19-04-16

een zonnige tuindag

Voor mij is het nu echt Lente: ik liet mijn haren knippen en wat modelleren! Lekker fris aan het kopje en nu mag het waaien, het kan niet meer in de war liggen! Kammen met de vingers en klaar is kees!

Na een halve voormiddag stilzitten bij de kapper had ik nood aan beweging en dook dan na het middageten in de tuin. Het mocht nog wat warmer zijn, die vervelende wind toch, maar het ging en met een fleecejasje aan heb ik zelfs koffie gedronken op het terras. Daarna wat werkjes gedaan die ik niet zo graag doe maar wel noodzakelijk zijn nl. onkruid in het gras aanpakken. Verleden jaar had ik me vergist en had ik allemaal kale plekken in het gras. Ik heb nog kunnen gras zaaien in het najaar en nu ligt het grasveld er weer netjes bij.

Onder een gedeelte van de laurierhaag heb ik flink geharkt en dan korrels gestrooid zodat er een film ligt om het onkruid geen kans te geven om op te schieten, tenminste tot het najaar.
De planten die in potten overwinterd hebben werden verzorgd en nog op een beschut plekje gezet. De nachten zijn nog erg fris. Ik ga ook nog wat wachten met de bloembakken. Samen met Sébastien hebben we die al met nieuwe aarde gevuld en klaar gezet tot de tijd gunstig is voor geraniums en andere zomerplanten.

Ik ben tevreden van mijn dag! En de vogels ook, die gaven een concert van jewelste!

tuin3.jpg

tuin.jpg

Opa 's lievelingsboom staat klaar om te bloeien. Een lange, smalle kerselaar.
Ik heb nog nergens zo'n boom gezien. Die staat er al ettelijke jaren. 
Maar als die bloeit bloeit die op de lange takken en op de stam zelf ook.
Ik toon het als die echt helemaal staat te bloeien.

tuin1.jpg

Al jaren staat er een kiwiplant in de tuin. Nog nooit droeg hij vruchten. Ik kocht een tweeslachtige struik erbij omdat beweerd werd dat er op die manier kans was voor bestuiving en dat er dan vruchten zouden aankomen. Ik heb die oude kiwiplant in het najaar heel kort gesnoeid want die groeit in lange slingers en kronkelt zich overal aan vast. Nu draagt hij mooie bladeren en wie weet komen er deze keer bloesems ....en kiwi's aan!

tuin2.jpg

Ik zat vandaag nog eens met mijn hoofd in de wolken. Ik zag een groot hart voorbijkomen. De tijd die ik nodig had om mijn camera te halen was kort maar  het hartvorm dreef al wat uiteen. Toch nog mooi !

19:53 Gepost in tuin | Commentaren (20) | Tags: tuin, sproeien, harken |

Commentaren

Hier staat een hele rij van 40 van die kerselaars in zuilvorm, zoals mijn tuinman dat noemt, langs de weg naar de garage, en nu zijn die volop in de bloei geschoten, ik mail je een foto. Nu heb je de bloemen, en later de bladeren, ach heerlijk Magda als je thuiskomt. Ja gisteren was het nu eens echt tuinweer, bijna geen wind, en een heerlijk zon.
O dat is werkelijk een mooi hart, vroeger aan zee was dit altijd een leuk spel met kinderen: figuren zoeken in de wolken.
En vijf minuten later was alles weer helemaal anders. Of zou dit hier een betekenis hebben vraag ik me af. Op de dag dat mijn vader begraven werd, stond er twee prachtige regenbogen na elkaar op het kerkhof over de plaats waar hij werd bijgezet in het graf waar mijn moeder al 19 jaar lag, en dat zie in nu zoveel jaren nog altijd voor me Magda.

Gepost door: greta | 20-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik vind die ene zuil bij mij al zo mooi en jij spreekt van 40 !!!! dat moet ik echt toch eens zien!!
Ja wolken fascineren mij. Stel je voor , sta ik daar helemaal beslijkt omdat ik bloempotten aan het vullen was en dan ren ik zomaar het huis binnen om die wolkenfoto te maken...gekker kan toch niet ,hahahaha!
Dat hart een betekenis? Ja wellicht wel :deze week zou mijn vader jarig zijn!

Gepost door: magda | 20-04-16

Magda ik ben geen fotograaf maar nu ze bijna helemaal in bloei staan heb ik mijn mannen gevraagd dit te doen, en ja geen probleem. Het is een rij langs de oprijlaan naast mijn huis, waar we langs naar onze achter gelegen garages rijden. Maar als ze open gaan zijn ze niet meer zo roze als in de knop. Wees gerust het komt eraan, maar je hoort zeker wel binnenkort van mij.
Tot dan......

