23-04-16

Bibberen in Blankenberge

Mijn excollegaatje  moest boodschappen doen in Blankenberge  en ik stelde voor om haar met de auto te voeren. Ze had anders de tram genomen, maar met zo'n koud weer nam ze mijn aanbod graag aan.
We parkeerden de auto in de nabijheid van het LeopoldIII plein in BLankenberge.
Zo konden  we meteen de werken aan het nieuwe station zien. Het plein zelf was mooi gekleurd door perken met honderden bloeiende tulpen omringd door vergeet-me-nietjes. Op het plein staat een mooie bronzen torso van een vrouw gemaakt door Irénée Duriez.  De prachtige beelden van deze kunstenaar zijn altijd goed herkenbaar.

blk1.jpg

blk.jpg

We wandelden door een zeer kalme winkelstraat en deden onze boodschappen.
(Onderstaande foto is getrokken vanaf de zeedijk)

blk4.jpg

We moesten in feite niet op de zeedijk zijn , maar zo dichtbij zee en eens niet gaan kijken dat kan niet voor twee kustbewoonsters! De wind was gewoonweg ijzig. Je zag geen mens op het strand en op de zeedijk hier en daar een wandelaar.

blk2.jpg

We gingen vlug de trappen terug naar beneden en wandelden door de Kerkstraat naar een tearoom waar je altijd goed bediend wordt. En waar het goed is kom je ook al vlug bekenden tegen. Een goeden dag en een kort praatje later warmden we ons op aan een heet kopje koffie en het verwen bordje was al binnengespeeld voor ik een foto had genomen,hihi! Het was een leuke namiddag zo met ons tweetjes, maar geen weer om een lange wandeling te maken. Geen zon, veel wind en af en toe wat gedruppel!

blk3.jpg

Vandaag, zaterdag, was er wel zon maar het was nog altijd veel te koud voor de tijd van het jaar, zou de weerman/vrouw zeggen!

19:46 Gepost in op stap, vrienden | Commentaren (14) | Tags: excollega, blankenberge |

Commentaren

Wat lief dat je hielp met boodschappen. Het was frisse wind. Brr.. Gisteren hadden wij redelijk weer gehad. Er is daar ook in de buurt station aan bouwen. Mooie plein daar om te zien. En vooral beeld in midden is een kunst om te zien. Winkelstraat is wel erg rustig. Moet maar keertje naar Amsterdam gaan. Pfff... drukte. Gisteren was zo erg. Te veel van goede geweest. Wel gezellig. Aan zee zijn jullie ook geweest. Het was geslaagde dag geweest. Mooie foto's geworden.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het was helemaal geen aangenaam weer gisteren, maar ja de boodschappen waren nodig en ze kon dat allemaal in één straat vinden, terwijl in onze gemeente bepaalde winkels er niet eens zijn en andere dan weer veel te duur. Het plein voor het station oogde echt mooi met al dat roze en blauw. En de beeldhouwer van dit bronzen beeld heeft er al veel gemaakt. Ik vind ze allemaal even sierlijk om te zien . Het zijn voornamelijk vrouwen beelden.

Gepost door: magda | 24-04-16

aprilse grillen Magda...

gisteren was het wel heel fris, maar het was wel te doen buiten..

prettige zondag

Gepost door: willy | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, goed aangekleed viel het nog mee, maar dan liefst niet op de zeedijk. Veel te koude wind en helemaal geen zon te zien.

Gepost door: magda | 24-04-16

Hier was het ondanks de zon een wind die door merg en been ging, neen helemaal geen lente. Een idee Magda tulpen en vergeet-me-nietjes dat was het bloempje dat vroeger in alle tuinen het voorjaar die je als eerste zag.
Vandaag weer hetzelfde, deze morgen een ijskoude regenbui, nu zon.
Neen helemaal geen weer, wel ik ga eens kast in mijn living opruimen, ongelooflijk wat je weer hebt bijgehouden in het voorbij jaar.
Rustige zondag gewenst!

Gepost door: greta | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was gisteren helemaal geen aangenaam weer om te winkelen. Maar mijn vriendin had beloofd dat ze voor de zoon van een kennis kleren ging halen om op bosklas te gaan. Door haar werkzaamheden had die er geen tijd voor ,tja te lang gewacht om kleren te gaan kopen. Het was de hele namiddag grijs ,spetter spetter en ferm koud. Ach in de tearoom konden we gezellig wat bijkletsen.Vandaag is het niet beter maar de zon kwam er af en toe eens door en dat maakt toch een groot verschil.

In Knokke hebben ze de vergeet-me-nietjes gecombineerd met paarse tulpen. Ook heel mooi om zien.

Gepost door: magda | 24-04-16

Ik was diezelfde vrijdagmiddag ook in Blankenberge in een tearoom, maar de koffie die ik daar voorgezet kreeg had veel minder Schwung dan jouw exemplaar.

Gepost door: Benjamín | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, o ik heb je niet gezien ;-) . Ja de koffie was mooi gepresenteerd en erg lekker( dwz niet zo vreselijk sterk) ,maar dan zag je het verwenbordje niet met fruit, gebak en ijs!! Dat was super.

Gepost door: magda | 24-04-16

De laatste dagen is het weer totaal niet meer standvastig Magda, wat de wielrenners vandaag in Luik achter hun kiezen krijgen is ook niet niks. Hoe klinkt het gezegde ook weer " 1 zwaluw maakt de zomer niet"

Gepost door: Mieke | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, moest de windrichting eens veranderen zou het al een vest schelen. Maar die scherpe wind is er teveel aan. Ja de renners mochten het hebben in Luik Bastenaken Luik ! Ik zag er eentje zijn handen opwarmen door erover te wrijven. Amaai moet het koud geweest zijn.

Gepost door: magda | 24-04-16

Ja, hoop toch ook op snel warmer weer, zodat ik geen koffie maar een lekkere patersbierke kan 'consomeren' ;-)
Nu is het ook geen weer om 'n toerke te doen...

Gepost door: roy | 24-04-16

Reageren op dit commentaar

@Roy, een patersbiertje is lekker in de zomer, maar nu kun je beter een koffie met een dreupel drinken !;-). Een toerke doen met de fiets of een wandelingetje, neen daarvoor mag het best wat warmer zijn.

Gepost door: magda | 24-04-16

amai, Blankenberge zo dood en verlaten.
Ze hebben er precies wel hun werk van gemaakt daar aan het station.

Gepost door: pieterbie | 25-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie , dit plein vlak vòòr het station is altijd een mooi plaatje!! Een mooie verwelkoming voor de toeristen die op een zomerse dag(!) massaal uit het station komen !

Gepost door: magda | 26-04-16

De commentaren zijn gesloten.