30-04-16

Floraliën in Gent

Na het zien van al die mooie foto's van de Floraliën in Gent getrokken door Willy besloot ik om ook naar Gent te gaan. Mijn vriendin en ik hebben gewacht tot vandaag omdat we de vorige dagen het weer niet zo vertrouwden. Ik was de wandeling in Blankenberge nog niet vergeten toen de wind zo ijzig koud was.

Vandaag namen we de trein richting Gent  en werden in het station al verwelkomd door een mooi bloemstuk in de hall. De driehoekige bovenkanten van de zuilen bij het buitengaan waren aan beide kanten versierd met bloemen .

station.JPG

station1.JPG

station2.jpg

We gingen te voet naar het Citadelpark . Amper een 15 minuten wandelen en we stapten het park binnen.
Het is een mooi groot park midden in de stad en momenteel zie je overal bomen met rose bloesems en perken met gele viooltjes. Een standbeeld van wijlen Koning Boudewijn heet je welkom.

citadelpark.jpg

citadelpark1.jpg

 

Dit waren de herkenningszuilen bij elke plek waar de Floraliën plaats hadden.

herkenningszuilen.JPG

Toen we aan de andere kant van het park kwamen stapten we het museum voor Schone Kunsten binnen waar we deze prachtig aangeklede tafel konden bewonderen.

msk.JPG

Aan de muren rondom deze tafel hingen allemaal bloemenschilderijen! Tussen de bloemenbomen hingen hier en daar kooitjes met een vogel in (nepvogels).

msk1.jpg

In een andere zaal was er een installatie waarbij je zelfs op een ligkussen kon kijken naar het plafond.
Krullerig, springerige met allerlei soorten materialen gemaakt .

msk3.JPG

msk2.jpg

msk4.JPG

Daarna trokken we naar de Plantentuin gelegen aan de rand van het Citadelpark. Wegens de Floraliën was de toegang gratis. Maar eerlijk we zijn er niet ver ingelopen. De tuin is nog op zijn winters. Je kunt die tuin beter bezoeken als alles groen staat en alles bloeit.

plantentuin.jpg

morgen wandelen we verder.

 

22:07 Gepost in op stap, vrienden | Commentaren (15) | Tags: floraliën, gent, vriendin, trein |

29-04-16

Op boodschap over de grens

sluis.jpg

We gingen deze namiddag boodschappen doen in Sluis, dochterlief en ik. Zij heeft jaren terug een hele tijd in Sluis in een bank gewerkt, toen de banken daar gouden zaken deden. Zij deed er over de middag haar boodschappen en doet dit nog altijd graag .
Het was vandaag kalm in Sluis en het weer zal er zeker voor iets tussen zitten. Het regende niet maar het was  frisjes. Hoewel beweerd wordt dat de winkels er 7 op 7 open zijn, zijn er toch zaken die op vrijdag gesloten zijn. En dat heeft vast en zeker ook zijn weerslag op het publiek.

We liepen het kleine winkelcentrum gelegen aan de Molen binnen en het was opvallend hoeveel zaken er te huur staan. Helemaal niet gezellig al die lege winkelpanden. De enige zaak die daar goed werkt is de Action in de kelderverdieping. Moest die er niet zijn dan liep er geen kat meer in dit winkelcentrum. Jammer want het is er klein maar fijn.

Vrijdag is marktdag in  Sluis vlakbij het Belfort . Er stonden maar een paar kramen en er liep geen volk : een groente- en fruit kraam, een vleeskraam, een viskraam en een kaaskraam. Toch maar weinig voor een markt. Ik heb dit plein nog weten vol kramen staan.

