21-05-16

Varen op het Zeekanaal.

Dachten jullie dat ik opnieuw ergens rondtoerde? Welneen, ik kreeg een paar avonden onverwachts bezoek . Altijd leuk natuurlijk. Maar als dan 's avonds de deur achter het bezoek dicht gaat, dan heb ik geen zin meer om achter de pc te kruipen.

Maar nu terug naar Trainworld. De dag was nog maar halverwege en de dubbeldek bus pikte ons na het bezoek aan Train World op aan het station van Schaarbeek en bracht ons naar  een plezierboot aangemeerd op het Zeekanaal in Brussel.Wij stapten aan boord en vier uur later stapten wij in Halle terug uit de boot!

Ondertussen aten en dronken we aan boord. Mooie koude schotels stonden klaar en er was een heerlijke bbq. Wij zagen  Brussel vanop het zeekanaal,  vaarden door een achttal sluizen, zagen het landschap veranderen en uiteindelijk meerde de boot aan in Halle. De bus was doorgereden tot in Halle en wachtte ons op de kade al op. Hij bracht ons naar het centrum van het stadje dat ik alleen maar kende als distributie punt van de Colruyt.

zeekanaal.JPG

zeekanaalbis1.JPG

Midden in Brussel  zagen we aan weerszijden van het kanaal tal van "vuilnisbelten". Van "autopakjes", ijzer, schroot, papier, hout...

zeekanaal1.jpg

Het was erg warm die dag en de booteigenaars deden goede zaken wat drank betreft!  Als je de wolkenmassa ziet dachten we even dat het ging onweren. Gelukkig trok na een tijdje de hemel weer open.

zeekanaal2.JPG

Héél veel en mooie graffiti onderweg op de kaaimuren of op gebouwen..

zeekanaal3.jpg

zeekanaal4.JPG

zeekanaal5.jpg

zeekanaal6.jpg

zeekanaal7.jpg

zeekanaal8.jpg

zeekanaal9.jpg

Het Klein Kasteeltje !

brussel,zeekanaal,boot senioren

Deze molentjes stonden over een grote lengte langs het kanaal. Een vrolijk zicht.

zeekanaal11.jpg

Grappig zicht die stoelen in de lucht. Of is het louter als reclame!

zeekanaal12.JPG

Ik schreef het al dat we een 8 tal sluizen tegenkwamen. Telkens hetzelfde patroon. De sluisdeur achter ons sloot en het water kwam langs de voorste sluisdeuren zachtjes binnen gestroomd. Dat duurde niet echt lang, dan gingen de voorste sluisdeuren open en konden we verder varen. Vreemde gewaarwording als je de boot zag omhoog komen. Eerst zat je diep in de sluis en bij sommige sluizen kon je op het einde gewoon van de boot op de kade stappen.

zeekanaal13.jpg

zeekanaal14.jpg

Bij één van de sluizen kregen we gezelschap

zeekanaal15.jpg

 

zeekanaal16.jpg

Een immense opslagplaats van Interbeton en op de tweede foto dachten we een voetbalveld te zullen zien. Niks van het was een hypermodern shopping centrum. Ik zat aan de andere kant in de boot  en kon er bij het voorbijvaren geen foto van nemen.

zeekanaal17.jpg

Hoe verder van Brussel hoe meer natuur we te zien kregen.

zeekanaal18.jpg

Daar zagen we de toren van de Basiliek van Halle.

zeekanaal19.JPG

In het stadje hebben wij rondgewandeld, maar dat is voor morgen.

 

Commentaren

Paar keer reacties achter gelaten hij kwam niet door. Nu vierde keer proberen. Prachtig foto's om te zien. Graffiti is apart om te zien. Ik vind vuilnisbelt rot gezicht. Het kan niet anders. Sluis is interassant om te mee te maken. Mooie foto's heb je gemaakt. De lunch ziet goed uit. De laatste drie foto's is erg mooi om te zien. Rustig omgeving genieten. Natuur omheen.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 22-05-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&jacqueline , ik vond het wel leuk om vanop het water de stad eens te zien ,zo zie je maar dat niet alles even mooi is! Eenmaal buiten de stad kon je van de natuur genieten.

Gepost door: magda | 22-05-16

Ook ik heb problemen met reageren skynet heeft blijkbaar weer zijn kuren

Gepost door: Merel | 22-05-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, de hele dag lukte het me niet om in te loggen, pas deze avond verloopt alles weer normaal. Ik denk dat ze de weekends gebruiken voor updates en dergelijke.

Gepost door: magda | 22-05-16

mooie tocht!
4 uur op een boot dan zou ik wrikkelachtig worden :-) dat is te lang voor mij

Gepost door: fotorantje | 22-05-16

Reageren op dit commentaar

@Antje dat viel erg mee. Je kon rondlopen en in de boot zelf zijn we ook gaan eten. Dus echt 4 uur stilzitten zat er niet in hoor.

Gepost door: magda | 22-05-16

dat moet de moeite geweest zijn Magda


ik vraag me af of hoe de basiliek, die jarenlang in de stelling stond , er nu uitziet

prettige zondagavond..

ps; in de loop van de dag, kon ik hier niet reageren

Gepost door: Willy | 22-05-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, de basiliek staat niet meer in de stellingen, maar jammergenoeg voor ons was er een dienst in de kerk zodat we enkel achteraan konden kijken.

ps ik kon de hele dag niet op mijn eigen blog! Pas deze avond is het me gelukt.

Gepost door: magda | 22-05-16

Serieuze boottrip zo te zien, met nog lekker eten op de koop toe.
De graffitikunstenaars hebben zich daar precies deftig uitgeleefd.

Gepost door: pieterbie | 23-05-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, vier uur op de boot en ondertussen een bbq, dat lijkt lang maar de tijd vloog voorbij en daarenboven was het warm die dag. Er was ook veel te zien gedurende die boottocht.

Gepost door: magda | 25-05-16

Je hebt je flink uitgeleefd met het fototoestel.. ik ben ook wel van veel foto's nemen, maar echt lelijke dingen leg ik toch meestal maar niet vast. Maar je hebt gelijk hoor.. het is niet allemáál mooi zo rond een grote stad en dat mag ook best eens getoond worden.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 23-05-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, echt stinkend afval was het nu ook niet want dat voeren ze wel naar een verbrandingsoven, laat ons zeggen dat alles recycleerbaar materiaal was. Beter dit dan dat ze alles ergens in het wilde droppen.

Gepost door: magda | 25-05-16

Alleen al voor de graffiti zou ik me op dat vaartuig installeren.

Gepost door: Benjamín | 25-05-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, die graffiti was echt de moeite waard. Dat verwacht je ook niet te zien vanop een vaartuig. De kunstenaars/tekenaars hebben zich op die grauwe muren echt uitgeleefd!

Gepost door: magda | 25-05-16

De commentaren zijn gesloten.