24-02-16

lenteschoenen

schoenen.JPG

Ja het kriebelt bij mij al een beetje om terug op stap te gaan zodra het mooi weer is. Wandelen of fietsen het is me om het even als ik die winterkleren maar kan opbergen en luchtig gekleed mag rondlopen. 

Ik heb alvast en paar vrolijke  wandelschoenen  gekocht. Vorige zaterdag waren dochterlief en ik op boodschappen  in de Hyper Carrefour in Brugge. De plaatselijke Carrefour is een tijdje gesloten want ze zijn opknappingswerken aan het doen.
In Brugge is de winkel veel groter en het gamma uitgebreider. Daar zag ik deze wandelschoenen. Op die regenachtige dag brachten deze schoenen  toch een  straaltje zon. Twee paar kopen betekende een ferme afslag. Dus een paar hoge wandelschoenen voor dochterlief en een paar lage voor mij. Vandaag had ik ze al kunnen aantrekken, de hele dag scheen de zon(maar het was wel frisjes). Maar ik wacht toch maar even tot het echt mooi weer is.

 

19:11 Gepost in grappig | Commentaren (21) | Tags: wandelschoenen |

04-02-16

de krant en de regen

krantencollage.jpg
Neen ik  heb geen verschillende kranten die aan een leesstok hangen!
Dit is mijn krant die ik vandaag kletsnat in de brievenbus vond.
Of beter gezegd die er half uithing.
Het zal zeker niet de gewone postbode geweest zijn want
die steekt de krant altijd volledig in de brievenbus.
De weekenduitgave die uit verschillende delen bestaat en
met moeite door de gleuf kan, legt hij via het achterdeurtje in de brievenbus.

Ik kon deze morgen dus niet rustig mijn krantje lezen bij een kopje koffie.
Neen, ik heb eerst al de bladzijden losgepeuterd en op het tapijt gelegd.
Daarna in de keuken op de chauffage te drogen gehangen.

Postbode wil je morgen aub de krant helemaal in de brievenbus steken
zeker als het zo erg regent als deze morgen !

 

18:39 Gepost in grappig | Commentaren (22) | Tags: postbode, regen, krant |

09-06-15

een poes met vleugels

poes met vleugels.JPG

Van wie deze poes is weet ik niet, maar ze komt af en toe langs. Ze krijgt dan wat eten van me. Ze is wel schuw en ik kan haar niet aaien. Maar ze loopt ook niet weg als ik tegen haar praat terwijl ik rustig een bordje eten neerzet.
Het is een mooie poes met half lang haar. Ze heeft een knik in haar dikke staart wat wel grappig is om zien.

Onlangs kwam ze weer eens langs en toen zag ik twee flappen huid aan weerskanten van haar lichaam hangen. Verleden jaar rond dezelfde periode liep ze met één grote lap huid aan één kant van haar lichaam. Ze had moeite om die mee te torsen en om niet overal aan te haperen. Buurtje en ik wilden de poes "vangen " om naar de dierenarts te gaan. Maar dat lukte ons niet. Na een tijdje was ze die lap kwijt en had ze kort haar en na enige tijd had ze opnieuw een mooie vacht met halflang haar. Dit jaar zag ik haar terug maar deze keer had ze twee kleinere flappen huid hangen.

Na informatie blijkt dat er poezen ( misschien ook nog bij andere dieren) zijn die bij de rui hun vacht verliezen. Ze zijn niet kaal want er staat al heel kort haar onder de flap. De eerste keer was dat toch even schrikken. Als ze loopt flapperen die twee flappen op en neer . Precies twee vleugels!

23:33 Gepost in grappig | Commentaren (8) | Tags: poes, rui, lang haar, huidflappen |

21-05-15

Een nieuwe fiets

 

 

fiets.JPG

Ik denk eraan deze fiets te kopen.
Gemaakt uit natuurlijke materialen en milieuvriendelijk.
Wie wil me vergezellen?

