander ...

Gepost door: magda | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

de tijd dat we veel op zolder bewaarden is hier ook gegaan
je hebt wel een mooie schat gevonden

Gepost door: merel | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, er lag zoveel op zolder van de kinderen maar geleidelijk is alles meegenomen zoals ook een volledige Märklin trein en accessoires. De bergen en tunnels en boompjes en sporen die niet los konden die staan er nog... Ook speelgoed van de dochter zoals poppen, keukentje.. maar geleidelijk ruim ik dat zelf op ,want wie wil er nog met oud speelgoed dat zijn beste tijd heeft gehad spelen. Dochterlief heeft één zoon en die zie ik niet met die dingen spelen. De playmobil en lego die zijn allang verhuisd naar de kleinkinderen. Onlangs heeft de tweede zoon een en ander meegenomen als souvenir zoals goocheldozen, dierenspelletjes waar je de juiste naam moest bij plaatsen( doos met batterijen). Hij heeft een grote uitstalkast in zijn bureau en dat plaatst hij daar in. Ik vind het wel leuk dat hij er mooie souvenirs aan overhoudt en het wil bewaren.

Gepost door: magda | 11-04-16

bedankt, maar ik heb niet direct iemand die zich aangesproken zal voelen :-)

Gepost door: pieterbie | 11-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik zal wel op iemand vallen die het wil hebben. In elk geval geen opkopers.

Gepost door: magda | 11-04-16

Tina ken ik. Dat is zeker lang geleden. Je hebt nog bewaard. Vele andere strips heb je ook. Misschien aan je familie die wel leuk vinden?
Fijne week. Je was ook erg druk geweest van de week. Leuk dat je tuin opknapt.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 11-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja in de familie ken ik niemand die nog in die tijdschriften wil lezen .Ze zijn er allemaal te oud voor. Je nu valt er wel het een en ander te doen in de tuin. He weer wordt ook zachter en dan kan ik beginnen zaaien in de groentetuin en bloemen voor de bloembakken aankopen.

Gepost door: magda | 11-04-16

wat leuk die stapel tijdschriften, lijkt me heerlijk om die nog eens te lezen. ik las de Tina's bij mijn nichtje , die was daar op geabonneerd. Ik denk dat mijn ouders het te duur vonden.

Gepost door: vanessa | 27-04-16

Reageren op dit commentaar

@Vanessa, ik had jaren lang een abonnement op dit weekblad voor mijn dochter. Toen ze het te "kinderachtig" begon te vinden ben ik ermee gestopt. Een deel is verloren, gegaan omdat er prenten en zo werden uitgeknipt voor school of ook zomaar omdat ze die prenten mooi vond. Een groot deel is op de zolder beland. Ik heb ze nu van de zolder gehaald en netjes verpakt en daar liggen ze dan te wachten tot ik iemand vind die ze wil hebben. Interesse? Je mag ze gratis hebben. Ik denk dat je wel wat ver woont om dit te doen.

Gepost door: magda | 27-04-16

De commentaren zijn gesloten.