18-04-16

Stralen uit de hemel!

 

sluis5.jpg

Op weg naar een jarige vriendin was ik deze namiddag 
"Welkom in Zeeland" .
De statige bomen langs de Damse vaart dwingen altijd bewondering af.
Ze zijn echt een baken in het landschap van de kust tot in Sluis.

sluis.jpg

Toen ik terugkeerde naar huis zag ik een hemel bedekt met dikke wolken
De stralen van de zon piepten hier en daar door het wolkendek .

Mooi  en een foto waard!
Ik vond een kleine parkeerplaats langs de weg rond Sluis.

sluis1.jpg
 Meestal kijken we in bewondering naar een regenboog.
Maar deze zonnestralen waren even mooi,
hoewel je dit niet zo goed kunt zien op de foto.

sluis2.jpg

De kale knotwilgen lijken een vuist omhoog te steken richting zonnestralen.

sluis3.jpg

Plots kwamen er precies enkele wolken naast elkaar naar me toe gerold.

sluis4.jpg

Toen was de hemel opnieuw wolkenloos en vervolgde ik mijn weg huiswaarts
met nog een blik op de stompe toren van St Anna ter Muiden
vooraleer België binnen te rijen.

13-03-16

Een belangrijke jarige!

alice x.jpg

Ik kreeg onlangs bovenstaande uitnodiging om naar het verjaardagsfeest te komen van Alice. Daarmee weten jullie nog niet wie dat is hé. Alice is namelijk  " 't Vrouwtje "(klik) over wie ik het al dikwijls heb gehad. Zij was het die 32 jaar lang mijn huishouden hielp recht houden toen ik ging uitwerken. Zij heeft het wel en wee van mijn familie meegemaakt. Geen familiefeest, huwelijk, sterfgeval... zonder 't Vrouwtje. Zij was de thuiswacht voor poes en hond als we naar de familie gingen in Luxemburg Toen ze stopte omdat het voor haar leeftijd te zwaar werd, is ons gezin met haar in contact gebleven. We deden haar zelfs mee op de familiefeesten die de oudste zoon bij hem thuis gaf.
Ik vond het zo attent van haar dat ik uitgenodigd werd voor het feest dat haar dochter en de broers en zusters van Alice ( negen in totaal)voor haar verjaardag in elkaar hadden gestoken. Ik was er ook de enige buitenstaander. Ach zo voelde ik me er niet. Ik ken de hele familie en het was in feite een blij weerzien met iedereen. We woonden als kind een paar huizen van elkaar. 

Deze foto is getrokken vòòr haar ouderlijk huis, waar nu één van haar zusters nog woont (het huis ziet er nu wel iets anders uit na al die jaren).
Het diner werd gegeven in het Boerenhof in Heist, midden in het groen met een schuur die beschermd is, een grote speelweide voor de kinderen en bij goed weer een gezellig terras. Het menu was uitstekend met overwegend visgerechten plus de eerste asperges van het jaar.
De familie maakte veel foto's en toen ik hoorde dat ze pas de foto's te zien zouden krijgen bij een volgende familiebijeenkomst in augustus heb ik mijn canonnetje bovengehaald en trok zelf ook wat foto's.

alice.JPG

Ik moest pertinent naast haar zitten!

alicexx.JPG

Alice met haar dochter en twee kleinkinderen (kijkend in de lens van de fotograaf).


ps.Ik stuurde al de foto's die ik nam door naar de dochter. Deze foto's plaatste de dochter op FB, zodat ik me hier niet schuldig voel aan een inbreuk op hun privacy.