Gepost door: greta | 21-04-16

En altijd als je zo iets speciaals ziet is het gewoonlijk rond een verjaardag, of een dag die belangrijk was in je leven. Zou opa dan zoals ze zeggen toch heel dicht bij ons zijn? Je zou het wel moeten geloven. Ach heel fijn voor je zeker op zo'n speciale dag.

Gepost door: greta | 21-04-16

En er was nog fruittaart over zag ik..! :-)
Heerlijk als je weer in de tuin kunt zitten hè!

Dat van die foto's die helemaal grijs of groen of blauw worden wanneer je er langs scrollt.. dat heb ik al veel langer als ik de blogs op de nieuwe laptop bekijk.. daar zit Windows10 op.. denk dat het daar aan ligt.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 20-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, inderdaad er was nog een stukje fruittaart over! En dat smaakte heerlijk met ene kopje koffie daar in het zonnetje op het terras!
Tot nu toe had ik dit nog niet voor. Ik las het bij Pieterbie die er een tijdje last van had en nu had ik het voor op jou blog. Hopelijk komt het niet teveel voor.Ik heb ook windows 10.

Gepost door: magda | 20-04-16

bij zo'n dag ben je duidelijk in de wolken Magda

prettige dag

Gepost door: willy | 20-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad, zou je niet nu een mens eindelijk kan genieten van het mooie weer ( wel nog een beetje uit de wind blijven !)

Gepost door: magda | 20-04-16

Er was bij mij ook veel werk aan de winkel, of beter gezegd aan de tuin, maar omdat ik enorm veel vertraging opgelopen heb met mijn vertaalwerk en vooral omdat ik geen groene vingers heb en niet graag in de tuin werk, heb ik een tuinmannetje in de hand genomen. Het kost weliswaar wat, maar ik krijg er wat voor terug ook.

Gepost door: Benjamín | 20-04-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,maar het zwaardere werk heb ik ook laten doen hoor. Ik werk graag in de tuin dus mocht de tuinman niet alles doen !

Gepost door: magda | 20-04-16

Van mij is ook lente. Je haar zit weer netjes. Het was vandaag ook lekker weer om te genieten. Helaas ben ik vandaag niet naar buiten geweest. Ik heb geen tuin. Maar balkon. Wat ziet bloesems erg mooi uit. Daar hou ik zo van. Maar het is altijd voor korte duur. Ik zag van de week ook iets met de wolken. Een eend in water zwemen. Zo gek gezicht. Helaas had ik geen foto genomen. Ik kijk ook altijd naar wolken. Mooie foto's.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 20-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, jullie maken altijd zo'n mooie foto's , dus moet je zeker eens een foto nemen van wolken waarin je figuren ziet! Ik kijk er al naar uit.

Gepost door: magda | 20-04-16

Zou het opa kunnen zijn die van op zijn watten wolkje een beetje mee kwam genieten van je lente gevoel

Gepost door: merel | 20-04-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik denk eerder mijn vader die deze week jarig zou zijn!

Gepost door: magda | 20-04-16

vast en zeker opa die het hart bracht!

Gepost door: fotorantje | 23-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik denk ook nog veel aan hem. Hij is jarig vandaag. Zo'n dingen vergeet je niet vlug.

Gepost door: magda | 24-04-16

Ben ook altijd blij als ik mijn benen kan strekken na een kappersbezoek. Je hebt weer nuttig en mooi werk geleverd Magda en ondertussen genoten van het heerlijke voorjaarszonnetje.

Gepost door: Mieke | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik zie altijd op tegen kappersbezoek. Ik vind dat ik die tijd nuttiger kan besteden,hihi! Maar gelukkig is haar dag indeling zo dat in feite niemand lang moet wachten en dat er altijd wordt voortgedaan. Het is er ook altijd erg gezellig en veel mensen zijn bekenden zodat er nogal over en weer gepraat wordt ( nooit wordt er geroddeld)

Gepost door: magda | 24-04-16

ik weet het niet, ik vind het toch maar koud voor de tijd van het jaar.
Toen ik gisteren het voetbalstadion in Roeselare verliet was het amper 6 graden, op de weg naar huis zakte de temperatuur tot 4.
Verwarming aan in de auto.

Gepost door: pieterbie | 25-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, toen ik die dag in de tuin bezig was, viel het weer mee. Maar sedertdien is het echt bergaf gegaan. Er zijn dagen geweest dat het inderdaad maar 4° was in de voormiddag en dan een strakke wind erbovenop. Ik vond een hoofddeksel niet nodig toen ik samen met een vriendin in Blankenberge boodschappen deed vrijdag. Het was die dag berekoud. Ik zit met de gebakken peren. Sinushoofdpijn.

Gepost door: magda | 25-04-16

De commentaren zijn gesloten.