12-04-16

onweer

 

onweer.jpg

Er trok deze namiddag een onweer over West Vlaanderen en hier en daar werd een kleine windhoos opgemerkt. Ook bij ons was er een vreemd onweer en toen wist ik nog niet eens van het onweer over de rest van Vlaanderen.
Aanvankelijk had ik er geen erg in want ik was met de hoge drukreiniger bezig om twee paadjes te reinigen: eentje aan de achterkant van het huis en eentje langs het huis waar mijn groentetuintje is.  Ik had het terras achteraan vorige week al gedaan en vandaag zette ik een tuintafel en stoelen buiten. Wanneer de zon er is  kun je daar al buiten zitten. Het is zo'n beschermd hoekje.

onweer.jpg

Het werd aardig donker en ik dacht " ik doe nog vlug verder want eenmaal het begint te regenen is het gedaan voor vandaag." Het begon echter niet te regenen. Ik hoorde wel lawaai maar dacht aan een helikopter( die vliegen hier regelmatig over en maken best veel lawaai). Maar het lawaai bleef duren en toen ik de drukspuit uit zette hoorde ik een continu geroffel en af en toe wat knallen. Wat een vreemd onweer dacht ik nog. Het leek niet echt op donder, het geroffel werd alsmaar luider en de knallen kwamen alsmaar vlugger na elkaar.

Ik begon de boel maar op te ruimen en hoopte dat het niet plots zou  stortregenen want het vraagt toch een ietsje tijd om elektriciteit af te sluiten, waterkraantje dicht draaien, de spuitmond uit elkaar te halen en alle leidingen netjes op te rollen. Ik kon natuurlijk indien nodig het tuinhuis induiken maar dat hoefde nu niet.
Toch was het hoog tijd dat ik binnen was, ik zag horizontale bliksemschichten en oorverdovende donderknallen.
Ik kon nog juist een foto maken hoe duister het was en vlak erop scheen aan de andere kant de zon zodat je de zwarte lucht nog beter kon zien.

Het duurde alles samen ruim een halfuur en ik kreeg al flink de zenuwen. Ik panikeer niet vlug maar kan er niet aan doen: toen we hier pas woonden sloeg de bliksem op ons huis en omdat ik juist aan het aanrecht een wasje deed ( dus met mijn handen in het water zat) ,werd ik door de keuken gekatapulteerd. De bliksem sloeg in op de TV antenne, raasde door het huis en verliet de woning aan de aarding van de chauffage.

 

onweer1.jpg

onweer3.jpg

onweer4.jpg

onweer5.jpg

18:46 Gepost in herinneringen, het weer | Commentaren (19) | Tags: doner, bliksem, onweer |

Commentaren

Hier hadden we hetzelfde idee Magda, het terras en de muren werden volledig afgespoten met de hoge drukreiniger. Nadien moesten natuurlijk alle ramen een beurt krijgen en dan kregen ze nog een bijkomende douche.

Gepost door: Mieke | 12-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het was ideaal weer voor zo'n werkje hé. Maar ik heb wel de rolluiken eerst laten zakken en die rolluiken afspuiten gaat vlugger dan het venster afwassen,hihi! Hard regenen heeft het niet gedaan maar het onweer zelf was niet mals.

Gepost door: magda | 12-04-16

Hier heeft het enkel geregend, gelukkig geen onweer. Het was zelfs nog lekker warm tot 17.00.
Wat schrikken, van die blikseminslag. Gelukkig ben je er nog redelijk goed vanaf gekomen. Brrrr.

Gepost door: Ellen | 12-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ellen, de regen was niet zo erg maar het onweer met rollende en knallende donder en dwarse bliksemschichten was des te heviger. Een ongewoon onweer.Bliksem en donder bezorgen me sedert die inslag altijd een ongemakkelijk gevoel en als het onweer lang aanhoudt voel ik me nog steeds verstijven.De buitenwereld merkt het niet zo vlug aan me.

