02-05-16

Floraliën Gent -2

Na de prachtige bloemencreaties aan het plafond in de duistere gang , stapten we opnieuw een duistere zaal binnen waar het licht overheersend paars en blauw was.
Bij de ingang ging een plakkaat met volgende tekst. Meer hoef ik er niet aan toe te voegen. Je voelde en proefde als het ware de sfeer. De mist over het water die de gasaanvallen symboliseerde deed alle mensen even stilstaan bij de verschrikkingen van deze Oorlog..

oorlog.JPG

oorlog6.JPG

oorlog5.JPG

oorlog1.JPG

oorlog2.JPG

oorlog3.JPG

oorlog4.JPG

Nog wat onder de indruk bereikten we  het ICC( International Convention Center). Het ICC Ghent is een locatie in het Citadelpark waar evenementen allerhande kunnen plaatsvinden. met een  bruikbare oppervlakte van circa 12363m² ! Wij liepen er dwars door, in het restaurant gedeelte was het onnoemelijk druk en we hadden allebei geen zin om daar iets te gebruiken.

icc1.jpg

Een oude affiche, een mooie toespeling op de allereerste internationale tentoonstelling in 1908

icc2.JPG

Wij zochten een rustmoment uit op de roze bank onder een bloesemboom. We waren beiden op de middag naar Gent gekomen en hadden op de trein een picknick gegeten. Er was nog genoeg over om de rest op dit bankje op te eten en de drank uit te drinken. Minder gewicht om verder mee te sleuren :-)

icc.JPG

Vlakbij dit bankje namen we de shuttle bus naar de volgende bestemming.
Maar de volgende halte :De Bijloke, was niet echt aan de ingang van De Bijloke . Je moest nog een 200 meter stappen en om geen verwarring te veroorzaken stond er iemand  bij deze halte die luidkeels zei dat we die richting uit moesten. Ik vond dat ze wel een plaatsje verdiende in het verhaal over de Floraliën en van veel mensen kreeg ze zelfs een applausje omdat ze dit zo grappig zei..

Bijloke.JPG

Eenmaal aan de Bijloke stapten we een afgebakende smalle weg in. Ik hoorde toevallig een gids vertellen dat de Japanse cultuur door  toevoeging van eenvoudige middelen een simpele boom die magertjes bloeit of een kale wand als afscheiding diepere zin kan geven : aandacht trekken of rust uitstralen. Alles in de natuur heeft namelijk een betekenis. Mos om te tonen dat de boom in de aarde zijn wortels heeft. Of bloesems in een mini vijvertje vòòr de boom als samenhang van leven, dood en wedergeboorte. De bamboe omheining doet je niet afleiden door wat er achter die omheining gebeurt.

Bijloke1.jpg

Bijloke2.JPG

Morgen wordt het een onderdompeling in oa.Japanse cultuur.

19:16 Gepost in op stap, vrienden | Commentaren (12) | Tags: gent, trein, floralien, vriendin |

Commentaren

Magda als ik het nog leef binnen vier jaar ga ik in een B. en B. gaan logeren, zodat ik ruim de tijd heb om dat alles te zien. Op één dag is wat veel voor me, maar ik heb dit vroeger gezien maar dat was enkel in Flanders Expo, maar nu is het op verschillende locaties, zoveel moois hier op die foto's van je, wat moet dit dan niet in werkelijkheid zijn als je dat echt kan zien, voelen, ruiken.
groetjessssssssssssss

Gepost door: greta | 03-05-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, dan gaan we er samen naar toe! Het is helemaal anders dan in Flanders Expo. De stad Gent heeft mooie gebouwen genoeg om het in de stad zelf te doen. Alleen het weer moet dan ook meewillen en zoals het nogal wisselvallig is geweest ... Klik ook eens op Willy in mijn naamlijstje die maakt ook altijd heerlijke foto's en zeker van de Floraliën.

Gepost door: magda | 03-05-16

WO I dat was goed uitgewerkt idee Magda...

ondanks die donkere ruimte heb je er schitterende foto's gemaakt

en je brengt ons meteen naar de Bijloke

ik kijk al uit naar het vervolg..

prettige dag

Gepost door: Willy | 03-05-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vind het fijn om ook te kijken naar jou foto's en soms schrijf jij er details bij die mij ontgaan zijn.

Gepost door: magda | 03-05-16

Tof van Edward om naar hier te verwijzen.
Mooie impressie.

Gepost door: Gidsjoris | 03-05-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, ja dat vind ik heel vriendelijk van Willy. Ik ben ook een trouwe fan van zijn blog.

Gepost door: magda | 03-05-16

Ik zag het ook bij Willy die foto's ivm de eerste wereldoorlog , heel indrukwekkend ook hier bij jou.
En wat ook nog zag bij Mieke Magda is hoe je haar stond op te wachten na de 10 km met iets lekkers , wat tof van jou

Gepost door: merel | 03-05-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik vind het fijn dat je eens bij anderen kunt kijken hoe zij het hebben gezien. Willy kan echt mooie foto's maken.
Dat was maar een kleine moeite voor mij om te supporteren voor Mieke . Verleden jaar had ze er niet kunnen aan deelnemen en nu had ze me meegedeeld wèl aan de start te komen, dan ga je toch kijken hé. Die muffins zagen er zo lekker uit op mijn blog, nu kon ze die ook eens proeven,hihi!

Gepost door: magda | 03-05-16

Ja dat gaan wij zeker doen Magda, want het zo mooi he dat je het niet allemaal op één dag nu kan zien. Echt het is verbazend, betoverend en van het allerhoogste niveau.
Wat een heerlijke uitstap

Gepost door: greta | 04-05-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, je hoeft niet te wachten op de volgende floraliën , je kunt ook eens een bezoek brengen aan onze Belgische kust , die verdient ook superlatieven !!

Gepost door: magda | 04-05-16

ben wel een liefhebber van de Japanse groencultuur.
Maar gezien ik er enkele dagen uit was en achterstand heb kan ik direct naar morgen doorbladeren.

Gepost door: pieterbie | 10-05-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, de Japanse groencultuur is verweven met hun tradities , maar ik schreef het de volgende aflecvering al: het was er te druk om er echt van te genieten.

Gepost door: magda | 10-05-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.