02-06-16

Geen twee zonder drie...

 ...dat zeggen ze toch altijd  als je tegenslag hebt. Wel de laatste weken ben ik niet gespaard van tegenslag. Dat wil ik hier toch ook eens vertellen. Anders denken jullie dat mijn leven enkel bestaat uit weggaan en plezier maken( wat ik zeker graag doe).

pech,tanden,chauffage,koffiezetOp een dag sta ik op en heb de indruk dat mijn tanden verschoven zijn. Niet lachen hé , maar dat gevoel had ik. Ik heb nl vanaf mijn achttiende een paar valse bijters vooraan tengevolge van het dragen van zo'n ijzerwerk om je tanden recht te zetten. Elke maand werd er een stevige draai aangegeven door de tandarts. De tanden kwamen recht maar het gevolg is dat ik al veel tanden kwijt ben hierdoor zowel snijtanden als kiezen. Ik belde de tandarts op en ik mocht dezelfde namiddag langsgaan. Hij stelde vast dat de tand onder de kroon gebroken was. Ik moest naar het ziekenhuis om die gebroken tand te laten ontwortelen. De "operatie" verliep vlot maar ik heb 2016-06-02 19.31.36.jpgeen week zachte voeding moeten eten en de helft van mijn gezicht heeft alle kleuren van de regenboog gehad. Morgen reparatie van de valse tand met een stifttand.

Het tweede feit is in vergelijking peanuts. Op een morgen wil ik koffie maken en vul de kan met water. Floep het glas sprong en van koffie maken was geen sprake meer. Er moet al een barstje in het glas geweest zijn. Dan een Senseo , dat is goed voor één kopje  en ik drink ' s morgens toch graag een paar kopjes uit mijn koffiezet. Ik maak de koffie niet zo sterk. Dus  om een nieuwe koffiezet. Ik mag niet klagen de ouwe koffiezet ging toch een tiental jaar mee.

DSC_0813.JPGHet derde akkefietje zal wel kostelijker worden. Sedert een paar maanden constateer ik waterverlies in de chauffage. Dat wil zeggen dat ik regelmatig water moet bijsteken en dat het lek groter moet worden om vast te stellen waar het probleem ergens is, zegt de chauffage man. Op een morgen stak ik opnieuw water bij ( en dat moest ik zeker al drie keer daags doen) en plots hoorde ik een luid gebroebel en zag ik de teller onmiddellijk naar beneden DSC_0804.JPGgaan. Natuurlijk gebeurde dit in het weekend. Ik heb een week zonder verwarming gezeten en met dit weer is dat heus niet gezellig. Ik kon me verhelpen met een olieradiator en de zibro kamin. Het lek is deze week hersteld en de warmte van de chauffage kan ik met dit rotweer goed verdragen. Het lek werd gevonden met speciale apparatuur en zat onder de muur van de keuken naar de living. Cement had de buizen aangevreten. Het parket is er voorzichtig uitgenomen en kan terug gelegd worden. Anders is het met het gat in de keuken. Daar heb ik geen tegeltjes meer van! We vinden wel een oplossing, er staat nl een kast op deze plek.

En nu mag het ophouden met pech én met het slechte weer!!!

20:01 Gepost in het weer | Commentaren (16) | Tags: pech, tanden, chauffage, koffiezet |

25-05-16

Een dag om vlug te vergeten...

...En dan heb  ik wel over het weer . Zo'n triestig weer. Toen ik gisteren even naar het Pop up restaurant ging kijken, heb ik ook nog langs het strand gewandeld. Ik had het strand voor mij alleen. Ik kan er wel van genieten om op een verlaten strand te wandelen , maar gezien we al mei zijn verwacht je toch ook spelende kinderen en zonnende mensen. Niets van dat alles. Alleen het geluid van de zee , de wind om je oren, gesloten strandtenten, verlaten terrasjes en lege speelpleintjes op het strand !!
Vandaag was het niet veel beter. Alleen brak tegen de avond een waterzonnetje door.

zee.jpg

zee1.jpg

zee2.jpg

zee3.jpg

zee4.jpg

zee7.jpg

zee8.jpg

zee9.jpg

zee10.jpg

zee6.jpg

zee5.jpg

zee11.jpg

Nothing lasts forever
(staat er op een gesloten bar van het Casino).

I tried, you tried, we tried
All of the times that we had together
We should've known nothing lasts forever ...
-JCole

 

PS: Ik heb de Kapper van Halle aan de telefoon gehad. Ik had het geluk dat bij herenkappers in Halle er telkens een foto van de zaak bij stond. Dus zo moeilijk was het niet om de kapper te vinden. Hij was aangenaam verrast. De foto is al opgestuurd . Dat maakt de herinnering aan die dag een stuk mooier .