20:04 Gepost in grappig | Commentaren (17) | Tags: fiets, hasselt |

28-01-15

ooievaar

 

ooievaar_4.png

 ooievaar( klik)

Verleden jaar vertelde ik dat er op verschillende plaatsen in de gemeente bovenstaande plakkaten zouden gezet worden. Wegens de herschikking en vernieuwing van het reservaat kunnen de ooievaars zich daar niet meer nestelen. Veel ooievaars zijn elders ondergebracht maar een deel is hier gebleven. Sedertdien zien we hier regelmatig ooievaars overvliegen of op daken zitten . De bedoeling van die borden is om de autobestuurders te verwittigen voor overstekende ooievaars. Ze moeten voorkomen dat autobestuurders tegen ooievaars aanrijden.


De uitleg die de gemeente toen hiervoor gaf plaats ik hier nog eens:

"Het gemeentebestuur plaatst ‘ooievaarsborden’ langs de Graaf Jansdijk, de Hazegrasstraat ter hoogte van de aansluiting met de Sluisstraat en langs de Sluisstraat zelf. De borden moeten de bestuurders wijzen op het potentieel gevaar van de ooievaars. Deze locaties zijn namelijk geliefkoosde plaatsen voor de dieren om dagelijks te rusten of foerageren, alleen of in groep. Ook laten andere vogels zich er gewillig voederen. Daardoor kunnen ze een gevaar betekenen voor het wegverkeer omdat ze laag over de weg vliegen of met hun indrukwekkende verschijning bestuurders doen schrikken of afleiden. "Gemeentebestuur Kn-H

Niet ver bij mij vandaan staat ook zo'n plakkaat aan de rand van een weide en daar deden we een beetje lacherig over. Die weide ligt nogal een eind van het Zwin. Maar maandag zag een vriendin die een paar straten verder woont een ooievaar wandelen vòòr haar deur en in haar tuin. Zij bezorgde me bijgaande foto's. Bij het Zwinreservaat wandelden de ooievaars ook zo op straat tussen de geparkeerde auto's door en ze stoorden zich geenszins aan mensen . Deze vond de straat wellicht gelijkend op zijn straat( beide straten zijn overblijfsels van straten aangelegd tijdens wereldoorlog II ).

 

ooievaar.jpg

23:29 Gepost in dieren, grappig | Commentaren (13) | Tags: ooievaar, zwin, wandelen |

27-01-15

telefoongesprek

 

Deze morgen om 10 uur rinkelt de telefoon

wereld.jpg

-Hallo

+---

-Hallooo!

+Bent u mevr Magda...?

-Ja !

+Goeie morgen mevrouw. Is dit nummer uw telefoonnummer 050/....

-Ja (Kieken ik zou anders toch niet opnemen, dacht ik! )

+Mevrouw we wilden nazien of u mevr...bent en of dit uw telefoonnummer is want we hebben hier een pakje voor u liggen en we willen toch dat het op het juiste adres toekomt

-ahzo ( heb je dan ook mijn adres dacht ik, want ze vroeg het niet). Welk pakje bedoelt u? Ik ben me niet bewust dat ik iets besteld heb.

(Maar ik dacht, heb ik dan toch tweemaal die pannenset besteld voor één van de kinderen. Want eerst lukte het niet wegens niet meer voorradig. Een paar dagen later kon de bestelling wel doorgaan want toen waren ze weer voorradig en ik heb die pannen ook al probleemloos ontvangen. Maar wie weet ging die eerste bestelling toch nog door)

+ U hebt een tijdje terug een bestelling gedaan.

-Wanneer en wat heb ik dan besteld ?drong ik aan.

+U hebt meegedaan aan een wedstrijd ( dus toch geen bestelling)en nu ligt er hier een pakje voor u.

- Een wedstrijd ,zegt u, welke wedstrijd dan en wanneer?

Ik begon in vorm te geraken en nu ging ik die vrouw eens tot het uiterste drijven. Ik weet pertinent dat ik aan geen enkele wedstrijd heb deelgenomen. Ik wilde nu zeker weten wat er achter stak, eerder legde ik de telefoon niet toe.
Ze had me uit de douche gehaald en ik stond daar met een handdoek rond me gewikkeld. Bepaald niet gezellig , maar haar zou ik doen zweten.

+Wel twee jaar ( !!!) terug deed u mee aan een wedstrijd (toch maar niet zeggen welke wedstrijd) en nu mogen we u een pakketje toesturen.
 
-Bent u wel zeker bij de juiste persoon te zijn.

+Ja .Wij mogen u een pakketje toesturen met een miniatuurauto uit de reeks van kuifje! Waarlijk een verzamel stuk.

