01-04-16

Op weg naar het haventje van Cadzand

 

Maandag zijn Sébastien en oma er 's middags op uitgetrokken. Een tijdje terug toonde Willy ons de werken aan het haventje in Cadzand. Dat wilde ik eens met eigen ogen zien. Meestal wandel ik dwars door de Zwinvlakte aan de Nederlandse kant om na een stopplaats in een strandpaviljoen terug te wandelen naar de auto. Ik kom dan niet in de nabijheid van het haventje. Deze keer reden we echter recht naar Cadzand-bad.

Vlak vòòr het binnenrijden van Cadzand-bad zagen we een nieuwe parkeerplaats. Héél lang geleden was er op die plaats al eens een parking maar die werd verwijderd bij de bouw van een heleboel vakantiewoningen. Blijkbaar is de noodzaak voor een parking nu groot. Die is evenwel nog maar half afgewerkt maar is bijzonder goed gelegen: dichtbij het Zwin en evenmin niet zo ver van het centrum. Een hele rij paaslelies en een uitnodigend plakkaat heten je welkom.

 

cadzand1a.jpg

Een bakfiets in de vorm van een klomp!! Dat moest op de foto!

cadzand1.jpg

Wij kozen deze keer niet voor de wandeling door het Zwin ( de bovenste foto hieronder toont het pad richting Zwinvlakte) maar namen een pad dwars door de duinen vol kreupelhout en plassen. Tot mijn verbazing had ik dit pad voordien nog nooit gezien. Kan ook niet omdat ik de auto veel verder van Cadzand parkeer en zo dwars door de Zwinvlakte naar zee wandel. Het eerste wat we zagen tussen het kreupelhout waren Langhorns ! Ik wist niet eens dat er hier Langhorns graasden.

cadzand2.jpg

cadzand3.jpg

cadzand4.jpg

Tussen het kreupelhout zag je veel plassen en konijnenholen waren er bij de vleet. Verschillende oude bomen waren gehuld in een waas van witte bloesems. 

cadzand5.jpg

cadzand6.jpg

cadzand7.jpg

Uiteindelijk kwamen we uit in de omgeving van het haventje. Een enorme rolwolk had ons al de hele tijd achtervolgd en wat we vreesden gebeurde ook: een enorme stortbui samen met flinke bollen hagel. We konden op dat moment nergens schuilen en drukten ons zo dicht mogelijk tegen duindoorn struiken. Mijn donsjas was echt niet bestand tegen zo'n stortbui( ik heb die ondertussen ingespoten met een spuitbus om die weer waterafstotend te maken) en Sebastien met zijn kort donsje had een ferme natte jeansbroek.

cadzand8.jpg

cadzand12.jpg

In de regen  trokken we een paar foto's van de werken aan het haventje. We waren er nog te ver vandaan om er veel van te kunnen zien.

cadzand9.jpg

cadzand10.jpg

De stortvlaag minderde en we gingen weer op stap. Eerst even over het duin het strand op  ...

cadzand11.jpg

...om daarna langs een nieuw aangelegde weg richting haven te wandelen. Zo plots als het begon te regenen, zo plots hield het weer op en kwam de zon tevoorschijn. De rolwolk dreef verder  van ons af. Gelukkig maar want anders gingen we toch terug moeten naar de auto. We zijn wel eerst ons wat gaan opwarmen en drogen in een tearoom.

Morgen toon ik de ingrijpende havenwerken in Cadzand-bad. Heel dichtbij kun je er niet komen maar je krijgt toch een indruk van  de grootte van de werken. 

cadzand16.jpg

31-03-16

gezien door de ogen van een andere fotograaf

 

Cédric kwam gisteren een dagje naar oma en hij had geen zin om de deur uit te gaan. Gewoon een dagje thuis bij oma . Het weer was zonnig en zacht. Een bezoekje aan het dichtbij gelegen tuincenter genoot de voorkeur van de twee jongens. Zakjes zaad kopen voor groenten en bloemen en meststof voor het gras. Cedric gaat zaaien in bakjes in de serre van zijn overleden opa(moederskant). Als de plantjes groot genoeg zijn dan plant hij ze uit in de tuin van zijn opa en brengt er ook mee naar oma voor haar groentetuintje. Zijn tuinervaring van vorig jaar is dus geen eendagsvlieg. Ik wakker hem graag aan met raad en daad. Fijn toch! Hij heeft na de middag ook nog even het gras afgereden en Sébastien heeft hier en daar struiken en planten gesnoeid. Een rustig dagje wink !

