16-06-16

Vakantie begint zodra ik de voordeur achter me sluit

Op zondagmorgen 5 juni vertrokken we op vakantie naar het Groot Hertogdom Luxemburg: Een bevriend echtpaar, een vroegere schoolvriendin en ikzelf. De reis verliep vlot : geen files , geen problemen op de ring rond Bussel en hoe verder we reden hoe meer de hemel opklaarde. Al leken de donderwolken nooit echt veraf te zijn maar ze bleken ons toch niet in te halen.
We zouden niet recht toe rechtaan naar het hotel rijden in de omgeving van Echternach maar er een dagje van maken. De eerste stop was in Bastogne waar we gingen eten in de Tram. Een oude tramwagon die ik al zolang ik naar Luxemburg ga daar weet . Maar die wagon is in de diepte gegroeid tot een mooi restaurant. Mijn eerste maaltijd in de Ardennen is steevast iets uit de streek zelf: ik koos voor een stoofpotje van everzwijn en mijn tafelgenoten volgden . Iedereen vond het overheerlijk.
We kenden Bastogne al van vroeger  en verkozen om -na even te hebben rondgekeken - verder te reizen. De lucht was zo dreigend op dat ogenblik dat we elk ogenblik onweer verwachtten. Dus liever niet getreuzeld...

bastogne.JPG

De hoofdstraat lag er verlaten bij

bastogne1.JPG

Het restaurant Léo,maar iedereen zegt " de tram"
al lijk je meer binnen te stappen op een wagon van een trein .

bastogne3.JPG

Op het plein tegenover het restaurant staat een tank en een gedenksteen.
De tweede wereldoorlog is hier nog steeds erg zichtbaar.

bastogne2.JPG

bastogne4.JPG

bastogne5.JPG

We verlieten Bastogne en reden richting Ettelbruck maar eerst sloegen we nog even af naar Esch sur Sûre. Mijn reisgenoten waren er jaren geleden eens en wilden dit stadje nog eens terugzien. Je komt er door een tunnel die lang geleden is aangelegd onder de rotsen. Esch is omringd door bossen, bergen en rotsen. De stuwdam voorziet de hele omgeving van drinkwater en elektriciteit. We wandelden rond in het kleine dorpscentrum waar de tijd heeft stilgestaan.

esch.jpg

smalle straatjes en veel trappen

esch1.jpg

De burchtruïne bovenop een rots trekt al van ver de aandacht .

esch2.jpg

een ideetje voor een grappige omheining.

esch3.JPG

esch4.JPG

esch5.JPG

Het onweer had ons dan toch ingehaald en we kregen een stevige plensbui over ons heen. Dan maar even op een terras een ijsje eten tot de bui over was. Na een tijdje brak het zonnetje door . Maar alles lag er zo nat en glibberig bij dat we verkozen door te reizen. Het was nog een eindje voor we ons hotel zouden bereiken...

esch6.jpg

 

Commentaren

Aan Esch sur Sure heb ik ook mooie herinneringen. Het lijkt inderdaad nog niet veel veranderd sinds ik daar 20 jaar geleden voor het laatst ben geweest

Gepost door: anne catherine | 16-06-16

Reageren op dit commentaar

@Anne Catherine ,van mij was het zeker 40 jaar geleden en er lijkt daar inderdaad niks veranderd . Het blijft er tijdloos mooi!

Gepost door: magda | 17-06-16

Jullie hadden genoten met de vakantie. Wat mooi daar omgeving te zien. Je ziet van alles daar. Ijs ziet heel lekker uit. Kerk is prachtig om te zien. Ardennen zijn wij heel vroeger ook daar geweest. Heel mooi Daar. Alleen weer werkt toen niet mee. Maar tweede week hadden heel goed weer gehad. Ik heb jou foto's genoten om te zien.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-06-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, we kregen daar wel een fikse onweersbui over ons heen maar nadien scheen de zon opnieuw en we hadden ondertussen toch een lekker ijsje kunnen eten ,hihi!

Gepost door: magda | 17-06-16

Luxemburg.. te lang geleden dat ik daar geweest ben Magda

dus, wie weet...

prettige dag

Gepost door: Willy | 17-06-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, beslist eens teruggaan, het is niet zover en toch heb je daar ook een vakantiegevoel ! Het doet ook deugd om na zoveel jaren die dorpjes ,stadjes ,burchten en kastelen terug te zien!Om de bossen met hun mooi uitgestippelde wandelpaden nog eens te doorkuisen!

Gepost door: magda | 17-06-16

Mooie foto's Magda, daar zou ik nog eens graag willen gaan, heerlijke en prachtige omgeving, dat is zeker een reden om dat nog eens terug te zien. Maar ik reis hier wel met je mee, dus zo komen we er ook dankzij u!
He nog een heel gelukkige verjaardag, en dat je nog vele heerlijke reizen in goede gezondheid mag doen, dat wens ik je van harte!
n.b. juist gezien die mooie tuil bloemen van de kinderen , mooi geschenk voor een oma met een bloemenhart.

Gepost door: greta | 17-06-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik ben altijd graag naar Luxemburg gegaan en hebben dit landje echt doorkruist en opa was fier om zijn geboorteland aan mij te tonen. Ik wist dat opa genoot van deze dagen bij zijn familie . Jammer genoeg konden we niet meer gaan de laatste jaren , de reis was te vermoeiend voor hem.

Gepost door: magda | 17-06-16

Bastogne, daar moet ik ooit nog als kind eens geweest zijn, maar k weet daar niks meer van
charmant dorpje zo te zien en dan hekken is heel leuk

Gepost door: fotorantje | 20-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.