14-06-16

Hey ik ben terug !

Ik ben al een paar dagen thuis maar ik geraak gewoonweg niet aan het bloggen.2016-06-13 18.04.20.jpg

Toen ik thuiskwam was het eerste werk de andere dag de tuin aanpakken. Ik had geen gras kunnen afrijden vòòr ik vertrok omdat alles er kletsnat bij lag en nu stond het gras dubbel zo hoog. Dus dubbel zo lang werk om het weer in orde te krijgen. Bloemen en planten stonden kurkdroog en ik heb twee dagen flink mogen water geven. Overal in het land was sprake van wateroverlast  maar aan de kust had het praktisch niet geregend. De groentetuin vroeg ook aandacht want de pas geplante groenten stonden er niet fris meer bij.
's Morgens was ik al naar de tandarts die het stukje tandwortel (dat in het ziekenhuis niet was verwijderd ) vakkundig en pijnloos eruit heeft gehaald. Nu nog twee weken wachten om de tand weer op te 2016-06-13 18.03.30.jpgkalefateren, zodat ik weer normaal kan eten en niet voortdurende moet opletten om die snijtand niet te belasten.

En dan hadden we drie verjaardagen in twee dagen tijd met daar bovenop ook nog vadertjesdag. Oma en de oudste kleinzoon zijn op dezelfde dag jarig en de tweede zoon een dag later.

Mijn verjaardag is niet echt gevierd al waren de gelukwensen en de bloemen er wel. Die gaan we vieren op het einde van deze maand wanneer de examens voor de kleinkinderen gedaan zijn. Dan komt de hele familie samen. Het zal eens niet een gewoon dineetje worden!!2016-06-13 18.05.23.jpg

Nu pas kan ik beginnen met de foto's na te kijken van het weekje vakantie in het Groot Hertogdom Luxemburg. Het land waar ik mijn grote liefde vond en waar er nog familie woont van opa nl de drie kinderen van zijn reeds lang overleden oudere zuster. Altijd een blij weerzien met de familie . De eerste foto is het zicht op de bossen vanuit de enorme tuin van een der kinderen . Onderste foto een wandeling in diezelfde bossen.( in de omgeving van Echternach)

 

bossen.jpg

 

26-04-16

Buikje vol!

Het Blankenbergse uitje vrijdagnamiddag is me niet zo goed bevallen. Ik had het kunnen weten maar ja ik wilde per sé de zeedijk eens zien en het was er zo koud met een scherpe wind. Het gevolg was een sinusachtige verkoudheid. Ik had mijn hoedje moeten opzetten, maar die lag natuurlijk thuis. Ik ken de symptomen dus vlug de nodige tabletjes genomen( homeopatisch) . Een paar dagjes geen buitenwandelingen! Zaterdag op de koffie bij mijn schoonzus , maar dat is aan mijn garage in de auto stappen en aan haar deur uit de auto stappen. Zondag heb ik me thuis echt kalm gehouden en maandag naar de koersbal en dat is ook juist maar in de auto stappen en op de parking van het sportterrein uit de auto en de sportzaal binnen.
De hele winter bleef ik gespaard van zo'n aanval ( voornamelijk ook omdat ik oplette en niet blootshoofds buiten liep) en nu gaf ik er geen acht op en lap ik had het zitten. Het kan al april zijn maar de koude wind is echt winters.

Vandaag was ik (weer maar even buiten) met schoonzus uit gaan eten. Haar zoon heeft een mooi restaurant in Brugge en haar oudste zoon is ook behulpzaam in de keuken. Ik maak er graag reclame voor want het is er erg lekker, niet zo prijzig en druk bezocht. Reserveren is wel noodzakelijk. Lees maar eens een  mooie recensie !

Een sherry voor aperitief , een potje mosselen als vooraf hapje, en dan kozen we allebei voor het bord kabeljauw met stoemp/groenten en mosterdsaus. De porties zijn groot en een voorgerecht zou teveel van het goede geweest zijn. Als toetje nam ik een dame blanche ( huisbereid ijs) met apart een kannetje slagroom en warme fondant saus . Er kon geen koffietje meer bij.
Adres in Brugge, Noorweegse Kaai :Brasserie Grand Cru . De foto's op zijn site zijn een stuk mooier dan de mijne. Ik probeerde discreet foto's te maken met mijn smartphone wat niet zo eenvoudig was door  de verlichting.

 

grand cru.jpg

17-04-16

Onverwachts...

....heb ik vandaag mijn drie kinderen samen op bezoek gehad. Ik heb er wel een duwtje aan gegeven, hihihi! De oudste zoon zei verleden zondag dat ze vandaag eens zouden langskomen. Er is in onze gemeente een winkel waar hij voor zijn grote gestalte de perfecte maat van hemden en broeken kan kopen.
Dat vond ik fijn en achter zijn rug om liet ik dit ontvallen bij de twee andere kinderen" zouden jullie ook niet langs komen?"
Waarom ook niet, dat is best gezellig, was hun reactie. Zodoende kreeg ik dochterlief en de tweede zoon met de kleinzoons op bezoek . Natuurlijk waren de wederhelften er ook bij.
Oma zette zich aan het koken en bakken. Het menu werd lamskoteletjes, kippenblokjes in een fijne saus en kippenbouten met een mengeling van champignons. Zo was ik zeker dat er voor iedereen wel iets was dat ze graag aten. Een keertje geen frieten als begeleiding maar gebakken aardappeltjes en als groente gestoofde witloof, snijboontjes (uit de tuin van Cédric) , een schaal rauwe groenten en zelfgemaakte appelmoes.
Het dessert was American muffins( zelfgebakken) en een fruittaart( ook zelf gebakken).