 

17:32 Gepost in verjaardag | Commentaren (20) | Tags: 't vrouwtje, verjaardag, feest |

28-01-16

Pannenkoeken

pannenkoeken.jpg

Even uit circulatie geweest. Ik was snipverkouden geworden na het dagje wandelen in de regen in Brugge vorige vrijdag.
Ik lette er aanvankelijk niet op dat ik de andere dag zo kouwelijk was. Maar de zondag had ik prijs. Ik stond op met een ferme hoest maar voelde me niet echt ziek. Ik dacht een dagje rust zal me deugd doen. Deugd deed het wel maar daarmee was ik nog niet van mijn hoest verlost en had er daardoor  ook een slapeloze nacht op zitten.
Ach met hoestsiroop en de  tabletjes voor mijn sinussen zou het wel beteren. Zolang ik rustig beef zitten ging het nogal.
De dinsdag besloot ik toch maar naar de dokter te gaan want het leek niet over te gaan integendeel , en ik begon me "mottig" te voelen. De dokter gaf me een driedaagse antibioticakuur en...huisarrest! Zware verkoudheid.

Maar die drie pillen hielpen  wel om me een goeie nachtrust te geven. Voor de rest kan ik niet zeggen dat ik me genezen voel, de hoestbuien zijn wel niet meer zo zwaar...
Toen ik bij de apotheker om die pillen ging zei ze al lachend " aha je dacht er dit jaar aan te ontsnappen hé!"
Ze wist dat ik de laatste jaren tijdens de eindejaarsperiode telkens in de lappenmand beland was. "Maar de feestperiode is nu toch al een tijdje achter de rug", grapte ik terug.
Ja nu wat voorzichtig zijn en de mistige en regenachtige weerstoestanden wat mijden.
Het ergste vond ik dat ik woensdag een nieuwjaarsconcert in het Casino van Oostende aan mijn neus zag voorbijgaan. Wij( de senioren) gingen er een dagje van maken. Het mocht niet zijn .

Ik was nu niet zo ziek dat ik niks kon doen. Ik heb kerst en nieuwjaarskaarten ingeplakt en de stapel met de oude kaarten en brieven eveneens in een album gestoken.
Als afwisseling heb ik gisteren een hoop pannenkoeken gebakken voor de zoon die 's middags langskwam en nog een  heleboel voor de dochter die na haar werk kwam  om te zien of ze boodschappen moest doen voor me.

En vandaag de laatste donderdag van de maand, kwamen de twee vriendinnen op de koffie bij mij. Op stap gaan zoals we gepland hadden zat er echt niet in en zeker niet toen ik hoorde dat eentje de week ervoor ook zo ziek was geweest met zware hoestbuien.

Op 1 januari was ze jarig en dit hebben we vandaag gevierd. Ik had een fotoalbum besteld met foto's over onze maandelijkse bijeenkomsten van de afgelopen 2 1/2 jaar. Maar gezien de andere vriendin in maart jarig is had ik voor haar ook dit album besteld.

En vòòr ze deze middag langskwamen heb ik nog eens een stapel pannenkoeken gebakken en hebben we geklonken met een glaasje champagne op de verjaardag ( te laat ) van de ene vriendin en de verjaardag van de andere vriendin( te vroeg).

 

maandelijkse uitstapjes1.jpg

 

13-01-16

marc was gisteren jarig

kopje koffie.JPGEinde december kreeg ik een telefoontje van Marc, mijn schrijfzoon of ik op 12 januari naar zijn verjaardag wilde komen. Ik weet dat ik hem daar een enorm plezier mee doe. Dus zei ik dat ik zeker kwam op de koffie met taart !

Gisteren stapte ik om 11.36 uur op de trein richting Lokeren. Met de nieuwe treinuren moest ik een half uur wachten in Brugge. Dus kon ik  een koffietje drinken en een broodje eten in een drink- en eetbar.
Marc moest tot 12 uur werken en hij zou me om kwart over één in het staton van Lokeren ophalen.

Met een brede glimlach wachtte hij me op in gezelschap van Jessica , zijn vriendin. In zijn studio kwamen een paar vrienden  en een paar begeleidsters hem feliciteren. Als gastheer kweet hij zich goed van zijn taak. Koffie of iets pittigers en taart. En natuurlijk werden er cadeautjes geopend.