 

19:08 Gepost in het weer, wandelen | Commentaren (13) | Tags: strand, wandeling |

24-04-16

Aprilse grillen

tulpen.jpg

Een echte aprilse grillen dag !

Met regenbuien en koude wind. Deze voormiddag slechts 4°.
Met blauwe lucht en witte wolken, afgewisseld met een donkere hemel.
Tussen de buien door heb ik een paar planten 
die de winter goed doorstaan hebben verzorgd en verpot.
Ik ben dan nog even rond het huis gelopen om de tulpen
die nu allemaal beginnen te bloeien te bewonderen.
Ik had er nieuwe geplant maar ook de oude staan er in volle glorie.

~~~~~~~~~

April, April, April
Doet alles, wat hij wil;
Soms geeft hij mooie dagen,
Dan geeft hij regenvlagen,
Soms is hij zacht en zoet,
Maar vindt April dat goed,
Dan brengt hij ook soms nog een witte hoed.

van J.J.A. Goeverneur’  omstreeks 1875.

18:40 Gepost in het weer, lente | Commentaren (16) | Tags: lente, voorjaar, het weer, de tuin |

16-04-16

Een fris weekend

Het weekend heeft zich niet zo warm aangekondigd. Koude wind en af en toe regen. Helemaal geen weer om buiten bezig te zijn. Ik had er ook geen zin ik, ik voelde me kouwelijk en al mijn knoken deden pijn. Gelukkig is het met binnen blijven over gegaan. Deze avond was er echt koude wind toen ik even buiten een luchtje ging scheppen. 5° was het ! Zoals een boer zijn gewassen inspecteert, zo liep ik rond het huis kijken hoe alles groeit en bloeit. In het groentetuintje kunnen de eerst stengels van de rabarberplant al geplukt worden, aan de aalbessenstruik zie je de trosjes  al groeien, alles wat gezaaid is komt nog niet boven  daarvoor zijn de nachten te koud . De grond kan niet genoeg opwarmen.

bloemen.jpg

Maar in de tuin staat alles groen en bloeien de voorjaarsbloemen.

bloemen1.jpg

De smeedijzeren leuningen van wat ooit een bankje was dat onder de grote treurwilg stond staan midden in het groen onder dezelfde treurwilg.

bloemen2.jpg

De blauwe druifjes hebben zich verbazend vermeerderd na een zachte winter!

bloemen5.jpg

Een soort ranonkels ( die ik nooit zelf heb geplant)hebben zich danig vermeerderd dat ze alle andere planten overwoekeren . Ik ga drastische middelen moeten gebruiken .

bloemen4.jpg

De forsythia was na de bloei vorig jaar erg ingekort en ik vreesde dat er dit voorjaar weinig bloei zou zijn. Helemaal niet waar. De struik staat weelderig te bloeien.

bloemen6.jpg

De bloei van de magnolia loopt ten einde. De jonge bladeren komen  te voorschijn.

bloemen7.jpg

22:49 Gepost in het weer, tuin | Commentaren (15) | Tags: tuin, het weer |

12-04-16

onweer

 

onweer.jpg

Er trok deze namiddag een onweer over West Vlaanderen en hier en daar werd een kleine windhoos opgemerkt. Ook bij ons was er een vreemd onweer en toen wist ik nog niet eens van het onweer over de rest van Vlaanderen.
Aanvankelijk had ik er geen erg in want ik was met de hoge drukreiniger bezig om twee paadjes te reinigen: eentje aan de achterkant van het huis en eentje langs het huis waar mijn groentetuintje is.  Ik had het terras achteraan vorige week al gedaan en vandaag zette ik een tuintafel en stoelen buiten. Wanneer de zon er is  kun je daar al buiten zitten. Het is zo'n beschermd hoekje.

onweer.jpg

Het werd aardig donker en ik dacht " ik doe nog vlug verder want eenmaal het begint te regenen is het gedaan voor vandaag." Het begon echter niet te regenen. Ik hoorde wel lawaai maar dacht aan een helikopter( die vliegen hier regelmatig over en maken best veel lawaai). Maar het lawaai bleef duren en toen ik de drukspuit uit zette hoorde ik een continu geroffel en af en toe wat knallen. Wat een vreemd onweer dacht ik nog. Het leek niet echt op donder, het geroffel werd alsmaar luider en de knallen kwamen alsmaar vlugger na elkaar.