Ik ben zodanig bezig geweest dat ik enkel een foto heb van de gedekte tafel en van de restjes van het dessert, al het andere was opgegeten!! :-).
Maar het voornaamste was  dat het een héél gezellige dag is geworden.

tafel.jpg

taart.jpg

12-04-16

een dagje rust

Ne een paar dagen werken  in de tuin was ik wel aan een dagje rust toe. Ik laadde de koffer van mijn auto vol met houtblokken afkomstig van de treurwilgen en reed zondag  richting Westhoek . De oudste zoon kon het hout goed gebruiken voor zijn oven en bbq.

Hij heeft zijn artistieke kunsten weer bovengehaald. Toen de voordeur openging ,zag ik in de kleine inkom een mooi beschilderde deur naar de grote hall. Zuidafrikaans?

 

baaie goed.jpg

Op de achterkant van de voordeur:

deur.jpg

Ga je in de grote hall naar het toilet zie je op een kastdeur in het toilet Winnie the Poeh en Knorretje.

winnie.jpg

Op een muur in de hall allerlei tekeningen van de kinderen en gastkinderen.

hall.jpg

Ook eentje van de lieve Narumi die een jaar bij de zoon en Ingrid heeft verbleven.

narumi.JPG

narumi.jpg

Een Afrikaans zijden doek 

afrika.jpg

mooie spreuk 

foto.jpg

In de tuin was de zoon bezig om met stukjes steen 
compartimenten te maken om kruiden te planten/zaaien.  

kruiden.jpg

De zelf gemetselde broodoven, rookoven en bbq.
De broodoven had ik nog niet gezien.

bbq.jpg

In de tuin staan de tuinmeubels al klaar om op zomerse dagen buiten te wonen.
Het dekzeil ontbreekt nog en ook de warmte van de zon.

terras.jpg

Je wordt telkens verrast als je bij de zoon en Ingrid op bezoek gaat!

 

00:24 Gepost in familie, kinderen | Commentaren (16) | Tags: kinderen, artistieke zoon |

05-01-16

sneeuw ...

...maar niet bij ons. In Canada heeft het flink gesneeuwd en de familie stuurde me hiervan foto's op. Mooi om zien maar de temperaturen zijn er ook naar. Ik ril al wanneer  ik het lees . Min 20 °C is daar normaal en de gevoelswaarde ligt soms nog veel lager. Mooi om zien maar  dan heb ik nog liever onze zachte winter, of beter een normale winter . Want dat zachte weer nu is niet echt winterweer.


Mijn neef was gisteren jarig en via deze weg wil ik hem nog eens hartelijk feliciteren.

sneeuw.jpg

happy happy.jpg

 

23-08-15

een dagje bij de kleinkinderen

Geen originele titel maar ik was vandaag bij de kleinzoons thuis en niet omgekeerd. Ik werd verwend met een lekker etentje en ik had een zelfgebakken amandeltaart meegenomen voor bij de koffie.
Oma kan het niet laten en ik heb in de groententuin van Cédric de snijbonen geplukt en ook de boontjes en de witte uitjes uit gedaan en zijn groentenperk wat opgekuist. Hij moest nl.werken vandaag. 
In de serre van zijn opa gingen er prachtige trossen kleine blauwe druiven. Héérlijk! Natuurlijk heb ik er van gesnoept en ook enkele trossen meegenomen.
De braambessen die er staan beginnen rijp te worden en ik heb er wat geplukt, maar ook de vlierbessen waren zo mooi rijp dat ik er een emmer vol afgeplukt heb en daar ga ik siroop en gelei van maken!

tuin.jpg

's Avonds zijn beide jongens met oma meegekomen want zo konden ze nog eens het vuurwerk zien. Griekenland was aan de beurt en het was een prachtig schouwspel. Tot nu toe de mooiste van de drie, maar dat is natuurlijk persoonlijk. En weer was het laat toen we thuiskwamen en ik enkel nog dit logje hebt gemaakt. Nog een weekje en dan valt alles hier terug in de plooi. Het is een drukke maar leuke vakantieperiode geweest voor mij. Tijd te kort om veel op de pc te zitten.

01-06-15

foto's bekijken...

Een communiefeest is een familie aangelegenheid. Op zo'n dagen zie je veel familie bijeen en worden er veel foto's gemaakt. Dat was bij ons niet anders. Bij de vormselviering zijn er veel foto's gemaakt en aan de koffietafel naderhand bij de zoon en schoondochter ook.
Gisteren bij het etentje in het restaurant ( waar er meer dan één communiefeest doorging in aparte ruimtes waardoor je ook meer privacy had) zijn er ook een pak foto's gemaakt. Ik had er vandaag mijn werk aan om die te sorteren.

Ik bespaar jullie de familiefoto's maar eentje springt er toch uit: de beide oma's met hun kleinkind-communicant.

Een speciaal woordje voor de mama van Sébastien die ervoor gezorgd heeft dat de tafelaankleding héél persoonlijk was . Zij had allerlei tafelversieringen meegenomen , was er wat vroeger dan de genodigden en had de tafels versierd met watergroene ballonnen, menukaartjes, puntzakjes met snoepjes, kaarsjes ,servetten. Het was zo mooi dat de uitbaters en het personeel van het restaurant kwamen kijken en hun bewondering niet onder stoelen en banken stak!
Proficiat voor dat tikkeltje sfeer méér!

hof ter mude.jpg

hof ter mude1.jpg

hof ter mude3.jpg

hof ter mude2.jpg

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende