14-04-16

Buurtje gaat verhuizen

Gisterenavond kwam buurtje op bezoek en ze had veel te vertellen zei ze. Eerst bedankte ze me voor de verzorging van Pluche, hun poes, met een fles cava en een doos havermout koekjes. Ze waren nl  veertiendagen naar Spanje geweest. Erg lief van haar, maar dat hoefde echt niet want ik zie Pluche graag en de poes ziet mij ook graag ( zal wel, want zij kreeg eten van mij. Ik liet haar ' s morgens buiten en haalde haar 's avonds terug in huis).

buren,verhuizen
pluche


Buurtje komt anders ook al eens een praatje maken, maar deze keer schrok ik toch wel van het nieuws: Ze gaan hun huis verkopen en zich volledig installeren in le Pays des Collines. Sedert haar man op pensioen is verbleven ze nu al de helft van de week ginder en de andere helft hier. De verhuis gaat al door einde juni. Ze wonen al 28 jaar naast mij. Het zal vreemd aandoen om nieuwe buren te krijgen en niet meer in en uit te kunnen lopen in het huis van buurtje. Want dat deed ik indertijd voor de verzorging van de kippen en konijnen en soms van de poes als ze op reis waren. Ik zal hen echt missen.

Toen ze het huis nog verhuurden in Le Pays des Collines ben ik er zelf al een paar keer op vakantie geweest samen met de kleinkinderen. Het is er erg mooi en rustig. Een heel mooie streek in de nabijheid van Ellezelles, het heksen dorp en ook maar een 10tal km verwijderd van Ronse.

les hiboux.jpg

Ik heb er in de 45 jaar dat ik hier woon al velen zien komen en ook velen zien gaan. De meeste bewoners verhuizen nadat de kinderen het huis uit zijn en de woning te groot wordt bevonden. Ook zijn er bewoners die na een sterfgeval niet langer alleen willen wonen in een groot huis. Vorige week is een buur een paar huizen verder overleden en de vrouw gaat  nu dichter bij het centrum van de gemeente wonen. Ik denk er nog niet aan om hier weg te gaan. Ik woon hier graag en zolang mijn gezondheid het toelaat blijf ik hier. Voor de kinderen en kleinkinderen is het toch altijd leuk dat er nog een vaste stek is waar ze terecht kunnen èn waar er plaats genoeg is om te blijven slapen. Ik zou mijn tuin ook veel te  veel missen...

23:13 Gepost in mijmeringen, vrienden | Commentaren (17) | Tags: buren, verhuizen |

12-01-16

fotoalbum en reparatie

Het is de maand van de goede voornemens (ik beperk me tot één maand, want een jaar lang  lijkt me moeilijk vol te houden). Gisteren ben ik met die goede voornemens begonnen niettegenstaande de regen. Neen neen, niet op dieet, dat hou ik niet eens een maand vol embarassed

2016-01-12 19.47.17.jpg

Ik probeer bepaalde zaken niet meer uit te stellen zoals het mooie polsuurwerkje dat ik jaren geleden van opa kreeg (en méér een sierlijke armband met steentjes is dan een horloge) bij de juwelier te laten herstellen. Tot mijn verbazing had hij een piepklein batterijtje in voorraad en was het binnenwerk na al die jaren niet aangetast. Dat was een meevaller. Minder goed verliep het met een ketting met een cirkeltje vol strass steentjes. Het kettinkje is gebroken en omdat het geen goud is, is het bijna niet te herstellen. Dat is dan een tegenvaller. Ik denk dat ik het zelf op een andere manier ga kunnen maken. 't Is in elk geval het proberen waard.

 Ondertussen waren de hemelsluizen opengegaan en het regende pijpenstelen,albums.jpg maar ik wilde toch doen wat ik gepland had nl een fotoalbum kopen om straks al de kerst- en nieuwjaarkaarten in op te bergen. Ik heb drie winkels gedaan waar ik voorheen al eens een album kocht. Geen enkele van deze winkels had fotoalbums in hun assortiment. Het kan toch niet dat de mensen geen foto's meer inplakken. Ik ben niet van plan om in een dure zaak een album te kopen om postkaarten in te plakken. Ik zal toch eens verder rondkijken. Wanneer ik er geen vind zal ik wel moeten overschakelen op doorschijnende  mappen met vakjes waar je postkaarten in steekt.