Na een tijdje ging iedereen terug weg en Marc, Jessica en ik gingen een eindje wandelen. Hij wilde per sé tonen waar hij volgend jaar een studio zou betrekken. Ik hoop voor hem dat dit project volgend jaar zal af zijn want hij heeft er echt zijn zinnen op gezet. Dan mag zijn vriendin een paar dagen per week bij hem logeren. Zij woont nl ook in een systeem van begeleid wonen maar op een andere locatie.

marc.jpg

Hieronder een stukje van het oude gebouw dat totaal vernieuwd wordt voor het project van begeleid wonen.

marc en jessica.jpg

Daarna deden we nog een wandeling door de stad langs mooie oude herenhuizen, een kale boom was behangen met kerstbollen die hun beste tijd gekend hadden, een kerk die niet meer te bezoeken was, een plein met mooie leibomen. Maar het was bitterkoud. Ik had gelukkig die dag mijn winterdons aangetrokken en die kon ik nu echt goed verdragen.

lokeren.jpg

We wandelden samen naar het station waar we te vroeg waren voor mijn trein terug naar huis. Maar we warmden ons nog wat op in de Panos bij een warm drankje( op de bovenste foto de tweede rij)
Marc en Jessica zwaaiden me uit en je zag dat ze genoten hadden van de belangstelling van vrienden en van het feit dat ik een paar uurtjes was afgekomen om samen met de anderen zijn verjaardag te vieren.

drink.JPGIn Brugge moest ik terug een halfuurtje wachten op aansluiting en dat kon ik best doen in de warme ruimte van dezelfde drink-en eetbar. De gesloten wachtruimte op het perron, daar is het ijskoud. Verleden jaar met de Kerst heb ik op die manier een zware verkoudheid opgelopen waardoor ik weken ziek ben geweest.  Was het bitterkoud met een scherpe wind in Lokeren,  in Brugge begon het water te gieten en was er ook een stevige hagelbui. We hebben geluk gehad anders was er van een wandeling niets terecht gekomen. Gelukkig regende het niet meer toen ik uit het station naar de parking ging waar mijn auto stond.

Het is nog altijd nieuwjaarsmaand en vandaag was ik uitgenodigd op de koffie bij mijn nederlandse vriendin in Aardenburg. Zij had nog een paar vriendinnen uitgenodigd en het werd een geanimeerde namiddag!

Morgen blijf ik echt thuis, maar er wacht me wel een verrassing. Even geduld want hoe het morgen zal verlopen kan ik maar 's avonds vertellen.

 

05-01-16

sneeuw ...

...maar niet bij ons. In Canada heeft het flink gesneeuwd en de familie stuurde me hiervan foto's op. Mooi om zien maar de temperaturen zijn er ook naar. Ik ril al wanneer  ik het lees . Min 20 °C is daar normaal en de gevoelswaarde ligt soms nog veel lager. Mooi om zien maar  dan heb ik nog liever onze zachte winter, of beter een normale winter . Want dat zachte weer nu is niet echt winterweer.


Mijn neef was gisteren jarig en via deze weg wil ik hem nog eens hartelijk feliciteren.

sneeuw.jpg

happy happy.jpg

 

03-01-16

Jarig...

 

