28-05-16

Oostende voor Anker

In plaats van de laatste donderdag van de maand met ons drie op stap te gaan , zijn we pas op vrijdag met de tram naar Oostende gereden. Voor twee van ons paste het niet op donderdag. In feite was die vrijdag ideaal . Het was er niet zo druk en we konden overal rustig kijken . Het weekend zal het daar wel overvol zijn. Het weer viel ook ontzettend mee, zonnig wat wind en nergens onweerswolken te bespeuren.

 "Oostende voor Anker verzamelt van 26 tot 29 mei 2016 meer dan 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het maritiem evenement staat dit jaar in het teken van de folklore in de visserij. Het middelpunt van de festiviteiten bevindt zich op het Stationsplein, dat wordt omgetoverd tot een ambachtelijk dorp."

Ik heb veel foto's gemaakt en ik heb er wat uitgezocht zodat jullie een idee hebben hoe feestelijk het gebeuren is en tevens heb ik ook wat foto's gemaakt van het ambachtelijk dorp. Ik denk dat de meeste "ambachtslui "die dag vrij hadden genomen ;-) 

 

anker.JPG

anker1.JPG

anker2.JPG

anker3.JPG

Een mooie uitstap voor schoolkinderen...

anker4.JPG

...maar ook voor een grote groep bejaarden en gehandicapten.

anker26.JPG

Een reddingsboot van de marine.

anker5.JPG

Een helikopter vloog af en toe over !

anker6.JPG

Het schip van de Schotse vrienden die we bij de havenfeesten in Blankenberge leerden kennen lag hier aangemeerd maar de captain en zijn familie waren er niet.( rode neergehaalde zeilen en bruine romp)

anker7.JPG

Mooi zicht op de haven en in de verte het station van Oostende

anker8.JPG

Leuk orgeltje

anker9.JPG

De eettentjes waren goed vertegenwoordigd

anker10.jpg

Een touwtje nodig?

anker11.jpg

 Een grappige mimespeler. Hij stond geen minuut stil !

anker12.jpg

Maar deze mimespeelster heeft even haar sokkel verlaten om eten te kopen!

anker13.jpg

Genieten op zonnige terrasjes met zomerse muziek!

anker14.jpg

Het leger was ook vertegenwoordigd.

anker15.jpg

anker16.jpg

Met dit zeilschip kon je een paar uur mee op zee.

anker17.JPG

Het stoomschip Hydrograaf( dd 1910) was een hydrografisch opnemingsvaartuig van de Koninklijke Marine, dat metingen aan de zeebodem uitvoerde. Het is een publiekstrekker van Oostende voor Anker.

anker18.JPG

 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 Franse reuzen

anker19.JPG

anker20.JPG

anker21.JPG

Deze doedelzakspeler luisterde naar een Franse accordeonspeler en begon dan lustig te blazen op zijn doedelzak. 't Was nog een mooie combinatie ook.

anker23.JPG

Touwen draaien.

anker24.JPG

Deze man was houten gerief aan het maken.(kurken,bestek...)

anker25.JPG

Een shanty koor zong de longen uit hun lijf!

anker22.JPG

't Heeft niks met schepen te maken maar ik wil een foto tonen toen we op een zonnig terrasje een beetje buiten de drukte een "gekke koffie" bestelden! jaja zo stond het op de menukaart en we elk van ons dit voorgeschoteld kregen. Eerlijk ik ben een snoeper maar ik heb het niet allemaal kunnen opeten. De porties waren echt niet aan de kleine kant. De prijs? We hebben voor verwenkoffies al méér betaald en minder gekregen. 

koffie.JPG

 

Commentaren

Heel mooie, kleurrijke foto's, Magda. Zo te zien was er heel wat te beleven, daar in Oostende.

Gepost door: Fluwijn | 29-05-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik vond het die dag kalmer dan andere jaren en ook minder spectaculaire schepen te zien dan andere jaren . Het kan ook liggen aan het feit dat er in het weekend wel meer animatie zal geweest zijn. Aan het weer lag het niet ,want het was mooi weer.