Fotoalbums die je laat maken zijn leuk  al heb je er toch een beetje tijd voor nodig om in de stapel foto's ( en ik maak veel foto's) juist die te kiezen die niet alleen mooi zijn maar ook een weergave zijn van een leuke namiddag. Zo heb ik voor mijn twee collegaatjes met wie ik elke maand een namiddag op stap ga voor hun verjaardag een fotoalbum laten maken van de voorbije twee jaar. Ik denk wel dat ze dit mooi zullen vinden.

uitstapjes.jpg

Ik had  dit logje gisteren gemaakt maar vergeten te posten. Vandaag was ik terug op stap maar dat is voor morgen. Ik ben echt te moe om het te vertellen. Alleen dit nog: ik heb een probleemloze treinreis gehad!!

 

21:21 Gepost in mijmeringen | Commentaren (18) | Tags: horloge, fotoalbum |

02-12-15

Het leven van alle dag

Na geruime tijd bezig geweest te zijn met de foto's over Barcelona, het maken van de logjes en het doorsturen van de foto's naar de reisgenoten  had ik niet veel tijd over voor iets anders. Maar nu ben ik opnieuw in gang geschoten en samen met een paar seniorenvriendinnen zijn we terug aan het naaien geslagen.

Verleden jaar hadden we een hele stapel voelschortjes en een paar versierde kussen gemaakt voor dementerende bejaarden in de rusthuizen van de streek.(klik) Dit is zo erg gewaardeerd geworden dat er iemand gevraagd heeft of we nu eens overwegend kussens wilden maken oa.voor haar moeder en nog andere mensen in het rustoord . 
We hebben al het materiaal waarover we nog beschikten bovengehaald en gisteren zijn we begonnen (bij mij thuis) met naaien. Een vijftal kussens zijn bijna af. Hier en daar nog iets bijnaaien en daarna misschien nog een paar kussens maken.
's Avonds toen we stopten heb ik de deur dicht getrokken van de kamer die we hier nog steeds de speelkamer noemen( vroeger speelden de kinderen daar), niemand die ziet dat alles nog overhoop ligt. Het voordeel is dat ik gewoon terug achter de naaimachine kan kruipen en voortdoen. Het ligt er nog allemaal :-). Ik toon de kamer maar niet helemaal want overal ligt er wel iets...

naaien.jpg

Was het gisteren ongezellig weer met af en toe wat regen, vandaag is het uitermate zacht  en deze namiddag brak de zon door. Kijk eens wat een mooie zonsondergang er was omstreeks 17 uur.

zonsondergang.JPG

Nu het zo vroeg donker wordt brengen kaarsen gezelligheid in huis
en na Sinterklaas kruip ik de zolder op
om het Kerstgerief naar beneden te halen.

kaarsjes.JPG

In de tuin bloeien de trosroosjes nog volop. Ik heb een schaal gevuld met roosjes en rode bessen van de aucuba.
Het zachte weer lokte me de tuin in en ik heb niet alleen bloemen afgesneden maar ook een paar rode kolen en rode bieten binnengehaald en klaar gemaakt. Een grote pot soep van knolselder, wortelen, uien en een beetje prei deed het hele huis lekker ruiken. De soep liet zich smaken! Dat zijn dagen waarbij ik me in mijn sas voel.

bloemen.JPG

18:21 Gepost in mijmeringen | Commentaren (19) | Tags: naaien, tuin, voelschortjes |

07-01-15

Afscheid

begrafenis.JPG

Een zonovergoten dag.
Een dag om niet te vergeten.
Voor iedereen nog onwezenlijk.
Een definitief afscheid
Alleen herinneringen blijven...

De twee kleinkinderen hebben op twee jaar tijd beide opa's verloren.
Het is hard voor de familie om zo bruusk afscheid te moeten nemen van echtgenoot, vader en opa.
Onverwachts en pas 69 jaar oud. Hun oma staat er nu alleen voor maar haar beide dochters zullen zeker goed voor haar zorgen.
Ik heb het afscheid van hun opa kunnen bijwonen. Het paardenmiddel van de dokter heeft ervoor gezorgd dat de dag voor mij pijnloos verliep. Nu maar weer rustig aan en de resterende vier "paardenpillen" slikken en hopen dat ze hun werk goed doen.