Bij de achterbuur zijn ze volop bezig om na het renoveren van het huis de tuin in orde te krijgen. De hele dag reed vandaag een machientje rond om de grond die is aangevoerd netjes te leggen. Moet gebeuren natuurlijk, maar Sebastien en ik zijn er met de fiets van doorgegaan om boodschappen te doen. Toen we terug kwamen waren de werken klaar en hebben we nog even een hoekje van de groentetuin omgespit,  Sébastien voerde de rommel naar de composthoop en kuiste  met een schepnet het zwembad wat uit.

door de ogen van Sebbie4.jpg

Sébastien heeft de kleine camera genomen en liep gisteren rond het huis om foto's te maken.Hieronder enkele collages gezien door het oog van een kleine fotograaf.

door de ogen van Sebbie.jpg

Ons Vlekje doet een wandelingetje rond het huis. Nog maar sinds kort wil ze meer dan haar neus buitensteken. De hele winter bleef ze binnen. En Flappie, de buitenpoes, kijkt vanonder  de schommelbank naar Sebastien

door de ogen van Sebbie1.jpg

Opa plaatste overal stenen beestjes en beesten. Hier zie je er enkele van !

door de ogen van Sebbie2.jpg

Het is hem gelukt om een foto te nemen van het broedend tortelduifje! De kikker die kwaakt als je er langs loopt mocht ook op de foto. Wees dus gewaarschuwd als je bij ons langskomt.( zelf zet ik de knop meestal op off , ik word tuureluurs van dat gekwaak telkens je er langs loopt).

door de ogen van Sebbie3.jpg

Zelfs de prei, die nog in de groentetuin staat, mocht op de foto. Voor deze Helleborus moet hij al flink door de knieën zijn gegaan. De krulhazelaar staat volop te bloeien.

ps: Morgen komt de Cadzandwandeling eraan. Met de jongens in huis krijg ik niet veel pc-tijd toegemeten wink.

29-03-16

De lente komt er echt aan.

magnolia.jpg

Weer of geen weer de natuur trekt een lentekleedje aan. In de tuin staat de magnolia nu op zijn hoogtepunt. De weersvoorspellingen zijn niet zo denderend en ik vrees dat de bloesems vlug in het rond zullen vliegen.Jammer.

wolken.jpg

Vandaag was het een dag van wolken : wolken met een gouden randje, zwarte wolken, rolwolken... soms loosden ze ferme regenvlagen vermengd met hagel. Maar de zon was ze af en toe te vlug af en dat maakte veel goed.

cadzand.jpg

Na de feestdagen hadden Sébastien en oma nood aan beweging!
Vlak na de middag reden we onder een stralende zon richting Cadzand. Niet zover van huis en als het weer tegenviel konden we vlug weer naar huis. Er was wel veel wind maar niet meer zo snijdend. Droog hebben we het niet gehouden. We kregen een ongelooflijke harde stortbui vermengd met hagel over ons heen en het ergste was dat we nergens konden schuilen. De bui ging over toen we de huizen naderden, maar toen was ik al nat tot op mijn onderbroek! En toen kwam de zon weer tevoorschijn. We zijn ons in een tearoom wat gaan opwarmen en drogen, want we wilden niet terug naar de auto vooraleer we de werken aan de haven hadden gezien!

We hebben beiden foto's gemaakt en die wil ik eerst bekijken en dan toon ik het jullie. Als deze werken aan het haventje en in het dorp klaar zullen zijn dan zal Cadzandbad niet meer het gezellige dorpje van weleer zijn!

