08-05-16

geprofiteerd van het mooie weer!

Als het zo'n mooi weer is dan blijf je toch niet achter je pc zitten.  En elke dag was er wel wat te beleven dit lange weekend met als orgelpunt Moederdag vandaag. Maar Moederdag vierde ik donderdag met een etentje bij de zoon en vandaag kreeg ik een Moederdag ontbijt van de dochter en de oudste zoon wenste me telefonisch een fijne Moederdag want bij hem kwamen de drie kinderen plus schoonkinderen langs. En moeders zijn flexibel dus vond ik het mooi dat hij me opbelde en wenste de moeder ( mijn schoondochter) een héél mooie dag toe met haar kinderen.

carpaccio.JPG

 Hemelvaartdag op een zonovergoten terras

moederdagontbijt.jpg

Zondag Moederdag ontbijt op het terras met dochter en schoonzoon.

Morgen herneemt het ritme van elke dag en vertel ik wat ik die dagen heb gedaan en beleefd.

 

 

21:29 Gepost in kinderen, Liefde | Commentaren (6) | Tags: moederdag, kinderen |

29-04-16

Op boodschap over de grens

sluis.jpg

We gingen deze namiddag boodschappen doen in Sluis, dochterlief en ik. Zij heeft jaren terug een hele tijd in Sluis in een bank gewerkt, toen de banken daar gouden zaken deden. Zij deed er over de middag haar boodschappen en doet dit nog altijd graag .
Het was vandaag kalm in Sluis en het weer zal er zeker voor iets tussen zitten. Het regende niet maar het was  frisjes. Hoewel beweerd wordt dat de winkels er 7 op 7 open zijn, zijn er toch zaken die op vrijdag gesloten zijn. En dat heeft vast en zeker ook zijn weerslag op het publiek.

We liepen het kleine winkelcentrum gelegen aan de Molen binnen en het was opvallend hoeveel zaken er te huur staan. Helemaal niet gezellig al die lege winkelpanden. De enige zaak die daar goed werkt is de Action in de kelderverdieping. Moest die er niet zijn dan liep er geen kat meer in dit winkelcentrum. Jammer want het is er klein maar fijn.

Vrijdag is marktdag in  Sluis vlakbij het Belfort . Er stonden maar een paar kramen en er liep geen volk : een groente- en fruit kraam, een vleeskraam, een viskraam en een kaaskraam. Toch maar weinig voor een markt. Ik heb dit plein nog weten vol kramen staan.

Ook de tearooms zaten er niet overvol en wil je wel geloven dat we geen zin hadden om ergens koffie te drinken. We zijn recht naar huis gereden en dronken daar elk een kopje witte rozenthee( gekregen van mijn nicht die nogal een felle fan is van natuurwinkels ) met een ...muffin . Het is crisis, we moeten sparen !! undecided

sluis1.jpg

19:53 Gepost in kinderen, op stap | Commentaren (10) | Tags: sluis, winkelen, kinderen |

17-04-16

Onverwachts...

....heb ik vandaag mijn drie kinderen samen op bezoek gehad. Ik heb er wel een duwtje aan gegeven, hihihi! De oudste zoon zei verleden zondag dat ze vandaag eens zouden langskomen. Er is in onze gemeente een winkel waar hij voor zijn grote gestalte de perfecte maat van hemden en broeken kan kopen.
Dat vond ik fijn en achter zijn rug om liet ik dit ontvallen bij de twee andere kinderen" zouden jullie ook niet langs komen?"
Waarom ook niet, dat is best gezellig, was hun reactie. Zodoende kreeg ik dochterlief en de tweede zoon met de kleinzoons op bezoek . Natuurlijk waren de wederhelften er ook bij.
Oma zette zich aan het koken en bakken. Het menu werd lamskoteletjes, kippenblokjes in een fijne saus en kippenbouten met een mengeling van champignons. Zo was ik zeker dat er voor iedereen wel iets was dat ze graag aten. Een keertje geen frieten als begeleiding maar gebakken aardappeltjes en als groente gestoofde witloof, snijboontjes (uit de tuin van Cédric) , een schaal rauwe groenten en zelfgemaakte appelmoes.
Het dessert was American muffins( zelfgebakken) en een fruittaart( ook zelf gebakken).