Ook de tearooms zaten er niet overvol en wil je wel geloven dat we geen zin hadden om ergens koffie te drinken. We zijn recht naar huis gereden en dronken daar elk een kopje witte rozenthee( gekregen van mijn nicht die nogal een felle fan is van natuurwinkels ) met een ...muffin . Het is crisis, we moeten sparen !! undecided

sluis1.jpg

19:53 Gepost in kinderen, op stap | Commentaren (10) | Tags: sluis, winkelen, kinderen |

28-04-16

de laatste donderdag van de maand

Woensdag was ik met de senioren naar de bowling. Pfff ik bakte er niet al te veel van hoewel ik een stevig polsbandje draag om te spelen. Tengevolge een zwaar auto ongeval een eeuwigheid geleden heb ik als blijvend aandenken- vooral met ouder worden- last in mijn beide polsen. Ik heb me nl.  met mijn handen afgeduwd op het dashboard om niet met mijn hoofd tegen de voorruit te vliegen. Mijn beide polsen hebben toen de slag opgevangen. 
Door het vochtige weer van de laatste maanden heb ik er meer last van dan anders. Bowling is nu niet bepaald de ideale sport voor mijn polsen maar het is zo leuk en het stevige polsbandje helpt ook veel. Deze keer blijkbaar niet. Ik had 's avonds pijn genoeg om niet achter de pc te kruipen en op het klavier te tokkelen. Een pijnstillertje nemen? Neen, dat doe ik  enkel héél uitzonderlijk. Ik ken mezelf dan heb je geen pijn en denk je" ik doe maar verder". Gewoon de polsen wat rust gunnen tot die stekende pijn bij de minste beweging er niet meer is.

Vandaag was het opnieuw de laatste donderdag van de maand. De plannen waren om met ons drietjes naar de floraliën te gaan. Maar één vriendin was pas erg verkouden geweest en zag dit niet zitten. Het weer kondigde zich vandaag ook niet zo goed aan met regenbuien in de voormiddag. Maar de hele namiddag heeft het niet geregend en scheen de zon, gggrrrr! 

Ik stelde hen voor om tot bij mij te komen. Ik had een frietpot waarvan de olie moest vernieuwd worden omdat ik er een tijdje geleden oliebollen had in gebakken. Die olie kan je nadien echt niet meer gebruiken om frieten of wat dan ook in te frituren. Ik zou er nog een keertje appelbeignets in bakken. Daar zeiden ze geen neen op!  

Dus heb ik vandaag appelbeignets gebakken en omdat ze nog niet geproefd hadden van mijn super lekkere American muffins( stoef-stoef) heb ik er en passant ook gemaakt. Of het een gezellige namiddag was? Zeker weten, want de avond naderde al toen ze huiswaarts reden!

appelbeignets.jpg

 

26-04-16

Buikje vol!

Het Blankenbergse uitje vrijdagnamiddag is me niet zo goed bevallen. Ik had het kunnen weten maar ja ik wilde per sé de zeedijk eens zien en het was er zo koud met een scherpe wind. Het gevolg was een sinusachtige verkoudheid. Ik had mijn hoedje moeten opzetten, maar die lag natuurlijk thuis. Ik ken de symptomen dus vlug de nodige tabletjes genomen( homeopatisch) . Een paar dagjes geen buitenwandelingen! Zaterdag op de koffie bij mijn schoonzus , maar dat is aan mijn garage in de auto stappen en aan haar deur uit de auto stappen. Zondag heb ik me thuis echt kalm gehouden en maandag naar de koersbal en dat is ook juist maar in de auto stappen en op de parking van het sportterrein uit de auto en de sportzaal binnen.
De hele winter bleef ik gespaard van zo'n aanval ( voornamelijk ook omdat ik oplette en niet blootshoofds buiten liep) en nu gaf ik er geen acht op en lap ik had het zitten. Het kan al april zijn maar de koude wind is echt winters.

Vandaag was ik (weer maar even buiten) met schoonzus uit gaan eten. Haar zoon heeft een mooi restaurant in Brugge en haar oudste zoon is ook behulpzaam in de keuken. Ik maak er graag reclame voor want het is er erg lekker, niet zo prijzig en druk bezocht. Reserveren is wel noodzakelijk. Lees maar eens een  mooie recensie !