 

06-01-15

overpeinzingen

ziek10.gif

De medicatie slaat aan. De pijn is nu wel verdoezeld door dat paardenmiddel ( zo noemde de dokter de medicatie) , maar ik hoop dat die ontsteking op dag 7 de kop niet meer opsteekt als de strip met pillen op is. Welke nevenverschijnselen een mens toch kan krijgen van een ferme verkoudheid. Het verstoort je hele dagelijkse doen en het verplicht je om rustig aan te doen. Het enige voordeel tot nu toe is dat ik goed slaap. Dat heb je wel met pijnstillers  en ontstekingsremmers. Nu, het weer is ook niet zo denderend dat je grote wandelingen of fietstochten wilt maken. Het is waterkoud en een nevel ligt over de velden. Het zou me niet verwonderen dat morgenochtend alles wit gerijmd ligt. En daarbij na al het feestgedruis en het slechte nieuws dat op me afkwam is een paar dagen rust wel meegenomen.501_c6a10816bd23c707f554fc52e23fd4c2.gif

Hoewel er wat zachtere temperaturen voorspeld zijn voor de komende dagen ziet het er niet naar uit dat het mooi weer wordt en zeker niet als je de poezen( ik heb nu twee buitenpoezen die hier hun buik komen vullen)ziet  die alsmaar eten komen vragen en zich als het ware te pletter eten. Ze slaan hun wintervoorraad op ! De ene poes komt hier al héél lang .Die noem ik Streep,neen geen streepje meer want daarvoor is hij ondertussen te flink in de breedte gegroeid. Het tweede poesje is een mooi zwart- wit zwerfkatje dat eten kreeg van een buurvrouw een paar huizen verder. Maar buurvrouw verblijft tijdens de wintermaanden een tijdje  in Cannes bij haar kinderen en haar overbuur zou het eten geven. Blijkbaar is het niet naar de zin van het poesje( of trekt de overbuur er zich niks van aan) en zit het nu bij mij te wachten op eten...  

Maar zij niet alleen, behalve de merels en de tortelduiven komen nu ook een koppel eksters en een paar bosduiven het graan oppikken dat ik buiten leg. Ze krijgen het nu toch wel  een beetje moeilijk nu de bessen van de struiken afgepikt zijn. Ook het water in hun drinkbak heeft elke morgen een ijslaagje. De kleinere vogeltjes zijn roodbortje.jpgnog altijd tevreden met een slinger met 8 graanbollen die in de catalpa is opgehangen.

Alleen het roodborstje heb ik nog niet teruggezien. Elk jaar zit er een roodborstje in de tuin. Maar tot nu toe heb ik die nog niet gezien. Zitten er misschien teveel andere vogels in de tuin?

Wie zich al die drukte in de tuin niet aantrekt is Vlekje. Sedert ze een nieuwe mand heeft gekregen is ze met geen stokken buiten te krijgen en vanuit haar mand heeft ze een poes klein.JPGprachtig uitzicht op wat zich buiten afspeelt. Ach met haar bijna 16 jaartjes mag ze het zich permitteren zoals liever de kattenbak gebruiken in plaats van naar buiten te gaan. Er wordt wel eens gezegd dat dieren de taal tekort hebben en met Vlekje kan ik dit ook zeggen. Ze weet goed wat ze wil en ze kan het aan je verstand brengen ook. Ze is steeds rond en bij me maar ik moet niet overdrijven met veel attentie en aaibeurten behalve als ze de borstel ziet om haar een flinke borstelbeurt te geven dan kan het niet lang genoeg duren... En nu ga ik eens kijken wie er nog avondeten wil !! En zelf plooi ik me weer in de zetel! Je ziet me wel terug bij jullie verschijnen als mijn rug weer meewil!

 

 

19:39 Gepost in mijmeringen | Commentaren (8) | Tags: ziek, medicijnen, dieren |

17-12-14

Ergernis van de dag

boze vrouw.jpg

 

Ik erger me niet zo dikwijls maar soms denk ik "dat is er nu toch over".
Ik was vandaag naar de Carrefour gegaan om boodschappen aan te sleuren voor zondag. Want zondag vieren we hier Kerst. Iedereen kan zich vrij maken en of dat nu op Kerstdag zelf is of een paar dagen ervoor het belangrijkste is dat de hele familie erbij kan zijn.