Toen we teruggingen naar de parking heeft Sébastien oma even in de bloemetjes gezet!  Je komt Cadzand binnen gereden in een zee van paaslelies.

 

 

28-03-16

Voor en na Pasen

Na het over en weer geloop om de TV en Internet weer in orde te krijgen, gingen Sebastien en oma  in de late namiddag naar de Bowling in Blankenberge. We zouden er twee partijtjes bowlen en daarna aanschuiven voor een steengrill maaltijd.
Sébastien had na de examens twee dagen geen school en moest pas op vrijdag terug naar school om zijn rapport op te halen. Dan is de school verwonderd dat kinderen soms een paar dagen vroeger op vakantie trekken met hun ouders!! Daar vraagt de school toch zelf om, want er was niet eens opvang voorzien!! Gelukkig is oma altijd bereid om de kleinkinderen op te vangen.

Het was niet voorzien maar hij mocht gerust mee, en Sébastien was al eerder eens mee gaan bowlen met Oma. Nooit een probleem met de medespelers. Integendeel ze vinden het leuk dat kleinkinderen ook komen spelen samen met de "oudjes" :-)
In elk geval hij speelde héél goed en als de punten opgeteld werden was hij nummer 4 op 22 spelers!!

senioren,bowling
(foto van de bowling een vorige keer)

bowling.JPG

Hij was nog niet helemaal hersteld van de griep en had niet zo'n grote trek. Er was zoveel vlees over dat ik het  gewoon heb meegenomen naar huis. De porties waren ook erg groot, liefst zes stukken vlees van een behoorlijk formaat. Anderen die het ook niet op konden legden er nog een paar stukken bij. De andere dag heeft het hem gesmaakt en mij ook , hahaha!

De donderdag was er een gratis show namiddag voorzien voor alle leden. Zelf vind ik  niet zo veel aan dergelijke namiddagen maar ik ben loyaal tov de anderen die er op rekenen dat ik kom. Ook daar geen bezwaar dat Sébastien meekwam . Maar tegen zijn papa heeft hij gezegd dat hij zoiets niet zo leuk vond. Dat begrijp ik best , een paar uurtjes moeten luisteren naar moppen en ouwe liedjes,hahaha! Het gebak en de cola maakte het enigszins goed. Thuis gekomen hebben we nog wat spelletjes gespeeld en dat vond hij wel leuk. 's Avonds ging hij naar huis want de andere dag mocht hij om zijn rapport. Hij heeft goede resultaten.

koffietafel.jpg

( de meeste foto's zijn mislukt. Niet opgelet en de verkeerde instelling).

Voor oma was het dan tijd om voorbereidingen te treffen voor Pasen. De oudste zoon was er deze keer niet bij omdat er een feest was voor het eerste kleinkind samen met de familie van de vader( ex man van de schoondochter).
Tja het wordt moeilijker en moeilijker om iedereen te samen te krijgen. Ook de oudste kleinzoon was er niet bij ,hij verblijft tot einde mei in Ierland. Binnenkort maken we er één groot feest van wanneer ik jarig ben in juni. Daar mag echt niemand van de familie ontbreken!

pasen.jpg

Tradities moeten in ere gehouden worden en gezien het buiten slecht weer was werden de paaseieren verstopt in de hall. We grepen ook terug naar héél vroeger toen rosbief, met boontjes, erwtjes en worteltjes, gestoofde witloof en snijboontjes bij een feestmaal hoorden en natuurlijk ontbrak de paastaart evenmin!

's Avonds ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Neen niet iedereen. Sébastien is bij oma gebleven en we maken plannen om er niettegenstaande het stormachtige weer toch een fijne week van de maken. Dat heeft hij wel verdiend want ook deze namiddag was hij mee op bezoek naar een zieke vriendin. Hij kon daar wel naar de TV kijken maar hij is toch liever op stap met oma .

taart.jpg

De paastaart kregen we niet op en vandaag ben ik een vriendin gaan bezoeken met nog een halve taart en een fles Crémant die opengedaan  maar niet uitgeschonken was. Zij kon een opkikkertje wel verdragen na slecht nieuws van de dokter. Alles leek in orde na een kleine borstingreep, maar een ontsteking is misschien  het begin van...

