14-04-16

Buurtje gaat verhuizen

Gisterenavond kwam buurtje op bezoek en ze had veel te vertellen zei ze. Eerst bedankte ze me voor de verzorging van Pluche, hun poes, met een fles cava en een doos havermout koekjes. Ze waren nl  veertiendagen naar Spanje geweest. Erg lief van haar, maar dat hoefde echt niet want ik zie Pluche graag en de poes ziet mij ook graag ( zal wel, want zij kreeg eten van mij. Ik liet haar ' s morgens buiten en haalde haar 's avonds terug in huis).

buren,verhuizen
pluche


Buurtje komt anders ook al eens een praatje maken, maar deze keer schrok ik toch wel van het nieuws: Ze gaan hun huis verkopen en zich volledig installeren in le Pays des Collines. Sedert haar man op pensioen is verbleven ze nu al de helft van de week ginder en de andere helft hier. De verhuis gaat al door einde juni. Ze wonen al 28 jaar naast mij. Het zal vreemd aandoen om nieuwe buren te krijgen en niet meer in en uit te kunnen lopen in het huis van buurtje. Want dat deed ik indertijd voor de verzorging van de kippen en konijnen en soms van de poes als ze op reis waren. Ik zal hen echt missen.

Toen ze het huis nog verhuurden in Le Pays des Collines ben ik er zelf al een paar keer op vakantie geweest samen met de kleinkinderen. Het is er erg mooi en rustig. Een heel mooie streek in de nabijheid van Ellezelles, het heksen dorp en ook maar een 10tal km verwijderd van Ronse.

les hiboux.jpg

Ik heb er in de 45 jaar dat ik hier woon al velen zien komen en ook velen zien gaan. De meeste bewoners verhuizen nadat de kinderen het huis uit zijn en de woning te groot wordt bevonden. Ook zijn er bewoners die na een sterfgeval niet langer alleen willen wonen in een groot huis. Vorige week is een buur een paar huizen verder overleden en de vrouw gaat  nu dichter bij het centrum van de gemeente wonen. Ik denk er nog niet aan om hier weg te gaan. Ik woon hier graag en zolang mijn gezondheid het toelaat blijf ik hier. Voor de kinderen en kleinkinderen is het toch altijd leuk dat er nog een vaste stek is waar ze terecht kunnen èn waar er plaats genoeg is om te blijven slapen. Ik zou mijn tuin ook veel te  veel missen...

23:13 Gepost in mijmeringen, vrienden | Commentaren (17) | Tags: buren, verhuizen |

Commentaren

jammer
maar spannend om te zien wie de nieuwe buren zullen worden

Gepost door: fotorantje | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje , ja ik ben echt benieuwd en dat zal ik wellicht binnen een paar maanden wel te weten komen.

Gepost door: magda | 15-04-16

Mijn schoonouders zijn al een hele tijd aan het zoeken naar kleinere woonruimte, simpelweg omdat het huis waar ze nu wonen (en waar vriendlief ook is opgegroeid) teveel werk is om schoon te houden voor een paar hoogbejaarde mensen. Ik zeg dan: gooi wat stoflakens over de spullen in de kamers die je niet meer gebruikt en doe de deur op slot. Maar dat kan schoonma niet over haar hart verkrijgen. Maar iets anders (kleiners) vinden dat haar aanstaat is blijkbaar ook lastig. Het is ook zo dat ze pas weg wilden toen er nieuwe buren kwamen wonen naast ze.. nogal een klusser, die alles waar ie aan begint maar half afmaakt.. da's dus doorlopend herrie en rotzooi. Ik duim voor jou dat er een beetje leuke mensen naast je komen wonen hoor.. buren kunnen je woongeluk maken en breken.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, zolang ik uit de voeten kan blijf ik hier wonen en desnoods met wat hulp. Maar wat je zegt van nieuwe buren is maar al te waar. Mijn dochter heeft tien jaar ellende gekend met haar buren ,met politietussenkomsten en zo. Gelukkig voor haar zijn ze verhuisd ( en naar dochterlief vernam liggen ze in hun nieuwe woonst ook overhoop met hun buren.Gewoon mensen die graag anderen pesten met nachtlawaai en werken in het huis met overmatig lawaai).

Gepost door: magda | 15-04-16

U woont op het mooiste plekje van het land, dicht bij Nederland, op een boogscheut van de zee, Brugge in de nabijheid, zou ik zeker ook niet doen Magda, blijven zo lang je kunt. Ik haat verhuizen, heb het al genoeg moeten doen door werkomstandigheden, maar eigenlijk voel ik me nu noch nergens thuis.
Zeker de kinderen zouden het missen, en u ook, dat is voor hen nog altijd weer een "Thuiskomen" bij u.
Veel tuinplezier,

Gepost door: greta | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik heb in het begin van mijn huwelijk in Brussel gewoond en ben na één jaar al terug gekeerd naar de kust. Manlief vond alhier werk en ik ook! En we zijn hier gebleven. Het is waar wat je zegt ook voor de kinderen is het hier altijd "thuiskomen". Dit gevoel is altijd zo groot geweest dat opa en ik lang geleden zelfs een paar dagen vroeger naar huis kwamen wanneer we in Luxemburg bij de familie waren!!! We misten niet alleen de kinderen, die dan bij mijn ouders verbleven, maar ook ons " thuis".