Ik begon de boel maar op te ruimen en hoopte dat het niet plots zou  stortregenen want het vraagt toch een ietsje tijd om elektriciteit af te sluiten, waterkraantje dicht draaien, de spuitmond uit elkaar te halen en alle leidingen netjes op te rollen. Ik kon natuurlijk indien nodig het tuinhuis induiken maar dat hoefde nu niet.
Toch was het hoog tijd dat ik binnen was, ik zag horizontale bliksemschichten en oorverdovende donderknallen.
Ik kon nog juist een foto maken hoe duister het was en vlak erop scheen aan de andere kant de zon zodat je de zwarte lucht nog beter kon zien.

Het duurde alles samen ruim een halfuur en ik kreeg al flink de zenuwen. Ik panikeer niet vlug maar kan er niet aan doen: toen we hier pas woonden sloeg de bliksem op ons huis en omdat ik juist aan het aanrecht een wasje deed ( dus met mijn handen in het water zat) ,werd ik door de keuken gekatapulteerd. De bliksem sloeg in op de TV antenne, raasde door het huis en verliet de woning aan de aarding van de chauffage.

 

onweer1.jpg

onweer3.jpg

onweer4.jpg

onweer5.jpg

18:46 Gepost in herinneringen, het weer | Commentaren (19) | Tags: doner, bliksem, onweer |

07-04-16

Alle dagen was er wel iets te doen.

Gisteren had ik tijd om rustig te bloggen en ik geraakte niet eens op mijn eigen blog. Wellicht waren er onderhoudswerken bij skynet!

De Paasvakantie is bijna voorbij en echt veel heb ik met de kleinzoon niet kunnen ondernemen. Het weer was dikwijls spelbreker maar we hebben er het beste van gemaakt. En verveeld hebben we ons nooit.

We zijn naar het tuincentrum geweest om bloemaarde en mest. Voor zomerplantjes is het nog te vroeg maar de bloembakken werden geleegd en afgewassen. De oude aarde vermengden we met gedroogde mest en nieuwe bloemaarde. We vulden de bakken op maar moesten het doen in het tuinhuis zelf wegens het slechte weer.

Sebastien heeft de resterend prei uitgespit en heeft uitjes en sjalotten geplant , terwijl oma het lapje groentetuin omspitte.

tuinwerken.jpg

Wanneer het weer echt bar was heeft Sébastien zandkoekjes gebakken. Hij wilde eigen creaties maken! Het is hem goed gelukt en ze waren lekker. We speelden ook regelmatig spelletjes wanneer het buiten regende.

koekjes.jpg

Wilde hij daarom even naar huis terug om de koekjes aan zijn mama te geven? Gisterenavond ging hij met zijn papa naar huis maar morgen komt hij terug.

Vandaag kwam mijn neef om de twee treurwilgen wat bij te snoeien. Geen klein klusje maar het ging vlot. De bedoeling was wel om de twee bomen helemaal te snoeien, maar het weer speelde voortdurend parten. Het kwam er maar niet van. Nu er toch wat droge en niet zo'n stormachtige dagen zijn leek het niet meer opportuun om die helemaal kaal te zetten. De takken zijn al helemaal groen. Dus werd het een kleine snoei.

snoeien.jpg

Maar er is nog genoeg opruimwerk !

snoeien1.jpg

Dat kan echter wachten tot morgen.Vandaag was nl. de eerste keer dat we weer Krolf speelden!
Het was zonnig maar erg fris. Iedereen was goed ingeduffeld, het plezier was er daarom niet minder om.

krolf.jpg

18-02-16

een ietsie pietsie sneeuw

sneeuw.jpg

Aan de kust voelen we ons niet meer uitgesloten van de rest van ons land. We hebben deze morgen ook een ietsie pietsie sneeuw gezien. De vorige ochtenden lag het wit van de rijm maar deze keer was het echte sneeuw . Heel zachtjes met kleine vlokjes kwam de sneeuw naar beneden. Het bedekte niet eens de hele straat maar het was toch goed te zien. Het terras achteraan lag wit en ook de tuintafel had een wit kleedje. Een achter gelaten voetbal lag op een wit grastapijt. De voorjaarsbloeiers stoorden zich niet aan dat beetje  sneeuw. Ze blijven de lente aankondigen.

De lichte sneeuwbui ging al vlug over in regen en de rest van de dag is het blijven spetteren, miezeren en zachtjes regenen. Ik verkies dan nog liever wat sneeuw !

 

19:30 Gepost in het weer, winter | Commentaren (18) | Tags: winter, sneeuw |