 

regenboog.jpg

Deze prachtige regenboog kregen we op Paasdag te zien
( na een fiks onweer met regen en  hagel, donder en bliksem)

 

 

22:19 Gepost in Pasen | Commentaren (7) | Tags: pasen |

27-03-16

Vredevol Pasen

pasen.jpg

12:21 Gepost in Pasen | Commentaren (12) | Tags: pasen |

26-03-16

Weeral panne.

 

Er zijn weken dat het leven zachtjes voortkabbelt maar er zijn ook weken dat alles in één keer op je afkomt. Deze week was zo eentje. Er was wel elke dag iets.
Het zwaartepunt was natuurlijk dinsdag met de aanslagen in Zaventem en in de metro in Brussel. Het gebeurde niet vlak naast mijn deur maar toch dicht genoeg om de hele dag van slag te zijn. Aanvankelijk wist ik het niet tot de onderhoudsman van de chauffage langs kwam en zei " das toch erg hé wat er in Brussel gebeurt"

zn5yec.gifToen ik de TV openzette zag ik wat hij bedoelde en vlak erop liep het nieuws binnen dat er ook een ontploffing was in de Metro in Brussel. Het eerste moment weet je niet goed wat denken, maar als je dan begint te realiseren dat een paar mensen op een paar minuten tijd het leven van zoveel onschuldige slachtoffers heeft vernietigd en zoveel families in een ontzaglijk verdriet stortten, dan vraag je je echt af "waarom". Meer woorden wil ik er niet aan besteden want zoals ik eerder al schreef, het maakt me woordeloos en laat mij achter met een groot gevoel van machteloosheid . Het is altijd iemands geliefde, kind ,ouder ,vriend(in) wier leven bruusk is gestopt.

Die gebeurtenissen maakten dat ik ook niet zoveel zin had om hier over mijn dagelijks leven te vertellen. 
Ook al omdat ik even niet op internet geraakte en eveneens geen TV had.
Wat denk je dat er weeral gebeurd is? Inderdaad opnieuw een serieuze panne. En die panne was echt niet bij mij alleen. Dat heb ik achteraf vernomen van vrienden. Zowel Proximus als Telenet lieten ons in de steek. De hele dinsdag was er geen vuiltje aan de lucht en 's avonds sloot ik alles gewoon af, de TV en de PC.

television-panne-obsolescence-programmee.jpgWoensdagmorgen stond ik op en dacht, ik kijk nog even of er nieuwe verwikkelingen zijn. Bij het laatavond nieuws had de nieuwslezer als afscheid gezegd dat er de volgende morgen extra nieuwsuitzendingen zouden zijn. 's Morgens ben ik geen TV kijker maar een krantenlezer, deze keer zette ik toch de TV aan.
Maar toen ik de knop indrukte zag ik even de nieuwsuitzending en plop alles viel uit. " Geen signaal" kwam er op het scherm. Ik zag dat er verschillende verklikkerlichtjes op de zendertjes niet werkten. Ik wist al hoe laat het was, alleen hoopte ik  met de procedure te overlopen waarbij je een nieuwe start kunt  maken dat het in orde zou komen. Dat lukt dikwijls maar deze keer niet. Dan maar afwachten want bij de vorige pannes startte alles weer vanzelf op na een  paar uurtjes geduld. Deze keer echter niet.
Ik belde Proximus op en na wat toetsen indrukken en na het berichtje dat er onvoorziene storingen waren op de lijn ( dat bericht komt er sedert de serieuze pannes door de werken aan de A11) kreeg ik een héél lieve mannenstem aan de lijn. Echt waar, ik smolt bijna van die mooie stem innocent.

