06-12-15

Dag Sinterklaas.

sinterklaas.JPG

Ik heb een mooi weekend achter de rug. Gisteren was het moeder-dochter dag. Samen zijn we op stap gegaan. We wilden ...ach we wilden zoveel doen maar besloten uiteindelijk om naar het B-Park in Brugge te gaan. We pantoffels.JPGwaren allebei wat kouwelijk en zagen het niet zitten om op een zaterdagnamiddag in een overvolle binnenstad de sfeer van Kerst te gaan opsnuiven. Het was ook koud met amper 5 ° met veel wind op de koop toe, ik moet het helemaal niet zoeken( waarom dat vertel ik één van de dagen eens). Dochterlief had een waslijstje boodschappen te doen voor de zoon( voor school).
Ik wilde in de Decathlon uitkijken voor een licht fleecejasje om onder mijn duffelcoat te dragen. Ik draag die " zak" zo graag maar dan moet ik er vanaf nu toch iets warms onder dragen zodat ik de  koude wind er niet door voel( de duffelcoat is nl. niet gevoerd). Ik heb er eentje gevonden, zo kan ik mijn duffeltje nog dragen tot het echt begint te vriezen. 
Een paar nieuwe pantoffels waren ook welkom, de ouwe zijn nog niet stuk maar te gevaarlijk om uit te glijden omdat de zool glad is geworden.
Dan even uitblazen in de Lunch Garden met een drankje en een snoepjewink om weer op krachten te komen om nog wat etenswaren op te slaan in de Hypercarrefour.

Natuurlijk was het al donker toen we Knokke binnen reden want de kortste dagen van het jaar naderen hun hoogtepunt. Vooraleer dochterlief bij haar thuis af te zetten reden we nog even kerstgerief.JPGdoor al de grote winkelstraten om naar de kerstverlichting te kijken. Al kan het niet tippen aan de kerstverlichting in grote steden als Londen en Keulen... maar het mag gezegd : er is sfeer in onze badstad en dan zijn alle lichten nog niet eens aangestoken. Een foto? Dat zal voor een andere keer zijn want ik was chauffeur.

Vandaag kwam de zoon met de jongens tegen de middag langs, wegens de komende kerstdrukte moest vrouwtje uitzonderlijk werken op zondag, en hij verkoos om bij oma te komen eten. Héél gezellig en de Sint had nog wat snoep gebracht. Daar zegt toch niemand neen tegen, zowel jong als oud !!
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de grote curverdozen met kerstgerief van de zolder te laten afhalen. Dat kan ik echt niet in mijn eentje.
Ik heb vijf dergelijke dozen staan. Met de jaren verzamel je heel wat gerief  maar zo kan ik elk jaar de boom ook anders aankleden. 
Nu de Sint terug naar Spanje is, ga ik morgen beginnen de boom op te bouwen en de kerstversiering aan te brengen. Er wordt toch opnieuw wind en regen voorspeld !

07-12-13

de Sint kwam langs...

...voor hij terug naar Spanje trok. Hij had nog iets voor de kleinkinderen en zou het bij oma afzetten. Toen hij pas in het land was had hij al een dubbele discobol voor Sébastien afgezet bij oma. Maar hij was vergeten wat snoep en fruit af te zetten en ook nog wat spelletjes.

Ik zocht een paar foto's op van vorige jaren en dan besef je dat de  jongens groot geworden zijn maar het toch nog altijd fijn vinden om iets te krijgen. 

sint 2006.jpg

In 2006 zijn Emma en Kevin (ondertussen beiden 18 jaar) er ook nog bij als de Sint bij oma en opa kwam. Wat waren ze nog klein Sébastien en Cédric. 

1359706913.jpg 

Een jaar later kreeg Sébastien hetgeen hij al zolang wenste:verkeerspaaltjes en zelfs eentje met verkeerslichten. Tot heden bestaan die nog en telkens hij hier komt logeren wordt er met die verkeerspaaltjes gespeeld!

 sint2011.jpg

Beiden vonden dit een prachtig. Het was een heel werk om dit vliegtuig te bouwen.

cats.jpg

Dan springen we naar 2013 en beide kinderen vinden het nog altijd leuk als de Sint is langs geweest. Snoep lusten ze allebei maar de oudste hoeft geen speelgoed meer, een zakcentje is meer welkom ;-)

Het was fijn om de jongens tevreden te zien met hetgeen de Sint heeft gebracht. Nog een paar weken en ze zijn hier terug met het Kerstverlof. Eerst nog de examens doorspartelen.

 

22:32 Gepost in sinterklaas | Commentaren (18) | Tags: kleinkinderen, sinterklaas |

05-12-13

Sinterklaasavond

 

sint2.jpg

 

Ik heb onverwachts een mooi cadeau gekregen van Sinterklaas.