-En dat stuurt u me gratis op zelfs als ik u zeg dat ik aan geen enkele wedstrijd heb deelgenomen nu niet en twee jaar geleden niet (grijns grijns)

+Ja inderdaad, bij aflevering zal er een overschrijvingsformulier bijsteken om 4.99 euro verzendingskosten te betalen.

-Jamaar, dat is dan ook niet gratis hé en dan hang ik wellicht vast aan één of ander abonnement en staat er ergens in kleine lettertjes dat ik met een schrijven dit abonnement moet opzeggen.

+ O u mag  het zo niet bekijken want je kunt ten allen tijde een brief sturen dat je niets meer wilt ontvangen.

- Dus toch een abonnement . Kijk mevrouw , u draait ferm rond de pot . Tot nu toe hebt u nog  steeds niet gezegd welke firma u vertegenwoordigt en wat u me wilt aansmeren. Ik hoef het niet meer te weten en u hoeft helemaal geen pakketje naar me op te sturen.

Ik hoorde ze aan de andere kant van de lijn nog zeggen dat het een unieke kans was ...maar dan heb ik de telefoon toch toegelegd en ben ik me gaan opwarmen onder de douche aan een flinke straal warm water .

Twee dagen geleden was het een dame die me telefonisch de voordelen van een abonnement van Knack uiteenlegde. Ik heb ze ook laten vertellen en vertellen en  zij was werkelijk op dreef ...tot ik haar zei dat ik niettegenstaande  al het interessante nieuws dat ik in Knack kon lezen en al de cadeautjes die ik er bij kreeg helemaal geen abonnement wilde .

Wie is de volgende beller ? Het is voor mij een goeie oefening om de spreker of spreekster lang aan het lijntje te houden hahaha!

 

ALL-tip08-telefoon.gif

 

 

 

19:57 Gepost in grappig | Commentaren (18) | Tags: eclame, telefoon |

28-11-14

Help ik krimp !

oma.jpgIk ben me aan het voorbereiden op een koude winter. Niet enkel met voorzorgen nemen zoals het verwarmen van mijn huis. Ik heb nl. petroleum gekocht om de living en keuken te kunnen verwarmen met een petroleumkachel  die al een aantal jaren in de haard staat. We lieten de haard niet meer branden ,teveel rompslomp met houtblokken. Moest de stroomuitval lang duren dan zet ik mijn bed in de living. Voor de rest zien we het wel.

Ik  heb deze week wat winterkleren uitgehaald en met name lange broeken. Ik stel echter vast dat de pijpen wat te lang zijn en de broek niet zo mooi neervalt. Niet van één broek maar van alle broeken.

De broek zakt niet af want ik ben niet vermagerd. Het ligt ook niet aan de schoenen. Ik ben allang overgeschakeld van hoge hakken op lagere hakjes, dus daar kon het ook niet aanliggen.4fc77c07c1e971_59748599.jpg

Gisteren was een collegaatje hier en ik vroeg haar of ze eens wilde helpen met mijn lengte te meten. Ik kon mijn ogen niet geloven! Ik ben 2 cm gekrompen en meet dus niet meer 1.64 m  maar slechts 1.62m . Nochtans heb ik genoeg lichaamsbeweging en rek en strek ik me regelmatig eens flink. 't Zal dus wel slijtage zijn. 

Niet te verwonderen dat ik de indruk heb dat ik hoe langer hoe meer naar boven moet kijken naar de opgeschoten slungels van kleinkinderen.

Ik ga er nu niet bepaald van wakker liggen want ik mankeer  niks noemenswaardig. imagesKZXHHY20.jpgMaar de gedachte dat ik krimp ...brrr! Straks kan ik niet meer aan de pedalen in de auto  en moet ik het zadel van mijn fiets wat lager zetten om aan de fietspedalen te kunnen. Of zit ik aan tafel met bengelende benen omdat ik niet meer aan de grond kan met mijn voeten. 'k Zal al het kleine voetenbankje naast mijn bed zetten zodat ik er gemakkelijker kan inklauteren...
Mijn houding is zeker nog niet zoals die dametjes op de afbeelding . Ik hou me nog flink recht. Maar toch zal het wel aan het ouder worden  liggen...pppfff.

 

21:55 Gepost in grappig | Commentaren (24) | Tags: krimpen, oma |