Toen ik hem vertelde dat het nu al de derde maal op korte tijd was dat alles uitviel zowel TV als internet en b-box3.jpgzelfs eens de elektriciteit plus de telefoon. Het kwam telkens na een paar uren geduld vanzelf weer in orde( dat zeiden ze toen aan de telefoon " even geduld, we zijn op de hoogte en werken eraan"). Maar deze keer kwam het na een hele voormiddag niet in orde.
Ik hoorde hem zuchten:" Ik vrees dat de zender die panne nu niet heeft overleefd. Ik geef u een ticket nummer en daarmee moet je naar de proximus winkel om een digibox3 en een nieuwe wifi bridge. Het is een nieuwere uitgave dan deze die je nu hebt en je moet het zo en zo installeren. Ik zuchtte ook eens en toen zei hij " ik bel je over een paar uur terug en zal je helpen, moest je het niet voor elkaar krijgen"

Wi-Fi-Bridge-trio.pngEenmaal terug met de apparaten begon ik aan het knutselwerk. Samen met Sébastien ( want er was twee dagen geen school voor hem)probeerden we al die kabels goed te verbinden. Maar we kregen de TV niet aan de praat, internet was wel al oké.

Geloof het of niet de man van Proximus belde effectief terug en hielp me verder tot alles in  orde was. Ik moet in elk geval goed onthouden wat er me bij een volgende panne te doen staat om de TV terug aan de praat te krijgen. Een kleinigheid was het, maar je moet het weten hé! Het enige minpunt aan dit alles was dat ik de wifi bridge moest betalen. De vorige dateerden
van 2008 en vielen ruimschoots buiten garantie . Behoorlijk lange tijd meegegaan, denk ik dan.
Ik heb de man héél hartelijk bedankt en hem een mooi Paasweekend toegewenst. Hij wenste me ook een fijne Pasen toe. En ik voegde er nog aan toe " tot een volgende keer misschien" waarop hij in een lach schoot. Ja ,dat kan toch best met al die pannes van de laatste tijd wink.

De rest van de week moet wachten tot na Pasen!Vergeet het niet : het zomeruur gaat morgen in!

16240-spring-forwards-cat-polka-dots.jpg

 

24-03-16

verdriet zal er zijn.

af0dd842-1f07-4ae3-ba08-b18a2413090e_jpg.jpg

 

Hetgeen dinsdag is voorgevallen zal ieder weldenkend mens naar de keel gegrepen hebben. Mij ook en gebiologeerd bleef ik die dag het nieuws volgen tot het ogenblik dat het nieuws in herhaling begon te vallen. Dan heb ik de knop uitgeduwd. Mijn gedachten bleven bij de slachtoffers en de families die geliefden verloren. Het ongeloof dat mensen tot zulke daden in staat zijn overheerste, en ook verdriet om al die onschuldigen die het leven lieten bij een waanzinnige daad

De schrik overheerst in het land. De voorzorgsmaatregelen die in het hele land genomen worden zijn enorm. In onze uithoek van het land mogen de kinderen op school niet buitenspelen, niet op uitstap gaan, ze moeten aan de school zelf afgehaald worden en dan nog met een klein aantal per keer. De wijkagenten moeten met een kogelvrij vest dienst doen en dan nog per twee( deze maatregel werd deze namiddag afgezwakt maar de kogelvrije vest blijft).

Toch gaan we moeten verder leven en  liefst in zo normale mogelijke omstandigheden. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het niet meer zal worden zoals het voor de aanslag was, er zal altijd onrust zijn bij het minste of meest dat buiten het gewone valt. Het zal moeten slijten.

Verdriet zal er zijn  maar toelaten dat we verdriet hebben is ook een vorm van sterk zijn. En sterk moeten we zijn, met opgeheven hoofd!

 

ps  Ik ben hier buiten mijn wil om een paar dagen weggebleven. Ik vind het niet passend om hier over persoonlijke problemen  te schrijven. Dat doe ik morgen .

20:28 Gepost in Actualiteit | Commentaren (11) | Tags: aanslag |