Ik ben zodanig bezig geweest dat ik enkel een foto heb van de gedekte tafel en van de restjes van het dessert, al het andere was opgegeten!! :-).
Maar het voornaamste was  dat het een héél gezellige dag is geworden.

tafel.jpg

taart.jpg

12-04-16

een dagje rust

Ne een paar dagen werken  in de tuin was ik wel aan een dagje rust toe. Ik laadde de koffer van mijn auto vol met houtblokken afkomstig van de treurwilgen en reed zondag  richting Westhoek . De oudste zoon kon het hout goed gebruiken voor zijn oven en bbq.

Hij heeft zijn artistieke kunsten weer bovengehaald. Toen de voordeur openging ,zag ik in de kleine inkom een mooi beschilderde deur naar de grote hall. Zuidafrikaans?

 

baaie goed.jpg

Op de achterkant van de voordeur:

deur.jpg

Ga je in de grote hall naar het toilet zie je op een kastdeur in het toilet Winnie the Poeh en Knorretje.

winnie.jpg

Op een muur in de hall allerlei tekeningen van de kinderen en gastkinderen.

hall.jpg

Ook eentje van de lieve Narumi die een jaar bij de zoon en Ingrid heeft verbleven.

narumi.JPG

narumi.jpg

Een Afrikaans zijden doek 

afrika.jpg

mooie spreuk 

foto.jpg

In de tuin was de zoon bezig om met stukjes steen 
compartimenten te maken om kruiden te planten/zaaien.  

kruiden.jpg

De zelf gemetselde broodoven, rookoven en bbq.
De broodoven had ik nog niet gezien.

bbq.jpg

In de tuin staan de tuinmeubels al klaar om op zomerse dagen buiten te wonen.
Het dekzeil ontbreekt nog en ook de warmte van de zon.

terras.jpg

Je wordt telkens verrast als je bij de zoon en Ingrid op bezoek gaat!

 

00:24 Gepost in familie, kinderen | Commentaren (16) | Tags: kinderen, artistieke zoon |

21-02-16

tuinwerken lang geleden.

 

tuinwerken.jpg

Nu de pc weer op volle kracht kan werken toon ik een gescande foto van tuinwerken. Natuurlijk is deze foto niet recent maar van jaren terug.
Tijdens een herfstweekend trommelde ik de kinderen bijeen en op één dag tijd harkten we alle bladeren die er van de bomen waren gevallen op een hoop . Toen stond de tuin nog vol met bomen zoals abelen, berken, esdoorns, sparren, treurwilgen, fruitbomen...eigenlijk veel te veel bomen voor onze tuin. Maar het was zo leuk voor de kinderen die in de bomen klauterden, er kampen in maakten... We gooiden de bladeren in de bloemenborders zodat de planten en bollen een dekentje hadden voor de wintermaanden. In het voorjaar werden de half vergane bladeren ondergespit. Het was een manier om de zware poldergrond geleidelijk aan ook lichter te maken. Toen we bouwden hadden we het geld niet om grond af te voeren en andere lichtere grond in te voeren. In de jaren 60 was dit ook niet gebruikelijk, alleen een laagje lichte grond werd erover gestrooid vooraleer het gras in te zaaien zodat die beter kon kiemen. Toen het later wèl werd gedaan hebben we dikwijls gemerkt dat in droge periodes ons gras langer groen bleef dan bij buurtje bijvoorbeeld. En dat was echt niet omdat we overdadig sproeiden.