Gepost door: magda | 29-05-16

Huh? dit is wel wat anders dan 'Bewogen Kunstenaars in Brussel'..! :-) Maar ik had denk ik van dít uitje meer genoten, altijd heerlijk, bootjes kijken! :-) En dit is nog zoveel méér.. en dan nog onder een mooie blauwe lucht.. kan niet beter!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-05-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is helemaal anders dan de dag in Brussel natuurlijk. Komt er nog aan hoor. Al die schepen zijn zo mooi om zien en het boeit me ook wel. Er hangt echt zo'n vakantiesfeertje op dergelijk evenement. Dat was in Blankenberge ook zo en daar hadden we eveneens mooi weer.

Gepost door: magda | 29-05-16

Wat ziet daar gezellig uit. Het is altijd leuk om te naar te kijken. Haven daar hou ik zo van. Gezellig druk daar. Leuke foto's serie gemaakt. Kunstenaar is altijd wel apart om te zien. Fijne dag daar.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-05-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry& Jacqueline,vrijdag was het echt niet zo druk ,dat zal het wel geweest zijn met het weekend. Vandaag ( zondag) is het een regendag en dat zal tegenvallen . Want niemand loopt toch graag in de regen en het regende deze namiddag ferm hard. Wij hadden geluk en hebben van onze uitstap heel erg genoten.

Gepost door: magda | 29-05-16

Het was een mooie dag zie ik heel anders dan vandaag heel veel regen hier
Mooie sfeerbeelden

Gepost door: Merel | 29-05-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, wij hadden geluk met het weer vrijdag maar vandaag zal het wel minder zijn. De hele namiddag heeft het hard geregend en dat is jammer voor zo'n festiviteit.

Gepost door: magda | 29-05-16

mooie sfeerbeelden Magda..

een evenement dat ik zelf graag bezoek.

zelf heb ik het ditmaal laten laten afweten,

die grote zeilschepen die met volle zeilen in-en uitvaren krijg je hier niet meer te zien.

die reuzen zijn wel nieuw op dit gebeuren, dacht ik

prettige zondag

Gepost door: Willy | 29-05-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik miste ook die grote zeilschepen. Het aantal schepen die er aangemeerd liggen zal wel kloppen maar de meeste waren toch aan de kleine kant ,behalve de Hydrograaf. Ook de tentjes stonden niet meer zo ver in de straat die loopt naar de zeedijk. De animatie op het stationsplein was nieuw. Die reuzen komen uit Frankrijk evenals dat vrouwtje met die kanten muts. Zij bakten pannenkoeken en andere zoetigheden. Maar ik schreef het al ,ik denk dat de folklore die dag wat op een laag pitje stond! :-) Al met al was het een leuke uitstap en zeker met die" gekke koffie" als afsluiter hahahah!

Gepost door: magda | 29-05-16

leuke mooie sfeerbeelden, zo hebben we een ideetje hoe het was
die verwenkoffie lijkt me helemaal niet gek :-)

Gepost door: fotorantje | 29-05-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, het was in elk geval leuk om weer eens mee te maken! En het weer was die dag uitstekend. Die verwenkoffie was echt van het goede teveel. We konden het allemaal niet op en in verhouding met andere verwenkoffies helemaal niet duur. Onthou het maar voor een volgend bezoek : groentenmarkt Bistro Zoë

Gepost door: magda | 29-05-16

leuk: doorkijkje, je maakte een foto van de voorkant van het college waar mijn zoon zijn middelbare school liep (oudste zoon).
Het blijft een speciaal gebeuren dat ik de laatste jaren aan mij laat voorbij gaan. Namelijk de triatlon Bredene/Oostende hetzelfde weekeinde, ik werk daar aan mee.
Knappe beelden!

Gepost door: pieterbie | 02-06-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik wilde die school apart op de foto omdat ik de gevel mooi vond, maar ik kreeg het niet voor mekaar , teveel voorgrond hinder.

Gepost door: magda | 02-06-16

De commentaren zijn gesloten.