12-05-16

na de Processie barstte het feest los...

Na de stilte van de H.Bloedprocessie ( mensen kunnen ook stil zijn!) die enkel " verstoord " werd door een tweetal muziekkorpsen en dansmuziek, barstte het feest èn het lawaai los op de Meifoor. Een mensenmassa kwam in beweging!

meifoor1.JPG

meifoor.jpg

meifoor3.JPG

meifoorx.jpg

meifoor4.JPG

meifoor5.jpg

meifoor7.jpg

meifoor.jpg

Het concertgebouw op 't Zand torende boven de attracties uit.

meifoor8.JPG

Het reuzenrad stond in het Kon. Albertpark,
tot daar ben ik -door de aanzwellende mensenmassa-niet meer gewandeld.
Ik ben toen met mijn plooifiets terug gereden naar mijn auto die bij de zoon stond geparkeerd.
De weg naar huis was peanuts, ik reed namelijk tegenstroom naar de kust toe :-)

meifoor6.JPG

 

Commentaren

Kermis is nooit zo aan mij besteed geweest, maar het geeft wel vrolijke echt zomerse plaatjes zo.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 12-05-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als kind ging er graag naar kijken , maar ergens op zitten, niet :-). En mijn eigen kinderen zijn ook nooit erg dol geweest op de kermis. Ja eendjes opvissen en later het schietkraam,lunapark en de botsauto's.

Gepost door: magda | 12-05-16

Wat ziet gezellig uit op de kermis. De mensenmassa kom in beweging daar. Toch vind ik niet zo druk op de kermis. Je hebt wel prachtig foto's kunnen maken. In verte zie ik reuzenrad. Ben jij daar in geweest? Er was toe in Amsterdam ook hele hoge reuzenrad geweest op de Dam. Ik ga voor geen ton in. Want ik heb hoogtevrees.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 12-05-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline. Ja op de foto is het nog niet erg druk, de stoet was namelijk nog aan het uitgaan en dan blijven de mensen op het parcours toch kijken. Wanneer de stoet gedaan is dan stroomt het overal vol hoor! Neen ik ben niet in het rad geweest. Ik ben daar echt niet zo gek op.

Gepost door: magda | 12-05-16

De meifoor kan me niet bekoren, ben nooit echt een kermisfan geweest. Maar ik gun die uitbaters van al die attracties echt wel een paar dagen mooi weer want er waren er niet veel tijdens hun doortocht in Brugge.

Gepost door: Mieke | 12-05-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik vind een kermis wel gezellig om er eens door te wandelen maar voor de rest ben ik niet voor al die attracties. Ik werd als kind al misselijk op een gewone schommel!! Het enige wat ik nooit kan laten is het kopen van een suikerspin. Zo eentje lekker vers gedraaid, want tegenwoordig kun je die al voorgemaakt kopen in een kartonnen doosje

Gepost door: magda | 12-05-16

de meifoor..wist ik niet Magda

de Sinksenfoor in Antwerpen dan weer wel..

maar daarvoor alleen zou ik niet naar Antwerpen gaan

prettige avond

Gepost door: Willy | 12-05-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, dit jaar had het weinig met de maand mei te maken. Het begon in april en eindigde op 8 mei. De datum heeft iets met Pasen te maken. De meifoor is ook niet meer wat het geweest is, maar is toch nog altijd aantrekkelijk .Het gaat door op het Zand, in het Kon.Albert park, op het Simon Stevinplein en op het Beursplein. Dus niet vergeten volgend jaar naar de Bloedprocessie te gaan en aansluitend naar de meifoor !!!:-)

Gepost door: magda | 12-05-16

Ik heb het ook zo niet voor mensenmassa's, maar er valt op deze meifoor valt er wel wat te beleven, zo te zien. Zeker voor onze jeugdige medemensen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 14-05-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, toen ik er liep was het nog niet echt druk want de stoet was nog volop in een ander deel van Brugge aan het wandelen. De jeugd geniet er zeker van ,al was het maar om er met vrienden gewoon rond te lopen. De sfeer op zich is al leuk. Een duur grapje voor ouders met kinderen!!!

Gepost door: magda | 14-05-16

k heb eens in zo'n kermisbootje gezeten, een paar jaar geleden, amai dat zwierde nogal haha, k stond nadien te beven op m'n benen, niet van schrik maar gewoon

Gepost door: fotorantje | 15-05-16

Reageren op dit commentaar

@Antje ,mij krijg je nergens in zo'n draaiende dingen. Wordt gegarandeerd misselijk.

Gepost door: magda | 16-05-16

leuk dat er terug leven in de brouwerij kwam.

OT: inderdaad heel leuk om er bij stil te staan dat een van de meest briljante nummers van de Beatles in een bushokje geschreven werd.

Gepost door: pieterbie | 16-05-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik vind het heel respectvol van al de toeschouwers hoe ze rustig kijken en soms applauddiseren tijdens de uitgang van de stoet. Geen storend lawaai want ook de meifoor ligt dan stil. Het verschil is dan des te opvallender als de muziek opnieuw klinkt en natuurlijk hoort dan weer het bebabbel van de mensen er ook bij.

Gepost door: magda | 16-05-16

De commentaren zijn gesloten.