De foto werd door de kinderen genomen en ik kan jullie verzekeren dat er bij dergelijke werken lol werd gemaakt zoals gooien met bladeren naar elkaar, op de hoop bladeren springen vooraleer die in de kruiwagen belandden, gegild als de wind de bladeren weer uiteen waaide en we weer opnieuw konden beginnen.
De drie kinderen hebben altijd geholpen in de tuin, want opa was altijd gaan werken ook in het weekend en 's avonds had hij geen zin meer in tuinwerken!  Wanneer ze er oud genoeg voor waren reden zij in mijn plaats het gras af, hielpen met snoeien van planten en struiken, met zaaien en planten van bloemen en nieuwe struiken, met omspitten in de bloemenborders. Ook in de grote groentetuin die ik jaren heb gehad op een 100tal meter verder in de straat hebben ze altijd geholpen.
Nu is het de volgende generatie die oma in de tuin helpt...

bomen.jpeg

Deze foto dateert van 1982 .

De nog jonge bomen zijn gesnoeid en de jongens knipten de takken in kleinere stukken en maakten er bundels van . Toen kwam er nog regelmatig van de gemeente een ophaaldienst voor klein hout en tuinafval. Gratis!

 

10-01-16

Mooi weekend

 

sluis.jpg

Gisteren waren dochterlief en ik samen op stap . Even de grens over met haar Mini. Niet zo'n goed idee, van die Mini bedoel ik, want toen we terugkeerden moest ik bijna dubbel tussen de boodschappen zitten. Het is altijd leuk om even over de grens de dagelijkse boodschappen te doen want daar vind je dikwijls dingen die wij niet in de winkel bij ons  vinden.
Deze keer wilde ik wat toespijs voor de boterham en kandij suiker want die is fijngemalen en bij ons zijn het brokken. Zeker wordt de vla niet vergeten. Ik heb er mee met appel en kaneel, met hopjessmaak en met citroensmaak. Jong belegen komijn kaas is ook mijn favoriet.
Het was erg kalm in Sluis en overal werden we vlug bediend. De winkeliers waren ontspannen en er kon hier en daar een praatje af. Ik heb het al anders geweten wanneer het stadje propvol toeristen zit.
We hebben elk onze winkels waar we al jaren naar toe  gaan, al verkopen ze dezelfde produkten, maar een keertje meegaan met de andere is leuk want elke winkel heeft wel andere prioriteiten.
Deze week hoorde ik op het nieuws dat je rekening met centen zal afgerond worden naar boven of naar onder toe. In Sluis doen ze dat al veel langer, geen haan die daar nog over kraait. Wat ze nu ook doorgevoerd hebben is dat je geen gratis plastiektasjes meer krijgt of je moet er voor betalen en het is niet minnetjes . Het is wennen maar we hadden ons voorzien van verschillende grote tassen van grootwarenhuizen. Bij ons komt dit aarzelend op gang en in veel winkels geven ze een tasje maar als je op de rekening kijkt hebben ze je toch iets aangerekend nl 0,01 cent.

verjaardag sebbie.jpg

Vandaag hebben we een laat verjaardagsfeestje gehad bij Sébastien thuis. Zijn neefje en nichtje met hun ouders waren er en natuurlijk de beide oma's. Een gezellige namiddag en op die manier vierde  de jarige tweemaal zijn verjaardag.

26-09-15

Genieten...

...van een weekend samen met zoon en schoondochter.

Ze hadden hun fietsen meegebracht en vlak na de middag reden we tot aan het Zwin en keerden dan terug langs de zeedijk, even halt houden om het kunstwerk aan het Casino te bekijken en dan doorrijden tot in Duinbergen om een ijsje bij de Post. (nota: het plakkaatje dat je niet op het kunstwerk mag lopen hebben ze weggnomen!!!)

Thuis mosselen klaargemaakt en samen een gezellige avond beleefd. Morgen komt er ook nog aan. Het weekend kan niet meer stuk. 

luc.jpg

luc1.jpg

luc2.JPG

23:18 Gepost in kinderen, knokke | Commentaren (10) | Tags: kinderen, weekend, fietsen, mosselen |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende