04-06-16

groeten uit de tuin.

Alles wat in de tuin staat groeit uit zijn voegen. Redelijke temperaturen, veel water en ik heb alles bij het planten goed bemest. Dat is er aan te zien. Planten die een halve meter hoog worden groeien nog een stuk verder. Hoewel veel planten laat gestart zijn tonen vele al bloemknoppen daar waar ik het maar over een paar weken verwacht. Het gras groeit zo erg dat ik het om het kort te willen wel twee keer in één week moet afrijden. Dat is gewoon niet mogelijk omdat de grond en het gras er veel te nat bijliggen.

tuin.jpg

tuin2.jpg

De weigelia bloeit enorm en wordt ook druk bezocht door bijen!

tuin1.jpg

Naast het tuinhuis bloeit en groeit alles zo erg dat de planten elkaar bijna verdringen. Door het storm- en regenweer heb ik de bloempotten nog samen laten staan op het terras. Daar staan ze wat beschut.

tuin3.jpg

In de groententuin begint het nu pas iets te worden: de spinazie werd opgevreten door de merels en de duiven. De boontjes gingen kapot van de nattigheid en lenteuitjes en worteltjes vonden het ook te nat om te kiemen. Ik heb een tuincenter gevonden waar je bonen in bloempotjes kunt kopen en ook veel  andere groenten. Dus heb ik dit maar gedaan anders wordt het te laat om alles opnieuw te zaaien. Andere planten doen het dan extreem goed zoals de rabarberstruik, de geplante uien en sjalotten en de selder die aan het opschieten is. Ik heb een groen net gepannen over de pas geplante groenten. Deze keer gaan de vogels er niet bij kunnen en de aalbessenstruik draagt enorm veel bessen en die heb ik ook ingepakt. Het groententuintje ligt wel beschermd tegen de noordenwind maar niet tegen al die regen die er de laatste tijd al gevallen is.

tuin4.jpg

tuin5.jpg

Veel bloemen beginnen nu mooi te bloeien en ik ben bijzonder blij met de blauwe akelei. Ik had  al meerdere jaren na elkaar geplant van iemand die donkerblauwe akelei heeft, maar het jaar erop waren ze niet meer blauw maar namen de kleuren aan van de gele of roze akelei. Ik had het opgegeven om er weer nieuwe te planten . Dit jaar staan er op verschillende plaatsen prachtige donkerblauwe akelei's en zelfs eentje die een geel hartje heeft!

tuin6.jpg

De rozen waren enorm kort gesnoeid, blijkbaar hadden ze het nodig want nu bloeit vooral de klimroos overdadig

tuin7.jpg

Nu nog zonnig weer en we kunnen van al de bloemen en planten genieten.

 

PS.Buurtje gaat een weekje in mijn huis komen wonen ( voornamelijk voor Vlekje, want oorspronkelijk woonde Vlekje bij haar en hoewel de poes niet meer naar haar huis wil , kent ze haar vroeger baasje nog) terwijl ik naar de familie ben in Luxemburg.Hopelijk wordt het mooi weer en kan ze buiten zitten. De weersvooruitzichten in Luxemburg zijn niet zo denderend. Maar kom, je weet nooit dat het allemaal meevalt! Tot over een weekje!!

 

23:39 Gepost in tuin, vakantie | Commentaren (10) | Tags: vakantie, tuin, luxemburg |

Commentaren

Wow wat is je tuin heel mooi uit. Echt schitterend. Zelf heb jij moestuin in de tuin omgeving. Wat groot. Ik vind daar wel heel gezellig. Groeien wil wel met warmer weer. Wat jammer dat groentetuin door merel en duiven opgegeten heeft. Spinazie zijn daar dol op. Boontjes ook..Aalbessen zijn vogels daar heel erg dol op. Wat gezellig dat buurtje bij jou weekje komen wonen. Veel plezier!

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 05-06-16

Reageren op dit commentaar

Wel een speciale soort weigelia, met dat trompethartje.. nog nooit eerder gezien!
En bij mij bloeien dan weer alléén maar blauwe akeleien.. ik heb al diverse andere kleuren in de tuin gezet, maar de blauwe overleven alleen blijkbaar. :-)
Oehh.. lekker rabarber.. heb laatst een recept voor een rabarbertaart uit de krant gescheurd.. toch eens uitproberen hehe.

Heel fijne vakantie! weer of geen weer, je bent er eens lekker uit ,dus dat wordt gewoon genieten!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 05-06-16

Reageren op dit commentaar

Je tuin is mooi inorde Magda. Ik wens je veel plezier in Luxemburg.
Bloggroetjes vanuit een verzopen Hageland, maar dat zag je al op Facebook.

Gepost door: Chrisje | 05-06-16

Reageren op dit commentaar

Mooie tuin heb jij Magda, geniet van je vakantie!

Gepost door: Emily | 05-06-16

Reageren op dit commentaar

Geniet van je weekje weg
Mooi daar in je tuin

Gepost door: Merel | 05-06-16

Reageren op dit commentaar

prachtig om zien Magda

prettige vakantie gewenst

Gepost door: Willy | 06-06-16

Reageren op dit commentaar

Je tuint ziet er zoals gewoonlijk weer "spic en span" uit Magda.

Gepost door: Mieke | 08-06-16

Reageren op dit commentaar

Nog niet terug? In ieder geval van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag magda!
xxx

Gepost door: mizzD | 12-06-16

Reageren op dit commentaar

hopelijk valt het nog mee in Luxemburg!
Jouw tuin staat in elk geval heel mooi groen.

Gepost door: pieterbie | 13-06-16

Reageren op dit commentaar

Aan iedereen die hier reageerde: Dank je wel!

Gepost door: magda | 19-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.