Een sherry voor aperitief , een potje mosselen als vooraf hapje, en dan kozen we allebei voor het bord kabeljauw met stoemp/groenten en mosterdsaus. De porties zijn groot en een voorgerecht zou teveel van het goede geweest zijn. Als toetje nam ik een dame blanche ( huisbereid ijs) met apart een kannetje slagroom en warme fondant saus . Er kon geen koffietje meer bij.
Adres in Brugge, Noorweegse Kaai :Brasserie Grand Cru . De foto's op zijn site zijn een stuk mooier dan de mijne. Ik probeerde discreet foto's te maken met mijn smartphone wat niet zo eenvoudig was door  de verlichting.

 

grand cru.jpg

24-04-16

Aprilse grillen

tulpen.jpg

Een echte aprilse grillen dag !

Met regenbuien en koude wind. Deze voormiddag slechts 4°.
Met blauwe lucht en witte wolken, afgewisseld met een donkere hemel.
Tussen de buien door heb ik een paar planten 
die de winter goed doorstaan hebben verzorgd en verpot.
Ik ben dan nog even rond het huis gelopen om de tulpen
die nu allemaal beginnen te bloeien te bewonderen.
Ik had er nieuwe geplant maar ook de oude staan er in volle glorie.

~~~~~~~~~

April, April, April
Doet alles, wat hij wil;
Soms geeft hij mooie dagen,
Dan geeft hij regenvlagen,
Soms is hij zacht en zoet,
Maar vindt April dat goed,
Dan brengt hij ook soms nog een witte hoed.

van J.J.A. Goeverneur’  omstreeks 1875.

18:40 Gepost in het weer, lente | Commentaren (16) | Tags: lente, voorjaar, het weer, de tuin |

23-04-16

Bibberen in Blankenberge

Mijn excollegaatje  moest boodschappen doen in Blankenberge  en ik stelde voor om haar met de auto te voeren. Ze had anders de tram genomen, maar met zo'n koud weer nam ze mijn aanbod graag aan.
We parkeerden de auto in de nabijheid van het LeopoldIII plein in BLankenberge.
Zo konden  we meteen de werken aan het nieuwe station zien. Het plein zelf was mooi gekleurd door perken met honderden bloeiende tulpen omringd door vergeet-me-nietjes. Op het plein staat een mooie bronzen torso van een vrouw gemaakt door Irénée Duriez.  De prachtige beelden van deze kunstenaar zijn altijd goed herkenbaar.

blk1.jpg

blk.jpg

We wandelden door een zeer kalme winkelstraat en deden onze boodschappen.
(Onderstaande foto is getrokken vanaf de zeedijk)

blk4.jpg

We moesten in feite niet op de zeedijk zijn , maar zo dichtbij zee en eens niet gaan kijken dat kan niet voor twee kustbewoonsters! De wind was gewoonweg ijzig. Je zag geen mens op het strand en op de zeedijk hier en daar een wandelaar.

blk2.jpg

We gingen vlug de trappen terug naar beneden en wandelden door de Kerkstraat naar een tearoom waar je altijd goed bediend wordt. En waar het goed is kom je ook al vlug bekenden tegen. Een goeden dag en een kort praatje later warmden we ons op aan een heet kopje koffie en het verwen bordje was al binnengespeeld voor ik een foto had genomen,hihi! Het was een leuke namiddag zo met ons tweetjes, maar geen weer om een lange wandeling te maken. Geen zon, veel wind en af en toe wat gedruppel!

blk3.jpg

Vandaag, zaterdag, was er wel zon maar het was nog altijd veel te koud voor de tijd van het jaar, zou de weerman/vrouw zeggen!

19:46 Gepost in op stap, vrienden | Commentaren (14) | Tags: excollega, blankenberge |

22-04-16

Art.461

paarden1.JPG

Art 461 van het Wetboek van Strafrecht:
"Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op een anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met geldboete van de eerste categorie."

Zo'n vaart zal het wel niet lopen als ik enkel van buiten de omheining een foto maak van twee grazende paarden!

paarden.JPG

22:00 Gepost in dieren | Commentaren (16) | Tags: paarden, aardenburg, strafwetboek |