Gepost door: magda | 15-04-16

van de zee naar le pays des collines..

dat is vrij radicale keuze

afwachten wie je nieuwe buren worden Magda

groeten

Gepost door: willy | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, mij verwondert het niet want het is een héél mooie streek waar ze naar toe gaan.Ik ben er zelf al een paar keer op vakantie geweest.En ik werd ook verliefd op deze mooie pure streek in Frasnes. Buur is van Knokke zelf maar zij komt uit een bosrijke streek waar ze heel veel ruimte had, en heeft hier in feite nooit met haar volle goesting gewoond.Omdat het er in de winter zo eenzaam en verlaten is en als het sneeuwt moeilijk bereikbaar, gaan ze in de winter in Spanje wonen waar ze onlangs een huisje hebben gekocht! Wel allemaal drastisch vind ik.

Ja en nu maar afwachten wie de nieuwe buren worden !

Gepost door: magda | 15-04-16

Altijd jammer om goede buren te zien gaan. Maar een mensenleven staat natuurlijk niet stil zo lang er leven is.

OT: ik kom tot de vaststelling dat jij ook al meer dan 10 jaar blogt. Proficiat, had daar geen idee van.
Ik zag dat jouw teller op meer dan 2M staat, en ik onlangs nog zo uitpakken met mijn povere 900K :-)
Maar goed, je oogst natuurlijk ook wat je zaait in blogwereld, en ik kan er niet zo veel tijd in stoppen, heb een druk leven. Het startte voor mij als een stukje therapie tegen een veel te druk professioneel leven: elke dag 15 min uittrekken om een fotootje af te werken en een blogpostje te maken :-)
In het begin had ik 0 bezoekers omdat ik ook niet op bezoek ging. Een paar vrienden ontdekten mijn blog en begonnen te reageren. Zo is het allemaal gestart.

Gepost door: pieterbie | 16-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, mijn buren zijn altijd al veel op reis geweest vandaar dat ik voor hun kippen, konijnen en poezen zorgde en de brievenbus leeg maakte. Nu de man op pensioen is gegaan weerhoudt hen niet smeer om veel op reis te gaan. Ze gaan de helft van het jaar in hun huis in Le Pays des Collines gaan wonen en de andere helft in Spanje waar ze onlangs een huis kochten. Luxe kan hen gestolen worden als ze maar kunnen reizen.
OT, ik stuurde je een berichtje.

Gepost door: magda | 18-04-16

Het is altijd wel jammer dat de mensen weg gaan. Dan komen ook nieuwe buren te zien. Dan moet wel kennis maken. Gelukkig voelde jij goed. JE hebt ook prachtig tuin om te tuinieren. Het zou zonde zijn. Zolang als je goed voelt. Zou zeker blijven. Je woon wel prachtig plekje. Lekker rust omheen. Hier in Haarlem niet. Te druk.
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 16-04-16

Reageren op dit commentaar

Oja mooie poes om te zien. Lekker verwennen.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 16-04-16

@Ferry&Jacqueline, als mijn gezondheid het blijft toelaten verhuis ik hier niet hoor. Ik woon hier veel te graag en zo af en toe een groot feest met de hele familie kan hier en in een flatje zou dat niet meer kunnen. Tenandere ik ben een buitenmens en ik zou mijn tuin erg missen!

Gepost door: magda | 18-04-16

Nooit leuk om goede buren te zien vertrekken. Hopelijk maak je deze zomer kennis met nieuwe leuke buren. Blijf jij maar lekker in je huis wonen, Magda. Ik denk dat je huis een "thuis" is voor de hele familie.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-04-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik denk dat ik hier het langst van allemaal woon( 45 jaar al)! Het is nooit leuk als je buren ziet vertrekken vooral omdat we met de hele straat ( is niet zo'n lange straat ) een goede band hebben of hadden.

Gepost door: magda | 18-04-16

en zo komen er weer nieuwe buren en is het weer even wennen.
Zo lang je je goed voelt in je huis is het zeker fijn van er te blijven wonen

Gepost door: merel | 16-04-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik hoop dat de nieuwe buren even sociaal zullen zijn als de oude buren! Je moet elkaars huis niet plat lopen ,maar een vriendelijke goedendag of een kort praatje is wel leuk.

Gepost door: magda | 18-04-16

De commentaren zijn gesloten.