14-06-16

Hey ik ben terug !

Ik ben al een paar dagen thuis maar ik geraak gewoonweg niet aan het bloggen.2016-06-13 18.04.20.jpg

Toen ik thuiskwam was het eerste werk de andere dag de tuin aanpakken. Ik had geen gras kunnen afrijden vòòr ik vertrok omdat alles er kletsnat bij lag en nu stond het gras dubbel zo hoog. Dus dubbel zo lang werk om het weer in orde te krijgen. Bloemen en planten stonden kurkdroog en ik heb twee dagen flink mogen water geven. Overal in het land was sprake van wateroverlast  maar aan de kust had het praktisch niet geregend. De groentetuin vroeg ook aandacht want de pas geplante groenten stonden er niet fris meer bij.
's Morgens was ik al naar de tandarts die het stukje tandwortel (dat in het ziekenhuis niet was verwijderd ) vakkundig en pijnloos eruit heeft gehaald. Nu nog twee weken wachten om de tand weer op te 2016-06-13 18.03.30.jpgkalefateren, zodat ik weer normaal kan eten en niet voortdurende moet opletten om die snijtand niet te belasten.

En dan hadden we drie verjaardagen in twee dagen tijd met daar bovenop ook nog vadertjesdag. Oma en de oudste kleinzoon zijn op dezelfde dag jarig en de tweede zoon een dag later.

Mijn verjaardag is niet echt gevierd al waren de gelukwensen en de bloemen er wel. Die gaan we vieren op het einde van deze maand wanneer de examens voor de kleinkinderen gedaan zijn. Dan komt de hele familie samen. Het zal eens niet een gewoon dineetje worden!!2016-06-13 18.05.23.jpg

Nu pas kan ik beginnen met de foto's na te kijken van het weekje vakantie in het Groot Hertogdom Luxemburg. Het land waar ik mijn grote liefde vond en waar er nog familie woont van opa nl de drie kinderen van zijn reeds lang overleden oudere zuster. Altijd een blij weerzien met de familie . De eerste foto is het zicht op de bossen vanuit de enorme tuin van een der kinderen . Onderste foto een wandeling in diezelfde bossen.( in de omgeving van Echternach)

 

bossen.jpg

 

Commentaren

welcome back!

Gepost door: pieterbie | 15-06-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, thanks

Gepost door: magda | 16-06-16

Welkom thuis. Jullie hadden wel genoten. Veel verjaardagen. Alsnog gefeliciteerd Magda en je oma en kleinzoon. Vaderdag is ook geweest. Hier in Nederland moet nog komen. Gelukkig is je kies in ziekenhuis goed gegaan. Wat ellende had je toen meegemaakt. Niet even aandenken. Mooie bloemen heb je gehad. Luxemburg is daar echt schitterend om te zien. Wat mooi daar om te wandelen.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 15-06-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik heb een mooie vakantie gehad en het weer viel bijzonder mee. Vergeten we even dat het 's avonds flink onweerde. Dan zaten we toch al binnen na een dagje genieten.

Gepost door: magda | 16-06-16

Dacht het wel dat je het druk had na thuiskomst.. welkom terug hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-06-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja die verjaardagen volgden elkaar op en dan had ik ook geen tijd om naar de foto's te kijken! Maar de verslagen komen er wel aan.

Gepost door: magda | 16-06-16

Ach goed dat je er terug bent Magda. Ik hoop dat het een aangenaam verblijf is geweest, en kijk met belangstelling uit naar je verslag, ben benieuwd !
Verregende groetjes, o ja regen hier en weer regen, het lijkt wel niet op te houden.

Gepost door: gretag | 15-06-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was een leuke vakantie en het weer was ons gunstig gezind die dagen. Aan de kust heeft het minimaal geregend en moest ik in de tuin met emmers water rondlopen. Niet te geloven als je weet dat er zo'n wateroverlast was in het binnenland.

Gepost door: magda | 16-06-16

welcome back Magda

te droog aan de kust..?

zo nodig wil ik wel water dragen naar de zee :-)

Gepost door: Willy | 15-06-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, echt waar de tuin stond er verdroogd bij, vooral de bloembakken hadden een slok water nodig, maar dat komt ook grotendeels door de wind. Iedere keer dat er een onweersbui overkomt lost die maar kortstondig water en de rest drijft de zee in. En dan zijn er momenten dat je niet eens in de tuin kan dat het er zo sompig bijligt. Wat een wisselvallig weer toch.

Gepost door: magda | 16-06-16

gelukkig van de tandwortel verlost
en zo te zien kon je daar ook op wandel en was de regen geen complete spelbreker

Gepost door: fotorantje | 16-06-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja zonder problemen werd het restje wortel verwijdert. Ik zal blij zijn als de tand volledig is hersteld.
Enkel 's avonds een paar keer flink onweer ,maar overdag was het zonnig en soms zelfs te warm ( 28°)

Gepost door: magda | 16-06-16

De commentaren zijn gesloten.