26-04-16

Buikje vol!

Het Blankenbergse uitje vrijdagnamiddag is me niet zo goed bevallen. Ik had het kunnen weten maar ja ik wilde per sé de zeedijk eens zien en het was er zo koud met een scherpe wind. Het gevolg was een sinusachtige verkoudheid. Ik had mijn hoedje moeten opzetten, maar die lag natuurlijk thuis. Ik ken de symptomen dus vlug de nodige tabletjes genomen( homeopatisch) . Een paar dagjes geen buitenwandelingen! Zaterdag op de koffie bij mijn schoonzus , maar dat is aan mijn garage in de auto stappen en aan haar deur uit de auto stappen. Zondag heb ik me thuis echt kalm gehouden en maandag naar de koersbal en dat is ook juist maar in de auto stappen en op de parking van het sportterrein uit de auto en de sportzaal binnen.
De hele winter bleef ik gespaard van zo'n aanval ( voornamelijk ook omdat ik oplette en niet blootshoofds buiten liep) en nu gaf ik er geen acht op en lap ik had het zitten. Het kan al april zijn maar de koude wind is echt winters.

Vandaag was ik (weer maar even buiten) met schoonzus uit gaan eten. Haar zoon heeft een mooi restaurant in Brugge en haar oudste zoon is ook behulpzaam in de keuken. Ik maak er graag reclame voor want het is er erg lekker, niet zo prijzig en druk bezocht. Reserveren is wel noodzakelijk. Lees maar eens een  mooie recensie !

Een sherry voor aperitief , een potje mosselen als vooraf hapje, en dan kozen we allebei voor het bord kabeljauw met stoemp/groenten en mosterdsaus. De porties zijn groot en een voorgerecht zou teveel van het goede geweest zijn. Als toetje nam ik een dame blanche ( huisbereid ijs) met apart een kannetje slagroom en warme fondant saus . Er kon geen koffietje meer bij.
Adres in Brugge, Noorweegse Kaai :Brasserie Grand Cru . De foto's op zijn site zijn een stuk mooier dan de mijne. Ik probeerde discreet foto's te maken met mijn smartphone wat niet zo eenvoudig was door  de verlichting.

 

grand cru.jpg

Commentaren

een beetje ver weg voor ons om daar te gaan eten , ziet er wel lekker uit en ook gezellig.
en ja ik kan me voorstellen dat het koud was daar op de zeedijk

Gepost door: merel | 26-04-16

Reageren op dit commentaar

@Merel , je weet maar nooit dat je eens in Brugge geraakt ! Het is hier nog altijd koud en er is voor de komende dagen niet veel verandering in het vooruitzicht.

Gepost door: magda | 27-04-16

Ik ben dat kwakkelweer inmiddels zo beu als koude pap.

Ik ben vrij onlangs met vrienden in die brasserie geweest en ik bewaar er goeie herinneringen aan, hoewel ik de Noorweegse kaai pleeg te mijden sinds ik daar bijna drie jaar geleden een ongeluk had en in het ziekenhuis belandde.

Gepost door: Benjamín | 27-04-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, fijn te horen dat je tevreden was over je bezoek aan die brasserie! Je kunt de Noorweegse kaai vermijden door over de parking van Massive naar de brasserie te gaan. Je kunt er op die parking (met tostemming van Massive) je auto gratis kwijt tot 18 uur. Dan sluit de winkel en ook deze parking.

Wie is dat kwakkelweer niet beu! Het zal nog duren tot eind volgende week zei de weerman vandaag!!

Gepost door: magda | 27-04-16

dat ziet er helemaal niet mis uit Magda...

en die reclame is dan ook mooi meegenomen

en met je foto's is niet mis, integendeel

beterschap gewenst

groeten

Gepost door: Willy | 27-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, alles oké met mij ,alleen wat voorzichtiger zijn met buiten lopen in dit apeweer!
Het is er buitengewoon lekker ,en je maakt het zelf zo duur als je wilt . Je kunt er zeker onder de 50 euro all in goed eten en drinken.
Foto's zijn toch scherper met het grote apparaat , maar ik mag zeker niet klagen van de samsung smartphone.

Gepost door: magda | 27-04-16

Ieder geval het ziet heel goed uit. Wel erg prijzig. Reclame is zeker heel handig meegenomen.
Het was zeker erg koud. Dan krijg je te pakken. Gelukkig had je tabletten ingenomen. Je had bij zich. En hielp wel bij jou zo te zien. Mooie foto's.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 27-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry &Jacqueline, daar eten is een belevenis op zich en je maakt het zo duur als je zelf wil. Want je hebt een grote keuze in alle prijsrangen.

Ik ben er weer bovenop hoor, alleen moet ik nu toch een beetje opletten met buitenlopen in dit koude weer.

Gepost door: magda | 27-04-16

Magda wel dat ziet er een echt degelijk uit zaak uit, vooral de inrichting dat is echt knap; Ben even gaan zien, en hij krijgt heel goeie recensies heb ik gelezen. En de prijs is helemaal niet duur, voor die kwaliteit. Altijd goed dat zo'n jonge mensen het ook eens maken en nu al de waardering krijgen die ze verdienen voor hun harde werk.

Gepost door: greta | 28-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, het is niet omdat het familie is dat ik reclame maak, maar hij heeft het echt in de vingers. Héél jong al kreeg hij de prijs van Junior kok van Belgie. Hij heeft ook een tijdje bij Bocuse in Frankrijk gewerkt. Ik hoop dat hij ondertussen wat standvastiger en wijzer is geworden. Een zaak blijft goed draaien als je er zelf en blijvend je schouders onderzet !!! Hij heeft dat ondertussen wel geleerd ( hoop ik voor hem). Het publiek is zeer gevarieerd van jong tot oud en het gaat er heel gemoedelijk aan toe, maar tot in de puntjes verzorgd. Als je ooit eens afkomt gaan we er gaan eten, akkoord? :-)

Gepost door: magda | 28-04-16

Dat lijkt me een adresje om te onthouden, Magda.
Hopelijk wordt het gauw beter met je verkoudheid en zullen die dekselse aprilse grillen je niet meer in de luren leggen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 28-04-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, zeker de moeite om te onthouden en je maakt het zo duur als je zelf wilt ! Het is geen echte verkoudheid maar meer het begin van sinusitis. Ik was er wel vlug bij, het is nu opletten geblazen want de wind is nog altijd erg koud.

Gepost door: magda | 28-04-16

Hopelijk is de verkoudheid snel over! Verzorg je maar goed :)

Gepost door: cuisine celine | 28-04-16

Reageren op dit commentaar

@Celine , niet teveel in de koude wind lopen zonder hoedje aan...maar ik vergeet dat toch zo gemakkelijk ;-)

Gepost door: magda | 28-04-16

ziet er een mooie zaak uit.
Wij gaan eigenlijk niet zoveel meer buiten Oostende eten.

Gepost door: pieterbie | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, je weet maar nooit dat je eens hongerig in Brugge geraakt !!

Gepost door: magda | 29-04-16

Amai Magda, dat wordt er eentje voor ons om in te kaderen, zo hebben we hier weer een aanbevolen adresje bij, vinden wij altijd leuk. Gaan we zeker eens proberen.

Gepost door: Mieke | 30-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, je zult een bezoek aan dit adres zeker niet beklagen!!

Gepost door: magda | 01-05-16

De commentaren zijn gesloten.