02-06-16

Geen twee zonder drie...

 ...dat zeggen ze toch altijd  als je tegenslag hebt. Wel de laatste weken ben ik niet gespaard van tegenslag. Dat wil ik hier toch ook eens vertellen. Anders denken jullie dat mijn leven enkel bestaat uit weggaan en plezier maken( wat ik zeker graag doe).

pech,tanden,chauffage,koffiezetOp een dag sta ik op en heb de indruk dat mijn tanden verschoven zijn. Niet lachen hé , maar dat gevoel had ik. Ik heb nl vanaf mijn achttiende een paar valse bijters vooraan tengevolge van het dragen van zo'n ijzerwerk om je tanden recht te zetten. Elke maand werd er een stevige draai aangegeven door de tandarts. De tanden kwamen recht maar het gevolg is dat ik al veel tanden kwijt ben hierdoor zowel snijtanden als kiezen. Ik belde de tandarts op en ik mocht dezelfde namiddag langsgaan. Hij stelde vast dat de tand onder de kroon gebroken was. Ik moest naar het ziekenhuis om die gebroken tand te laten ontwortelen. De "operatie" verliep vlot maar ik heb 2016-06-02 19.31.36.jpgeen week zachte voeding moeten eten en de helft van mijn gezicht heeft alle kleuren van de regenboog gehad. Morgen reparatie van de valse tand met een stifttand.

Het tweede feit is in vergelijking peanuts. Op een morgen wil ik koffie maken en vul de kan met water. Floep het glas sprong en van koffie maken was geen sprake meer. Er moet al een barstje in het glas geweest zijn. Dan een Senseo , dat is goed voor één kopje  en ik drink ' s morgens toch graag een paar kopjes uit mijn koffiezet. Ik maak de koffie niet zo sterk. Dus  om een nieuwe koffiezet. Ik mag niet klagen de ouwe koffiezet ging toch een tiental jaar mee.

DSC_0813.JPGHet derde akkefietje zal wel kostelijker worden. Sedert een paar maanden constateer ik waterverlies in de chauffage. Dat wil zeggen dat ik regelmatig water moet bijsteken en dat het lek groter moet worden om vast te stellen waar het probleem ergens is, zegt de chauffage man. Op een morgen stak ik opnieuw water bij ( en dat moest ik zeker al drie keer daags doen) en plots hoorde ik een luid gebroebel en zag ik de teller onmiddellijk naar beneden DSC_0804.JPGgaan. Natuurlijk gebeurde dit in het weekend. Ik heb een week zonder verwarming gezeten en met dit weer is dat heus niet gezellig. Ik kon me verhelpen met een olieradiator en de zibro kamin. Het lek is deze week hersteld en de warmte van de chauffage kan ik met dit rotweer goed verdragen. Het lek werd gevonden met speciale apparatuur en zat onder de muur van de keuken naar de living. Cement had de buizen aangevreten. Het parket is er voorzichtig uitgenomen en kan terug gelegd worden. Anders is het met het gat in de keuken. Daar heb ik geen tegeltjes meer van! We vinden wel een oplossing, er staat nl een kast op deze plek.

En nu mag het ophouden met pech én met het slechte weer!!!

20:01 Gepost in het weer | Commentaren (16) | Tags: pech, tanden, chauffage, koffiezet |

Commentaren

Inderdaad Magda, er zijn zo van die momenten dat er verschillende tegenslagen op je afkomen. Heel herkenbaar. Alles komt altijd goed meid.
Fijne avond en succes

Gepost door: Chrisje | 02-06-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, met mijn ingesteldheid laat ik mijn kop niet hangen. Het is alleen maar erg vervelend en het maakt ook een gat in je portemonnee!

Gepost door: magda | 02-06-16

Tja.. het kan soms weleens even achter elkaar tegen zitten hè.. gelukkig was het allemaal weer te herstellen of te vervangen, dat scheelt!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 02-06-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, pech komt altijd ongelegen, maar als het herstelbaar is ,is het ook vlug vergeten!

Gepost door: magda | 02-06-16

geen twee zonder drie zeggen en dus is het nu zeker wel genoeg
wij hebben juist een nieuwe verwarmingsketel moeten zetten dat kan ook tellen

Gepost door: merel | 02-06-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, dat telt voor drie in je portemonnee!

Gepost door: magda | 02-06-16

Gelukkig is je operatie goed gegaan met tanden.Succes bij reparatie van valse stifttand. Nou nou glas viel op de grond. Gaat lekker..pfff... Gelukkig hebben de lek gevonden. Gelukkig kon herstellen. Hoop tegenslag. Hopelijk krijg je goede weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 03-06-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&acqueline, ja gelukkig zijn al die tegenslagen te herstellen. Op het ogenblik zelf was het wel even zuchten!

Gepost door: magda | 03-06-16

Hopelijk heb je nu alles gehad! Alleen nog leuke dingen vanaf nu :-)

Gepost door: Ellen | 03-06-16

Reageren op dit commentaar

@Ellen die leuke dingen ga ik één van die dagen gaan opzoeken!! En bij jou moet ik beslist ook eens komen kijken. De tijd vliegt gewoon voorbij en ik ben wel benieuwd hoe het met de kinderen is!!

Gepost door: magda | 03-06-16

Ja balen... dat soort dingen komen op het verkeerde moment.
Ik zag het ook even somber in veertien dagen geleden, met dat onweer. Maar goed dat je hier eens kunt neerschrijven, dat lucht even je hart! Alles komt wel goed Magda, en voor je het weet gaat het weer beter!
groetjesssssssssss

Gepost door: greta | 03-06-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, heb je al ooit geweten dat tegenslagen op een juist moment komen? ;-) Nu nog de herstellingen in huis en in mijn mond laten doorgaan. Wat een vergelijking ,hahahah! De nieuwe koffiezet werkt prima en de koffie is ook veel warmer. Dus die oude was in feite versleten .

Gepost door: magda | 03-06-16

pech of tegenslag komen altijd op het verkeerde moment..Magda

gelukkig liep het met dat waterlek toch nog vrij goed af..

groeten

Gepost door: Willy | 03-06-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, voor dat waterlek heb ik echt mijn hart vastgehouden. Ik woon hie rook al lang en dan vrees je het ergste. Maar al bij al viel het erg mee. Met die moderne technieken kan een lek precies bepaald worden.

Gepost door: magda | 03-06-16

het is duidelijk je week niet geweest.
Hoop op betere weken voor je nu.

Gepost door: pieterbie | 06-06-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het was niet mijn week en dat gebeurt wel bij iedereen een keertje. Alleen jammer dat het iedere keer een aanslag is in je portemonnee!

Gepost door: magda | 19-06-16

De commentaren zijn gesloten.