Ik reed daarna nog even de stad in om in één van die winkels waar je leuke spulletjes (en dikwijls volledig nutteloze, maar ja het is toch zo mooi om zien)vindt, rond te snuisteren. Ik vond hetgeen ik nodig had en liep al slenterend door de winkel richting kassa. De verkoopster stond aan de kassa en op het ogenblik dat ik mijn aankoop op de winkeltoog legde stapte ze het af. Ik wachtte nog even omdat ze misschien nog iets dringends te doen had. Toen zag ik een grote bel staan op de toog met een geschreven nota" bij afwezigheid hier bellen". Dat deed ik dan ook. Met een lang gezicht kwam de verkoopster tussen de rijen koopwaar naar de kassa. Ik betaalde en met haar fel gelakte lange nagels nam ze met een grote zwaai een soort stift, wreef demonstratief over mijn 20 euro biljet( neen ik had geen fortuin gespendeerd in haar winkel), gaf me het wisselgeld en zei toen "ik zal het even in papier wikkelen". Twee vellen grijs papier waar ze gewoonlijk breekbaar spul inwikkelen en gaf me het zo in handen. Niet eens de vraag moet je een tasje en zo ja het kost zoveel ( voor dat tasje) en weg was ze. Daar stond ik met een breekbare aankoop gewikkeld in een paar vellen grijs papier. Dat noem ik nu eens niet klantvriendelijk !(  Ik heb altijd een opgevouwen tasje in mijn handtas heb, daar lag het probleem niet)

En  mijn tweede ergernis kwam via de telefoon. Het was voor een goed doel, nl voor Artsen zonder Grenzen. Of ik die organisatie ken. Die dacht wellicht dat  ik op een verlaten eiland woon! Nogal nieuwsgierig luisterde ik naar haar verhaal en het kwam erop neer dat ze eerst opbelt om te zien of de persoon die opgebeld wordt de organisatie wilde steunen. Toen ik zei dat ze kon vertellen wat ze wilde maar dat ik zeker niet via de telefoon enige vorm van steun ging toezeggen. Neen zo werkte dat niet, ze zou papieren opsturen en dan kon ik zien dat het werkelijk voor Artsen zonder grenzen was en dan kon ik geld storten. Ik dacht hupsakee een nieuwe manier om mensen geld af te troggelen. Ik dacht er al niet meer aan toen er na een week een brief in de bus stak van ...Artsen zonder Grenzen met een overschrijvingsbulletin erbij. Het spijt me voor haar, ik heb niets gestort.
Maar wat mijn grootste ergernis was hoe komen ze toch aan je telefoon nummer. Mijn telefoonnummer staat nog steeds( bewust) onder de naam van opa .Mijn adres hadden ze ook!!  Hebben we nog wel privacy!

En mijn derde ergernis deze week: ik heb mijn abonnement op een damesblad opgezegd. Het beantwoordt helemaal niet meer aan mijn profiel. Ik heb geen problemen meer op mijn werk, ik heb geen kleine kinderen meer, en ik heb geen relatieproblemen... Dat opzeggen ging vlot . Maar nu word ik bestookt met reclames voor andere tijdschriften. Grrr. Als ik een tijdschrift wil lezen zal ik die wel  in de winkel kopen.

Dat moest me even van  het hart  maar morgen stap ik blijgezind de nieuwe dag weer in! Tenzij...

ergernis.jpg

 

22:26 Gepost in mijmeringen | Commentaren (19) | Tags: ergernissen |

03-05-14

Er zijn van die dagen...

...dat alles tegenzit.
chauffageketel.jpgGisteren was zo'n pechdag. 's Namiddag hoorde ik opeens een knal komende uit de garage en vlak erachter ging de deurbel. Niemand aan de deur. Ik ging kijken in de garage maar zag niets bijzonder. En toch kwam die knal uit de garage. Terwijl ik daar stond rond te kijken viel het me op dat het zo stil was. Ik zag het lichtje van de diepvries niet meer branden ... oei daarom ging de deurbel. Als de electriciteit uitvalt gaat de deurbel. Vraag me niet waarom maar dat is iedere keer zo als de stroom uitvalt. Twee verliesstroom schakelaars  waren uitgevallen.
Alsof ik een voorgevoel had trok ik de deur open waar de chauffage staat en zag een zekering die afgeslagen was en zelfs de hoofdzekering was af. Even geprobeerd en de knal kwam van de hoofdverzekering. Vlug gebeld naar de chauffageman maar die maakt de brug en  kon pas op maandag komen. Dat wordt dan drie dagen geen verwarming. Het euvel zal wel bij de chauffageman liggen want de dag ervoor kwam hij de chauffage nazien en reinigen. Gelukkig is het niet meer erg koud en kan ik de bijverwarming met petroleum aanzetten. Dan is de living en keuken  tenminste verwarmd.tv1.jpg