Een paar maanden geleden vertelde ik dat de chauffage uitviel en dat de baas van de chauffagedienst zelf was afgekomen om te kijken wat er scheelde. Hij probeerde me eerst telefonisch te depanneren maar dat lukte niet omdat ik de kraantjes niet zag die hij bedoelde ( en dat kon ik ook niet zien omdat er een ander soort kraantjes opzat en hij dit niet wist). De man heeft me toen het een en ander getoond zodat ik in het vervolg mijn plan kon trekken zoals water bijsteken en de temperatuur regelen.
Een veertiental dagen later viel de chauffage opnieuw stil. Vooraleer terug de depannagedienst op te bellen keek ik eerst wanneer ik laatst mazout had ingedaan. Ik concludeerde dat ik zonder mazout zat. Het was tenslotte een lange en koude winter geweest. Ik was  de vorige winter erg kouwelijk en de chauffage had constant hoog gestaan. Ik bestelde 1000 l ( in juni) en de chauffage sloeg onmiddellijk aan. In oktober bestelde ik nog eens 1000 l mazout bij mijn oude leverancier.
Ik had me namelijk ingeschreven  voor een groepsbestelling voor mazout en die zou pas in december geleverd worden. Ik vreesde echter voordien zonder te vallen.

Zoals  beloofd werd gisteren de groepsbestelling mazout geleverd en wat bleek...na 800 liter kwam de man haastig aanbellen met de vraag of ik zeker wist dat er 2000l in de tank kon. Ja want ik was in juni zonder gevallen en heb tweemaal weinig bijgetankt om zeker te zijn dat er 2000 liter bijkon.
Niet dus, na 800 liter spoot de mazout naar boven zoals een oliebron die plots olie opspoot. Ik stond er beteuterd bij.
Dus was ik niét zonder mazout gevallen in juni maar was er een hapering van de startvlam geweest en met bij te tanken was dit euvel blijkbaar verholpen. Het plaatsen van dubbele beglazing bij het begin van vorige winter heeft dan toch veel energie bespaard !  Ik excuseerde me bij de leverancier. " Madammeke 'k zou blij zijn in jouw plaats dan heb je nu niet veel geld uit te geven" .

22:00 Gepost in sinterklaas | Commentaren (22) | Tags: sinterklaas, mazout, energie |

04-12-13

Iets vergeten...

sint-achterzijnbureau.jpg

Ik moet nog vlug een brief sturen naar Sinterklaas.
Sébastien heeft  fijntjes gevraagd wanneer de Sint bij Oma langskomt.
Was ik dat toch vergeten !
Ik dacht dat hij zich al te groot vond voor Sinterklaas.

Willen jullie me excuseren deze avond!
Ik moet nog veel voorbereiden:
Een lijstje van wat hij graag zou  willen
en eentje waarop ik kan schrappen wegens te duur.
Het is ook crisis voor de Sint.
Nog wat chocolade en als gezonde tegenhanger wat mandarijntjes.
Zou ik pannenkoeken bakken  of wafels ? Of beide ?

Eerst nog een nachtje over slapen!
Want het zou onvergeeflijk zijn moest de Sint
ons deurtje voorbij gaan omdat hij niet gewenst is.

21:32 Gepost in sinterklaas | Commentaren (16) | Tags: sinterklaa, klein |

11-12-11

Sinterklaas en dan komt Kerst.

sinterklaas.jpg

Met een beetje vertraging is de Sint hier langsgekomen. Zo erg was dat niet want Cédric en Sébastien zijn al groot
maar een cadeautje krijgen daarvoor mag de Sint nog eens langskomen ;-).
Op het verlanglijstje stond een vliegtuig van Lego  ."Daar kunnen we samen mee spelen oma ". Zaterdag namiddag kwamen ze en bleven tot zondag.
Er zijn uren voorbij gegaan tot het vliegtuig gemaakt was. "Ik doe dat graag " zei Sébastien. De kleine man heeft er de hele zondag mee gespeeld .
Cédric heeft de hele zondag  gestudeerd want dinsdag beginnen de examens. Maar hij heeft eerst oma geholpen om de kerstspullen van de zolder te halen en wilde toch de kerstbollen in de boom hangen. Oma wilde dit jaar een boom met veel  rood. Hij opperde dat er toch een beetje wit mocht tussen zitten. Hij ging wel overhaast te werk want ik kreeg in de gaten dat de lichtjes er nog niet inhingen. Tja ik was teveel bezig met andere dingen . Ik heb hem maar laten doen .  De boom is nog niet helemaal vol gehangen . Morgen probeer ik zonder brokken te maken de lichtslingers er in te hangen en dan de boom af te werken. Hij heeft voornamelijk één kant van de boom volgehangen met kerstbollen , witte en rode ,hahaha!

kerstversiering.jpg

05-12-11

vanavond zet ik mijn schoen ..niet

het weer vandaag.jpg

Deze morgen heb ik de zon zien opstaan!
Toen ik dat deze middag tegen de zoon zei dat ik een heel mooie zonsopgang zag zei hij" was je dan zò vroeg op",hahaha. Zijn moeder is geen matinaal mens . Maar deze morgen was ik  echt al op toen ik de hemel zag helder worden en de zon probeerde door de donkere wolken te priemen. Het lukte niet helemaal maar er kwam toch een mooi rozig randje aan de donkere wolken.( de grotere foto's)Na de middag was de zon verdwenen ,de wind waaide krachtig en donkere wolken vlogen voorbij ( de kleinere sint82.jpgfoto's). Een ferme hagelvlaag deed grote hagelbollen tegen de ruiten tikken en tegen de avond kregen we nog een paar donderklappen . Geen vriendelijk weer vandaag. Ik heb dan maar voortgedaan met mijn nieuwjaarskaartjes en brieven.

Het is Sinterklaasavond maar ik denk dat de goedheilig man het afgelopen weekend al bij de meeste kinderen is langsgekomen. Ik ga deze avond mijn schoen niet zetten , zaterdag pas, dan komen de kleinkinderen en kunnen we allemaal genieten van de pakjes die de Sint en zijn Zwarte Piet gaan brengen.

Sinterklaas ik vraag niet veel , ik ben al tevreden met een flink stuk marsepein
Ik had ook nog zo graag een klein fotoapparaatje die in mijn handtas kan sint2.jpgwant die ik nu heb is echt versleten en die grote kan niet overal mee.
Ik zou ook graag een nieuwe bril willen want die ik nu heb vertoont slijtage.
Misschien heb je nog een Iphone over.Het moet geen superdeluxe zijn hoor.
Heb je ook nog een stapeltje dvd's zodat ik alle foto's kan branden en opa ze kan bekijken op TV ?

Ach Sinterklaas wat ben ik slokkerig, ik ben heus al tevreden als je een gròòt stuk marsepein in mijn schoentje wilt leggen.

22:06 Gepost in sinterklaas | Commentaren (14) | Tags: weer, sint, cadeautjes |

05-12-10

Staat je schoentje klaar ?

 

SintLeestBoek.gif 

Hij komt, hij komt,
de lieve goede Sint,
mijn beste vriend, jouw beste vriend,
de vriend van ieder kind.

Mijn hartje klopt,
mijn hartje klopt zo blij.
Wat brengt hij jouw, wat brengt hij mij,
wat brengt hij jouw en mij?
Wie zoet was koek.
Wie stout was krijgt de roe.

Hij komt, hij komt,
de lieve goede Sint,
mijn beste vriend, jouw beste vriend,
de vriend van ieder kind.  

sinterklaasv.jpg 

Zachtjes gaan de paardenvoetjes
Trippel, trappel, trippel, trap
't Is het paard van Sinterklaasje
Stippe, stappe, stippe, stap
't Schimmeltje draagt met gemak
Sinterklaasje over 't dak
't Schimmeltje draagt met gemak
Sinterklaasje over 't dak

't Paardje kan de weg wel vinden
Trippel, trappel, trippel, trap
In het held're maneschijntje
Stippe, stappe, stippe, stap
't Paardje is nog lang niet moe
Maar ik moet naar bedje toe
't Paardje is nog lang niet moe
Maar ik moet naar bedje toe

'k Hoor de vlugge paardenvoetjes
Trippel, trappel, trippel, trap
In mijn lekker warme bedje
Stippe, stappe, stippe, stap
En ik droom van Sinterklaas
En zijn zwarte Pieterbaas
En ik droom van Sinterklaas
En zijn zwarte Pieterbaas

SinterklaasOpZijnWittePaard.jpg

Deze morgen is de Sint hier langs geweest .Neen niet voor oma en opa maar wel voor Sébastien en Cédric.
 In feite is het morgen de verjaardag van de Sint ,maar ja , hij kan niet overal tegelijk zijn .De Sint verdeelt een beetje zijn werk en als hij bij de mama's en papa's is geweest komt hij de andere dag bij de oma's en opa's en tantes en nonkels.
Sinterklaas heeft reuze geluk . Het is verbazingwekkend hoe de sneeuw deze nacht is gesmolten. De Sint en zijn Zwarte Piet zullen geen problemen gehad hebben om bij al de kinderen te geraken . Geen gladde wegen en geen gladde daken meer.
Opa en oma zullen vandaag ook een beetje kind zijn tussen de beide kinderen .

 

14:00 Gepost in sinterklaas | Commentaren (5) | Tags: sint, kleinkinderen, liedjes |