28-04-16

de laatste donderdag van de maand

Woensdag was ik met de senioren naar de bowling. Pfff ik bakte er niet al te veel van hoewel ik een stevig polsbandje draag om te spelen. Tengevolge een zwaar auto ongeval een eeuwigheid geleden heb ik als blijvend aandenken- vooral met ouder worden- last in mijn beide polsen. Ik heb me nl.  met mijn handen afgeduwd op het dashboard om niet met mijn hoofd tegen de voorruit te vliegen. Mijn beide polsen hebben toen de slag opgevangen. 
Door het vochtige weer van de laatste maanden heb ik er meer last van dan anders. Bowling is nu niet bepaald de ideale sport voor mijn polsen maar het is zo leuk en het stevige polsbandje helpt ook veel. Deze keer blijkbaar niet. Ik had 's avonds pijn genoeg om niet achter de pc te kruipen en op het klavier te tokkelen. Een pijnstillertje nemen? Neen, dat doe ik  enkel héél uitzonderlijk. Ik ken mezelf dan heb je geen pijn en denk je" ik doe maar verder". Gewoon de polsen wat rust gunnen tot die stekende pijn bij de minste beweging er niet meer is.

Vandaag was het opnieuw de laatste donderdag van de maand. De plannen waren om met ons drietjes naar de floraliën te gaan. Maar één vriendin was pas erg verkouden geweest en zag dit niet zitten. Het weer kondigde zich vandaag ook niet zo goed aan met regenbuien in de voormiddag. Maar de hele namiddag heeft het niet geregend en scheen de zon, gggrrrr! 

Ik stelde hen voor om tot bij mij te komen. Ik had een frietpot waarvan de olie moest vernieuwd worden omdat ik er een tijdje geleden oliebollen had in gebakken. Die olie kan je nadien echt niet meer gebruiken om frieten of wat dan ook in te frituren. Ik zou er nog een keertje appelbeignets in bakken. Daar zeiden ze geen neen op!  

Dus heb ik vandaag appelbeignets gebakken en omdat ze nog niet geproefd hadden van mijn super lekkere American muffins( stoef-stoef) heb ik er en passant ook gemaakt. Of het een gezellige namiddag was? Zeker weten, want de avond naderde al toen ze huiswaarts reden!

appelbeignets.jpg

 

Commentaren

Magda zoveel lekkere dingen, appelbeignet dat was de favoriet bij mijn ons. Ja als het lekker is mag het gezegd worden, dat is geen stoefen, wij zegden altijd ermee boff'n (West-vlaams) Ja het zit in de familie Magda, die voorliefde voor lekkere dingen te maken. Heerlijk vind ik dat zo'n 'n maandelijkse bijeenkomst, en bijzonder lekker vooral!
groetjesssssss ja hier is het weer winter, heel koud, zelf lichte sneeuw, dus zal het weer binnenblijven worden Magda.

Gepost door: greta | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, het regende hier gisteren tot 's middags, na de middag zon tot tegen de avond maar wel veel wind. Nu ja we hadden geen erg in het weer :teveel appelbeignets en muffins eten en tussendoor kletsen!hahaha!

Gepost door: magda | 29-04-16

Wat vervelend dat je last van pols heeft. Wat naar dat je toen ongeluk hebt gehad. Dat is zeker pijnlijk voor jou. Je kan beter wat ontzien met je pols. Leuk dat je vriendinnen uit bent geweest. Appelbeignets ziet goed uit. Ene muffin heb je ook gebakken. Het ziet goed uit.
Het was leuke dag gehad met je vriendinnen.
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja ik zou die polsen wat meer moeten sparen, maar ja dat gaat niet zo goed. Tenslotte heb je voor alles en nog wat je handen nodig hé! Samen met de vriendinnen was het een leuke en ...lekker namiddag!

Gepost door: magda | 29-04-16

was het vergeten: Magda maar de zak voor uw American Muffins, staat hier te wachten, zelf de verpakking laat je er niet aan weerstaan er een pak mee te nemen. € 5,55 1.000 KG dat is super goedkoop. Betaalde voor zo'n muffin 2 euro per stuk in de winkel.
groetjessssssssssssssssss

Gepost door: greta | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Greta ,ik begrijp je tekst niet zo goed . Wat komen die 1000kg hier doen!? Muffins koop ik niet in de winkel .Iets wat je zo gemakkelijk zelf kunt maken . Hier vragen ze zelfs nog een stuk meer voor één muffin en zeker voor deze die een beetje méér met botercrème bespoten zijn!

Gepost door: magda | 29-04-16

Ik heb eens hartelijk moeten lachen en Benjamin wellicht ook!

Gepost door: magda | 29-04-16

een smakelijke tekst Magda

prettige dag


ps; hier was er gene stoef op :-)

Gepost door: Willy | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, :-)

Gepost door: magda | 29-04-16

Het mag dan zo zijn dat je er woensdag (tijdens het bowlen) niet veel van bakte, maar donderdag heb je ruimschoots je schade ingehaald.
En zeg nu zelf: € 5,55 voor duizend kilo muffinbloem (cfr. commentaar Greta) … dat is toch geen geld.

Gepost door: Benjamín | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, als dat klopt wat Greta schrijft dan is dit zeker niet duur! Maar 1000kg van die bloem...ik zou er het tuinhuis kunnen mee opvullen!! Ze zal wel bedoelen 1000 gram ,hahaha!

Gepost door: magda | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

Hahaha nu zie ik dat het 1 kg. bloem moet zijn natuurlijk, dat zou inderdaad een superkoop geweest zijn! Sorry maar dat was er nu toch wel over!

Gepost door: greta | 29-04-16

Verzorg je maar goed Magda! Hopelijk is de pijn al wat beter.

Gepost door: Ellen | 30-04-16

Reageren op dit commentaar

@Ellen ,ik ken de symptomen en ben er dan ook vlug bij ! Dan is het na een paar dagen al over.

Gepost door: magda | 01-05-16

Magda, daar zou ik zeker ook geen neen tegen zeggen. Dat ziet er overheerlijk uit. Een dikke pluim voor de bakker.

Gepost door: Mieke | 30-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, en heeft de bakker het deze keer ook goed gedaan ?

Gepost door: magda | 01-05-16

ja, gedikke, ik zou mij ook wel geamuseerd hebben met al dat lekkers.
Jammer dat je iets aan je polsen overhield aan dat ongeval.
Ik heb ook een tijdje met mijn pols gesukkeld, heb die een jaar of 15 terug gedurende 6 weken moeten immobiliseren.
Intussen gelukkig geen last meer van.

Gepost door: pieterbie | 02-05-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ach we zijn er toen met het hele gezin goed van af gekomen al was de auto tot schroot herleid. We vlogen op de autostrade op een dubbele rij stilstaande auto's en geen van allen had hun remlichten aan. Ongeval pas gebeurd denk ik, want achter ons vlogen ze ook op de voorliggers .
Daarom zeg ik " pluk de dag " want het kan zo voorbij zijn!! En weet je Pieterbie dat die ingesteldheid overslaat bij je familie en vrienden? Wij genieten van elkaar.

Gepost door: magda | 02-05-16

De bakker verdient meer dan een pluim, de lekkere muffins zijn er hier zonder moeite in gegaan. Nogmaals heel erg bedankt.

Gepost door: Mieke | 02-05-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de volgende keer bak ik er wat méér! ;-)

Gepost door: magda | 04-05-16

De commentaren zijn gesloten.