... zijn zo vlak na de feestdagen, is helemaal niet fijn. Niemand heeft zin in nog eens een feestje. Maar daar heeft de jarige zelf geen boodschap aan!
Sébastien is jarig vandaag maar het feestje zal pas volgende zondag plaats hebben want mama moet -met het begin van de solden- dit weekend werken.
Gisteren belde de zoon op om te vragen of ik thuis was. Jazeker want na een paar dagen weg te zijn geweest  was ik al blij om rustig thuis te blijven. Hij kwam langs om nieuwjaar te wensen en zou een taart meebrengen...
Een stille hint om het huis wat te versieren voor de jarige!! Want zeg nu zelf iedereen vindt het toch fijn als er wat extra aandacht wordt besteed aan de jarige !  Vlug de verjaardagswimpels uitgehaald en van de ene muur naar de andere opgehangen. Wat serpentines aan de luster en op tafel . Ik vond nog een reuze speelballon. Ik heb die opgepompt en aan de luster gehangen. Ik weet dat de jongens daar graag mee spelen ( en dat hebben ze ook gedaan tot die op een scherp voorwerp viel en met een knal in flarden sprong).
Zoon had een lekkere biscuittaart gevuld met chocomousse mee en zo was er een minifeestje voor de jarige. Wel een dagje te vroeg maar hij vond het toch leuk.
Zijn cadeautje? Een envelopje met geld: hij zal zelf een shirt van de Rode Duivels kopen! Hij is een voetballiefhebber en speelt zelf ook elke week voetbal.

De jongste van de zes kleinkinderen is vandaag 13 jaar geworden !!dyn006_original_240_100_gif_2545386_4abed2ac24673ee0b41bf87fb8135191.gif

verjaardag.jpg

15-06-15

Terug de gewone gang van zaken

Na een paar feestelijke dagen, zonder daarom van een feest te spreken, zijn we terug in ons dagelijkse doen. Het feestelijke van de afgelopen dagen stak voornamelijk in kleine bezoekjes en een massa telefoontjes.

Einde deze maand gaan we al die verjaardagen en het  einde van de examenperiode (met hopelijk alleen maar positieve resultaten) extra vieren met een tuinfeest ( dat wil zeggen als het weer het toelaat anders is het binnenshuis ).

Ik heb ook intens genoten van de tuin. Door de zachtere temperaturen is de tuin precies ontploft en staan veel bloemen plots in bloei. De papavers groeien in overtreffende trap, hoge stevige stengels en reuze bloemkoppen! De gele phlomis staat ineens in volle bloei. Blijkbaar heb ik de rozen goed gesnoeid , ze bloeien overweldigend... De hele tuin is mooi, zelfs het gras met zijn artistieke dorre grasplekken.
Daar heeft Sébastien met zijn tante en nonkel een kegelspel gespeeld toen ze hier gisteren op de koffie waren.

kubbs.jpg

bloemen.jpg

Vandaag was het  petanque namiddag. Gelukkig was de zon er en  zijn de veldjes afgeschermd met een haag want de wind was scherp. Iedereen was uitgelaten. Zou de wind en de zon daar voor iets tussen zitten?

Thuisgekomen was er nog tijd om een uurtje de haag met een grote snoeischaar te lijf te gaan. Ik wil die brede laurierhaag aan de voorkant van het huis voor de helft dunner maken. Ik ben al flink gevorderd. Alle dagen een uurtje en zo geraak ik er wel. Het zijn geen dunne takjes en die snoeischaar weegt ook mèèr dan een klein snoeischaartje... Ik maak wel een foto van mijn vorderingen.

dieren.jpg

Toen was het tijd om het konijn en de twee kippen en de poes van buurtje eten te geven. Dat is telkens een heel leuk moment. De kippen komen al aangerend als ze me zien en horen. Ze willen geaaid worden en lopen  voor mijn voeten en tussen mijn benen tot ik de zak  uitgiet met etensresten, oud brood , worteltjes , melkwied( paardenbloem) die ik ga plukken in de vroegere grote groentetuin...
De poes wil tegen de avond altijd in haar huis en daar krijgt zij dan haar brokjes en nat voer. 's Morgens laat ik haar terug naar buiten gaan.
Maar bij mij thuis zit Vlekje ook al te wachten op haar eten en daarna is het mijn beurt  Lachen  en dan is het aan mij om te doen waar ik zin in heb  oa. om eens op de pc te tokkelen.

 

 

22:05 Gepost in tuin, verjaardag | Commentaren (16) | Tags: verjaardag, tuin, dieren |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende