29-04-16

Op boodschap over de grens

sluis.jpg

We gingen deze namiddag boodschappen doen in Sluis, dochterlief en ik. Zij heeft jaren terug een hele tijd in Sluis in een bank gewerkt, toen de banken daar gouden zaken deden. Zij deed er over de middag haar boodschappen en doet dit nog altijd graag .
Het was vandaag kalm in Sluis en het weer zal er zeker voor iets tussen zitten. Het regende niet maar het was  frisjes. Hoewel beweerd wordt dat de winkels er 7 op 7 open zijn, zijn er toch zaken die op vrijdag gesloten zijn. En dat heeft vast en zeker ook zijn weerslag op het publiek.

We liepen het kleine winkelcentrum gelegen aan de Molen binnen en het was opvallend hoeveel zaken er te huur staan. Helemaal niet gezellig al die lege winkelpanden. De enige zaak die daar goed werkt is de Action in de kelderverdieping. Moest die er niet zijn dan liep er geen kat meer in dit winkelcentrum. Jammer want het is er klein maar fijn.

Vrijdag is marktdag in  Sluis vlakbij het Belfort . Er stonden maar een paar kramen en er liep geen volk : een groente- en fruit kraam, een vleeskraam, een viskraam en een kaaskraam. Toch maar weinig voor een markt. Ik heb dit plein nog weten vol kramen staan.

Ook de tearooms zaten er niet overvol en wil je wel geloven dat we geen zin hadden om ergens koffie te drinken. We zijn recht naar huis gereden en dronken daar elk een kopje witte rozenthee( gekregen van mijn nicht die nogal een felle fan is van natuurwinkels ) met een ...muffin . Het is crisis, we moeten sparen !! undecided

sluis1.jpg

19:53 Gepost in kinderen, op stap | Commentaren (10) | Tags: sluis, winkelen, kinderen |

Commentaren

Ik heb nog nooit gehoord van witte rozenthee, echt speciaal.
Sinds men geen couponnetjes meer knipt, is het waarschijnlijk fel bergaf gegaan in Sluis.
Zonde eigenlijk...

Gepost door: Gidsjoris | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, ik ook niet tot voor kort. Het is bepaald geen thee om met je boterham te eten. Maar zo een kopje is wel echt lekker.
De banken zijn in Sluis kopje onder gegaan , maar er is nu een ander soort publiek die met bussen vanuit België aangevoerd worden. Maar het kan er echt vreselijk druk zijn en zeker tijdens het weekend. Het was er kalmer dan anders ook merken we dat in Knokke zelf ook . Het weer wil niet mee en dat speelt ook een grote rol.

Gepost door: magda | 29-04-16

Reageren op dit commentaar

leegstaande winkelpanden, zelfs in Sluis..

bij dit weertype komt de massa niet buiten Magda

ook in Knokke zal het wel rustig geweest zijn

als ik die richting uitga, heb ik van in Eelko reeds wegenwerken, dat zal ook een rol spelen

prettige dag in Gent

Gepost door: Willy | 30-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat het niet druk was begrijp ik nog, maar dat er zoveel winkelpanden te huur staan minder. Wij doen er onze boodschappen omdat het even ver is naar Sluis of naar de Carrefour. Maar een uitstapje bij het weer van de afgelopen weken zou ik ook niet zien zitten.

Gepost door: magda | 30-04-16

Meestal kan je in Sluis over de koppen lopen, maar ook daar begint de crisis de kop op te steken.

Gepost door: Mieke | 30-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, zodra het weer wat beter is komen de mensen wel weer af. Maar dat er zoveel handelszaken te huur staan ,is toch geen goed teken! Crisis laat zich wellicht voelen en de huishuur voor een winkelpand is niet voor de poes tegenwoordig.

Gepost door: magda | 30-04-16

shoppen in sluis, waar is de tijd :-) k heb daar nog een 'oostenrijks' weerklokje gekocht haha

Gepost door: fotorantje | 01-05-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, je hebt nog altijd en uitje naar Sluis te goed! :-)

Gepost door: magda | 01-05-16

en, bestaan de sexshops nog in Sluis, of is dat intussen ook iets van het verleden?
kan mij niet meer herinneren wanneer wij er voor het laatst kwamen.
Ben daar ook nog bankzaken gaan doen :-)

Gepost door: pieterbie | 03-05-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, een paar sexshops ga je tussen andere winkels nog vinden. Maar in feite stellen die niet zoveel meer voor. We waren eens met drie collega's op stap en we zijn in eentje binnen geweest ( ja met drie durf je alles aan hé hahahaha). Behalve vibrators, filmpjes ,sexboekjes, wat sexy lingerie was er daar niet veel bijzonders te zien. Ergens achteraan kon je naar sexfilms gaan kijken . Blijkbaar is er daar een publiek voor en is de winkel met allerlei speeltjes eerder een dekmantel. Neen naar een film zijn we niet gaan kijken.
Bankzaken doen in Sluis is ook verleden tijd. Mijn dochter verloor er zelf haar job na 10 jaar werken in een bank.

Gepost door: magda | 04-05-16

De commentaren zijn gesloten.