Gepost door: magda | 12-04-16

hier alleen regen ... gelukkig maar want ik heb het zo niet op onweer

Gepost door: merel | 12-04-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik heb het zeker niet begrepen op onweer met donder en bliksem. Deze keer was het een vreemd onweer.De ene kant van de hemel was hel verlicht door de zon en de andere kant pikdonker en maar donderen met lange roffels .

Gepost door: magda | 12-04-16

Gelukkig hebben wij geen onweer gehad. Het is bij ons mooi weer. Bij jou onweert het hard. Dat je kun je mooie foto's zien. Heel mooi om te zien. Gelukkig ben je goed gekomen van schrik. Onweer kunnen hele harde knallen doen.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 13-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueliune, zo zie je maar dat onweer erg plaatselijk kan zijn.

Gepost door: magda | 13-04-16

Het onweer kwam hier pas om een uur of 7 in de avond langs, maar de kracht was er toen al wel uit.. meer dan een beetje gerommel was het niet. Ik heb het ook niet op onweer, ook al maakte ik nooit zoiets engs ermee mee als jij. Op vakantie in het tentje hoeft het voor mij al helemáál niet.. dan voel ik me echt enorm kwetsbaar.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 13-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dit onweer was echt anders dan anders. Het bleef maar roffelen alsof iemand bleef slaan op een trom. En al de knallen er aan kwamen dan daverde het huis . Kun je wel begrijpen dat het in mijn keel kneep! Een half uur zo'n onweer lijkt eindeloos.

Gepost door: magda | 13-04-16

Je zou voor minder een schrik opdoen. Hier is het vrij rustig gebleven.

Gepost door: Gidsjoris | 13-04-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, ze zeiden het ook op het nieuws dat het vooral in West Vlaanderen was en de video's op FB toonden verschillende filmpjes van een mini windhoos.

Gepost door: magda | 13-04-16

men had ervoor gewaarschuwd..

maar hier hebben geen druppel regen gehad..

er zijn er niet veel, die bij zo'n hevig onweer op hun gemak zijn

ik ook niet

groeten

Gepost door: willy | 13-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik kan er echt niets aan doen als de schrik me de keel toeknijpt. Ik probeer het niet te tonen, maar een collegaatje van me zei iedere keer dat ik precies verstijfde. Wat wil je de bliksem sloeg dikwijls op de hoge politie antenne en dat gaf een trilling in je vingers als je toevallig met de PC aan het werken was. Ik werd er telkens weer aan herinnerd :-(

Gepost door: magda | 13-04-16

zo'n onweer zorgt wel voor mooie kleuren
gisteravond hier twee ferme donderslagen en dat was het, k schrok wel t was zo plots :-)

Gepost door: fotorantje | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik vertelde het al, onweer bezorgt me rillingen: als kind sloeg de bliksem eens vlak naast mijn fiets neer en een tweede keer viel die op ons huis. Neen onweer is niks voor mij.

Gepost door: magda | 18-04-16

fjew, zag er de moeite uit!

OT: ik ben heel blij dat je die opmerking maakt over sportman/sportvrouw van het jaar. Ik zit dus mee in de sportraad die dit organiseert. Een paar jaren terug beslisten wij om het over een andere boeg te gooien, en idd gewoon alle verdienstelijke sporters te vieren zonder er nu echt een overwinnaar uit te kiezen. Wij hebben dat een jaar of 2 effectief zo gedaan. Maar wij rekenen op de journalistiek om een jury te vormen en ook om ons verdienstelijke kandidaten te helpen leveren. En net de journalisten kwamen in opstand tegen het nieuwe systeem, zijn vonden dat er een overwinnaar moest zijn. Uiteindelijk hebben zij min of meer gedwongen om terug te gaan naar het oude systeem, het was dat of hun medewerking verliezen. Dus zo zitten wij opnieuw met winnaars en verliezers. Maar goed, wij leven in een democratie,natuurlijk.

Gepost door: pieterbie | 16-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, van een democratie gesproken!! Ik begrijp tenvolle dat je dan noodgedwongen tot het "oude regime" terugkeert. Het leven is één en al competitie geworden.

Gepost door: magda | 18-04-16

De commentaren zijn gesloten.