25-05-14

schoolfeest

grease.jpg

Vandaag was er een groot feest op de school van Sébastien. De school bestaat 75 jaar en een heel jaar lang zijn er allerlei activiteiten geweest met dit thema. Vandaag was de apotheose.
Er was een bbq waar 600 mensen voor ingeschreven waren! Twee grote speelpleinen stonden vol tafels en een traiteur leidde alles in goede banen!! Na de bbq werd er een show opgevoerd door alle leerlingen van de lagere school. Er was ook een act bij opgevoerd door de directeur van de school en al de leerkrachten. Hilarisch. Het thema dit jaar was de muziek gespreid over die 75 jaar.

De klas van Sébastien bracht de muziek van Grease. Ongelooflijk hoe al die jongens en meisjes zich uitleefden . Sébastien kon zo uit de film Grease gestapt zijn met een zonnebril , een vetkuif en leren jasje!

grease1.jpg

Het is gewoon niet mogelijk om alle acts te tonen  enkele sfeerbeelden  geef ik hier weer. De directeur en de leerkrachten gaven een medley ten beste oa. Soeur Sourire was er en de rock en roll meisjes ook.
Er werd taart en koffie verkocht voor een goed doel en één van de leerkrachten stond nog in vol ornaat en met de haren vol met  strikken in het haar de vaat te doen.
De standjes met drank deden gouden zaken want het was mooi en dorstig weer ! De opbrengst zal  goed zijn voor de schoolkas.
Veel kleine kinderen waren mooi geschminkt. Dit jongetje wilde even poseren voor de lens, de andere kinderen waren echte kwikzilvers en niet te vangen voor een foto.
Een superdag is het geworden en niet alleen dank zij de inzet van de kinderen, de leerkrachten, de directeur , de ouderraad en de vele sympatisanten maar zeker en vast ook door het mooie weer zodat alles buiten kon gebeuren.

schoolfeest.jpg