03-06-16

De tand: een vervolg verhaal

a3.gifNog even  over die tegenslagen... In feite over de tegenslag met mijn tand. Deze morgen ging ik naar de tandarts om de herstelling aan die ene tand te laten gebeuren.
De man had in zijn agenda gekeken om me zo vlug mogelijk te helpen, zoals hij me dezelfde dag al liet langskomen toen ik hem opbelde op een maandag om te kijken of mijn gebit "verschoven " was. Hij heeft toen zelf het ziekenhuis opgebeld en aangedrongen om die ingreep voor ontzenuwen en ontwortelen zo spoedig mogelijk te laten gebeuren. En nu mocht ik na 10 dagen al terug bij hem langskomen om de ontzenuwde en ontwortelde tand te herstellen..

Ik zag onmiddellijk aan zijn gezicht dat er iets mis was  toen hij naar de wonde keek en vroeg of ik terug naar het ziekenhuis moest. Neen. Of ik pijn had . Neen. Hij zei dat de draadjes niet eens verteerd waren en dat het tandvlees nog veel te gemakkelijk bloedde. Hij nam een foto van de tand. Wat bleek : er was een stukje tandwortel achtergebleven wat de genezing en vertering van de draadjes tandarts-27.gifbelemmerde!!

Ik zat paf en wat nu vroeg ik hem. Volgende week zal hij zelf het restant wortel er uithalen.( Vroeger kan niet omdat ik er zelf een paar dagen van onder trek). Blijkbaar kan hij -nu de zenuw eruit is- er gemakkelijker aan. Daarna moet de wonde eerst genezen en dan pas kan hij de tand  repareren. Dus dat wordt iets van lange adem en ondertussen moet ik voorzichtig eten om de kroon niet te beschadigen.

Ik kan nu wel terug naar het ziekenhuis gaan maar het vertrouwen in die arts is er niet meer en ze zal wel een of andere reden opgeven om gelijk te halen. Ik heb meer vertrouwen in mijn eigen tandarts die al moeilijke reparaties heeft gedaan toen ik indertijd op mijn gezicht was gevallen !

Sorry dat ik hier zo zit te zaniken, maar ik ben kwaad. Dat is nu een fout die te herstellen valt maar wat bij een onherstelbare fout  !?  En dat hoor je toch ook af en toe! Bewijs maar eens dat er een fout is gebeurd.
Ik zal dus maar nog een tijdje geen frieten, biefsteak , geen broodkorstjes en andere harde dingen eten. Het is ook een manier om wat af te vallen....

 

23:38 Gepost in Algemeen | Commentaren (6) | Tags: tandarts |

Commentaren

oooh jongens toch, wat een miserie
en aan tanden laten werken is al geen pretje
k zou ook kwaad zijn, blijf maar naar je vertrouwde tandarts gaan
k hoop dat je toch kan genieten van je daagjes weg want met iets die niet is zoals het moet is dat toch ferm lastig
goede moed

Gepost door: fotorantje | 04-06-16

Reageren op dit commentaar

Da's slordig zeg.. en een tegenvaller zo net voor je daagjes weg. Hoop net als fotorantje dat je er niet al te veel last van zult hebben dan. Zoiets is gewoon thuis al vervelend, maar kan je uitje danig verknallen!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 04-06-16

Reageren op dit commentaar

Niet fijn zeg kan heel goed begrijpen dat het vertrouwen weg is

Gepost door: Merel | 04-06-16

Reageren op dit commentaar

Hoop dat die tand geen spelbreker geweest is voor jou tijdens je reisje.

Gepost door: Mieke | 08-06-16

Reageren op dit commentaar

wat vervelend voor je!

Gepost door: pieterbie | 09-06-16

Reageren op dit commentaar

Aan iedereen: ondertussen is het stukje tandwortel dat nog was blijven zitten verwijderd. De zeurende pijn is weg en het bloeden bij elke poetsbeurt is ook verleden tijd. Het blijft opletten met vast voedsel ,maar ik tel de dagen al af tot 28 juni. Dan gebeurt het herstel van de tand. Ik zal dan weer een brede glimlach kunnen tonen ,hahaha!

Gepost door: magda | 19-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.