17-04-16

Onverwachts...

....heb ik vandaag mijn drie kinderen samen op bezoek gehad. Ik heb er wel een duwtje aan gegeven, hihihi! De oudste zoon zei verleden zondag dat ze vandaag eens zouden langskomen. Er is in onze gemeente een winkel waar hij voor zijn grote gestalte de perfecte maat van hemden en broeken kan kopen.
Dat vond ik fijn en achter zijn rug om liet ik dit ontvallen bij de twee andere kinderen" zouden jullie ook niet langs komen?"
Waarom ook niet, dat is best gezellig, was hun reactie. Zodoende kreeg ik dochterlief en de tweede zoon met de kleinzoons op bezoek . Natuurlijk waren de wederhelften er ook bij.
Oma zette zich aan het koken en bakken. Het menu werd lamskoteletjes, kippenblokjes in een fijne saus en kippenbouten met een mengeling van champignons. Zo was ik zeker dat er voor iedereen wel iets was dat ze graag aten. Een keertje geen frieten als begeleiding maar gebakken aardappeltjes en als groente gestoofde witloof, snijboontjes (uit de tuin van Cédric) , een schaal rauwe groenten en zelfgemaakte appelmoes.
Het dessert was American muffins( zelfgebakken) en een fruittaart( ook zelf gebakken).

Ik ben zodanig bezig geweest dat ik enkel een foto heb van de gedekte tafel en van de restjes van het dessert, al het andere was opgegeten!! :-).
Maar het voornaamste was  dat het een héél gezellige dag is geworden.

tafel.jpg

taart.jpg

Commentaren

Ja Magda moeders, je hebt ze voor het leven ,ik heb mijn brood voor de hele week gebakken, dat is een van mijn weekends jobs. Overhand de week zaterdag of zondag.

Gepost door: liliane | 17-04-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane, voor mij alleen bak ik geen brood, maar zoonlief bakt ook wekelijks een hoop broden voor zijn hele gezin 2 gastkinderen inbegrepen)

Gepost door: magda | 18-04-16

Wat leuk dat kinderen bij jou kwam. Jullie hebben lekker gegeten. Wat ziet deze tafel heel mooi gedaan. Leuk met tulpen servet erbij. Het is ook lente. Jullie hebben genoten op die dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline als de kinderen komen dan is het hier altijd feest. Ik ben altijd blij om ze te zien.

Gepost door: magda | 18-04-16

Het kan wel voorstellen dat je blij word als je kinderen komen.
Dat geeft heel fijn gevoel.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 19-04-16

ongetwijfeld een deugddoend bezoek Magda...

zelf klaargemaakt, weinigen zullen dit je nadoen

prettige dag

Gepost door: willy | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, als je iets graag doet is geen enkele moeite teveel! En al helemaal niet als hetgeen je doet geapprecieerd wordt!

Gepost door: magda | 18-04-16

Dat was dus alles behalve onverwachts, maar dat maakt het niet uit.. soms moet je het toeval een beetje helpen hè, voor een gezellig samen zijn. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, een beetje wel want ik was niet zeker of iedereen aanwezig kon zijn . De schoondochter moet af en toe werken op zondag en dochterlief was bezig aan binnenshuis verbouwingen en wist niet of het zou gaan. De zondag morgen liet ze weten dat ze toch kon komen! Dus toch ietsje onverwacht om de drie gezinnen bijeen te krijgen.

Gepost door: magda | 18-04-16

Verwacht of onverwacht het maakt allemaal niets uit, wel zo'n schoonmoeder had ik niet, maar wel zo'n schoonzus, echt Magda het lijkt wel het evenbeeld van u, altijd bezig, en koken daar hield ze van, en ik was iedere keer verbaasd hoe ze altijd iets lekkers en ook warm op tafel wist te krijgen. Want ze stond er ook alleen voor. Wel als ze mij vragen wat is geluk? Zo'n namiddag samen met de kinderen als bij u en toen bij haar als ze nog leefde, wel dat noem ik GELUK!
Nog heel veel zulke momenten gewenst!

Gepost door: greta | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat woord omvat alles en daarvoor heb ik veel voor over!

Gepost door: magda | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

altijd fijn om je kinderen bij je te hebben en dan nog met lekker klaargemaakt eten

Gepost door: merel | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ze zeggen wel eens dat ik al die moeite niet moet doen. Maar ze schuiven aan en laten het zich altijd smaken! Ach met zijn allen samen aan één tafel is toch zo gezellig, er wordt dan ook veel bijgekletst.

Gepost door: magda | 18-04-16

Klinkt heel knus en lekker, Magda.
Bedankt dat je je verhaal met mij deelde over hoe je begin te bloggen. Ik vond het heel aangenaam om lezen.

Gepost door: pieterbie | 18-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, sorry voor de paar tikfouten in de tekst!

Gepost door: magda | 19-04-16

leuk Magda!

Gepost door: fotorantje | 19-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje ,leuk was het en ook gezellig.

Gepost door: magda | 19-04-16

De commentaren zijn gesloten.