Toen ik de TV voor het avondnieuws aanzette  zag ik enkel staan "Error ... en een heleboel uitleg om de TV weer aan de praat te brengen. Het verwonderde me niet want bij zo'n stroompanne gebeurt het meer dat de TV ontregeld is.  Ik weet ondertussen al hoe ik die terug aan de praat kan krijgen maar deze keer startte de TV niet meer op.  Belgacom heeft me in een mum van tijd geholpen en ik kan terug TV kijken. Dank je wel !Als de hulpverlening goed is mag het ook gezegd worden.

 

Als ik even terugblik heb ik  de laatste tijd toch al een paar tegenslagen moeten verwerken.timmins.jpg
De grootste tegenslag is dat de reis naar Canada niet doorgaat. Ik zou met een bevriend koppel meegaan. Maar de man moet deze maand een operatie ondergaan met een langdurige revalidatie achteraf. De reis is uitgesteld tot volgend jaar. Ik zou alleen ook kunnen gaan , maar ik ben het niet gewoon.

Ik kocht een nieuwe drukspuit want de oude lekte teveel. Een paar keer werd karcherk.pngde nieuwe gebruikt om de terrassen af te spuiten en toen ik vorige week het tuinmuurtje wilde afspuiten om daarna te schilderen gaf hij geen teken van leven! Terug naar de Hubo en ik zou binnen veertiendagen nieuws krijgen. NOg geen week later mocht ik een nieuwe gaan ophalen! Dat noem ik een goeie service van de firma . Ik had die amper een maand. Dus toch geluk bij deze pech.

Ik heb - verstrooid en moe zijnde ( ik hielp mijn vriendin nu ze enorme hoofdpijn.pngechtelijke problemen heeft en wil scheiden)-mijn hoofd zo erg gestoten aan een plakkaat op de parking van de Carrefour dat ik  een hersenschudding  opliep en tot heden nog regelmatig last heb van plotse hoofdpijn en dan wat moet rusten. Wat geduld zegt de dokter. Hij heeft makkelijk zeggen, maar ik zit er toch maar mee.


Bij het begin van de lente bracht ik de grasmachine voor onderhoud binnen. Ik heb die  zeven  keer terug binnengebracht. Jawel zeven keer ! Ik kreeg die helemaal niet gestart terwijl die anders moeiteloos aan de praat was te krijgen. En de man in de winkel kreeg die zelf met moeite in gang. Telkens dacht hij het gevonden te hebben en als hij het voordeed en ik naar huis grasmachinem.pngreed en onmiddellijk gras afreed lukte dat ook . Maar als de grasmachine de volgende week weer werd gebruikt was die echt niet in gang te krijgen. Zelfs buurman kreeg die niet aan de praat. Al de jaren ervoor had ik er helemaal  geen moeite mee. Uiteindelijk is het toch in orde geraakt. En ik heb er geen cent extra moeten voor betalen . Het nazicht en het onderhoud kostten me al geld genoeg  en dan vraag je wel dat het ook in orde is.

 

Met Pasen viel de vaste PC uit , wat er precies is gebeurd  blijft een raadsel. Kleinzoon kwam pc problemen.jpgdie herstellen maar de averij is zo erg dat hij hem meenam Hopelijk geraakt het in orde! Gelukkig heb ik nog een laptop .De meeste gegevens staan echter op de vaste PC en ik maakte héél wat vlugger dan nu mijn dagelijkse logjes.

 

 

Ach de zon schijnt vandaag en zorgt dat het binnenshuis niet steenkoud wordt,  ik kan tokkelen op de laptop, poes ligt naast me te snorren en de wind is al héél wat minder koud dan gisteren. We fietsen ons wel door dit weekend!

 

fietstocht.gif

 

16:30 Gepost in mijmeringen | Commentaren (12) | Tags: tegenslag, pannes |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende