25-05-16

Een dag om vlug te vergeten...

...En dan heb  ik wel over het weer . Zo'n triestig weer. Toen ik gisteren even naar het Pop up restaurant ging kijken, heb ik ook nog langs het strand gewandeld. Ik had het strand voor mij alleen. Ik kan er wel van genieten om op een verlaten strand te wandelen , maar gezien we al mei zijn verwacht je toch ook spelende kinderen en zonnende mensen. Niets van dat alles. Alleen het geluid van de zee , de wind om je oren, gesloten strandtenten, verlaten terrasjes en lege speelpleintjes op het strand !!
Vandaag was het niet veel beter. Alleen brak tegen de avond een waterzonnetje door.

zee.jpg

zee1.jpg

zee2.jpg

zee3.jpg

zee4.jpg

zee7.jpg

zee8.jpg

zee9.jpg

zee10.jpg

zee6.jpg

zee5.jpg

zee11.jpg

Nothing lasts forever
(staat er op een gesloten bar van het Casino).

I tried, you tried, we tried
All of the times that we had together
We should've known nothing lasts forever ...
-JCole

 

PS: Ik heb de Kapper van Halle aan de telefoon gehad. Ik had het geluk dat bij herenkappers in Halle er telkens een foto van de zaak bij stond. Dus zo moeilijk was het niet om de kapper te vinden. Hij was aangenaam verrast. De foto is al opgestuurd . Dat maakt de herinnering aan die dag een stuk mooier .

 

19:08 Gepost in het weer, wandelen | Commentaren (13) | Tags: strand, wandeling |

20-03-16

Wandeling in Loppem

Na een week bezig  te zijn in de tuin, wilde ik wel eens wat anders en sprak ik  gisteren af met een schoolvriendin. Zij stelde voor om in het bos achter het Kasteel van Loppem te wandelen. De vorige keer hebben we ons beperkt tot de tuin van het kasteel en een groengedeelte achter het park, maar we zijn niet in het bos achteraan geweest. Het was toen mooi weer en alles stond groen(klik) zodat we geen behoefte hadden om in het bos zelf te wandelen.
In het Kasteeldomein konden we niet. Het is nog gesloten tot aan de Paasvakantie en kan enkel bezocht worden in groep en op afspraak.

Langs een wandelweg aan de voorzijde van het Kasteel en ook langs de stallingen opzij kun je het bos bereiken. Het bos strekt zich ver uit achter het Kasteel. Het is aan alles merkbaar dat het een oud bos is. Niet enkel aan de omvang van dikke en metershoge bomen. Er lagen veel bomen omver en niet van de kleinste. Hier en daar liepen kleine rechte beekjes tussen de bomen zoals ze doen om bij brand de schade te beperken( brandgangen). Die lagen vol kreupelhout. Het leek er op dat het bos toch opgeruimd wordt. Het zou jammer zijn om dit te blijven verwaarlozen.

loppem4.jpg

Zicht op de voorkant en de zijkant met de mooie schoorstenen.

loppem5.jpg

Hier woont heden de concierge.

loppem3.jpg

De poorten en hekken rond het Kasteel zijn momenteel afgesloten.

loppem7.jpg

loppem8.jpg

loppem10.jpg

loppem12.JPG

Hoog nodige opkuis en reparatie.

loppem11.jpg

Héél veel primula's en massa's sneeuwklokjes.

loppem.jpg

Een verwaarloosde toegangspoort naar een boerderij een eind verderop en wellicht toebehorend aan het Kasteel. Op de tweede foto zie je de drukke E40 ter hoogte van Loppem.

loppem1.jpg

In een weide liepen een paar schapen, maar die maakten zich zo vlug uit de voeten dat de foto mislukt is. Vriendin maakte dan maar een foto van een ander schaap, :-)

loppem9.jpg

Terug wandelend zagen we het rode theehuisje en een stenen verhoging in het bos van wat vroeger een ijskelder was.

loppem2.jpg

Toen kwamen we aan de andere kant waar we de wandeling gestart hadden terug aan de voorkant van het Kasteel.

loppem6.jpg

Wat denk je dat we na anderhalf uur wandelen gedaan hebben!  Op het domein is een tearoom-restaurant( eigendom van de kasteelvrouwe). We zijn ons daar gaan opwarmen ;-) 

loppem13.JPG

20:50 Gepost in wandelen | Commentaren (14) | Tags: vriendin, kasteel van loppem |

20-01-16

Wandeling in het Zwin

 

Vandaag was het grijs en nat weer en er hing een lichte nevel. Het had 's nachts gevroren en het was glad op straat, maar de positieve temperatuur deed de gladde plekken vlug ontdooien. 
Geen weer om vandaag een wandeling te maken, en daarenboven was het vandaag bowling dag. Maar gisteren was het prachtig weer. Ik was in de keuken bezig met de inhoud van de kasten eens een goeie beurt te geven en alles weer piekfijn in orde te zetten. Wanneer Gerrit-Jan terug komt mag hij de houten wandbekleding en het plafond afwassen!  Als hij tenminste terugkomt!

Toen ik 's namiddags door het keukenraam keek en de zon zag , dacht ik "laat alles maar vallen, trek je jas aan en ga wandelen. Want na een paar uurtjes is de zon weg en valt de avond. Ik ruim de boel wel op en sla een dweiltje als ik terug thuiskom."( heb ik effectief nog gedaan)
Ik heb het me niet beklaagd. Ik reed naar Cadzand, parkeerde mijn auto aan de voet van de wandeldijk en begon aan een erg leuke wandeling.

't zwin.jpg

Vanop het uitkijkpunt zag ik de monding van het Zwin. Het was eb en er was maar een kleine watergeul die het Zwin instroomde. Toen ik verder wandelde zag ik dat het enorm laag tij was. 

't zwin1.jpg

Nu de begroeiing op zijn winters is zag ik heel goed al de vakantiehuisjes en de stacaravans. In de verte Cadzand-bad.

't zwin2.jpg

De stipjes in de verte ( op de eerste foto)waren wandelaars aan de Belgische kant van het Zwin. Door de lage waterstand konden ze gewoon wandelen tot in Cadzand. De donkere lijn op de bovenste foto daar was de zanddijk en bij laag tij is er nu een enorm strand ontstaan.
Zelf stond ik bij de tweede foto waar een tijd geleden een dijk was opgeworpen om eventuele olievervuiling van een gezonken schip voor Zeebrugge op te vangen. De zanddijk was weer afgevoerd maar nog niet helemaal op het vroegere niveau. Vlak ervòòr hebben zich allemaal kuilen gevormd.

't zwin3.jpg

Bij opkomend tij kan het water niet zomaar het Zwin invloeien en gebeurt dit in een wijde bocht. Op de eerste foto zie je de bocht( de plassen die je nu ziet bij laag tij) die het zeewater maakt . En het strand is zo immens ver dat ik me afvroeg of het zeewater bij vloed wel ver genoeg de Zwingeul kan instromen!

't zwin5.jpg

Op de bovenste foto zie je een groot gat in de duinenrij. Dit is veroorzaakt door de Sint Niklaas storm van een paar jaar geleden. Eigenlijk beangstigend ! Want wat zal er gebeuren wanneer er nog eens zo'n storm is? Op de foto zie je ook water waar er al ettelijke jaren nooit meer water was en er al duinvegetatie begon te groeien!

Op de tweede foto een berg bijeengebracht hout en takken. Op dat ogenblik kreeg ik gezelschap van een Nederlandse dame die vertelde dat een man woonachtig in de streek zich dagelijks bezighoudt met takken en wrakhout en wortels van struiken samen op een hoop te leggen. Zij toonde in de duinenrij een dergelijke hoop die vermengd was met zand dat bij stormweer rondvliegt en zich vastzet in die hopen . Tegen de duinenrij zag je hierdoor het ontstaan van een nieuw duin! Ik heb er geen foto van omdat we een geanimeerd gesprek voerden en samen verder wandelden.

't zwin4.jpg

Nelleke is haar naam, ze is fotografe en woonachtig op de Veluwe, maar een regelmatige bezoekster van Cadzand. Zij wilde een foto van mij maken  maar tot onze hilariteit bakte ze er niet veel van behalve de bovenste foto( ze was een smartphone niet gewoon). Ik stond er meer niet of maar half op ! Dan maar een selfie gemaakt van ons beiden. Ik ben dit ook nog niet gewoon dat merk je wel aan mijn blik.
Ik was veel te warm gekleed.  Muts en sjaal had ik niet nodig gehad maar ja dan doe je de muts niet meer af anders lijk je op een vogelverschrikker!
Een uurtje wandelen in het zonnetje en een groot stuk in aangenaam gezelschap. Dat heeft deugd gedaan.
Toen we elk in onze auto stapten( die toevallig naast elkaar stonden) zwaaiden we elkaar uit  met de hoop  elkaar nog eens terug te zien op wandel in het Zwin! Het ging allemaal te vlug om eventueel een mail adres door te geven. Nelleke ik bewaar deze foto tot wanneer ik je nog eens tegenkom op wandel in Cadzand!!

18:59 Gepost in wandelen | Commentaren (20) | Tags: zwin, wandelen, nelleke |

29-12-15

nog eens wandelen...

Gisteren ben ik samen met de jongens nog een keertje gaan wandelen om de kerstverlichting te bewonderen. Het was al merkbaar frisser en als de trend zo doorgaat krijgen we binnenkort een winterprik, zoals de weerberichten aankondigen !
In elk geval waren er veel wandelaars maar toen we terugkeerden langs de zeedijk was het al stekedonker en liepen we er bijna alleen. Het orgelpunt van de wandeling was een ijsje voor de ene en een Brussels warme wafel voor de ander in het- volgens mij- beste ijssalon van onze stad. Het leuke is dat ze een terras hebben geplaatst met banken waar je rustig je ijsje kunt opeten. Nu bleven we echter binnen zitten waar  hoge tafeltjes met barkrukken staan.
Ondertussen werd de smartphone weer uitgeprobeerd en met de wijze raad van Cédric bracht Oma het er al stukken beter vanaf! Hoewel ...de foto's die je hieronder ziet zijn merendeels door hem  getrokken.

wandeling.jpg

wandeling1.jpg

wandeling2.jpg

wandeling3.jpg

wandeling4.jpg

wandeling5.jpg

 

28-12-15

Kerstwandeling

Zondag hebben dochterlief en ikzelf een wandeling gemaakt ,een beetje laat in de namiddag omdat we ook  van de kerstverlichting wilden genieten.
Het was zacht weer en er was ook weinig wind wat veel wandelaars aanzette om op het strand te lopen of te wandelen langs de waterlijn. Op de zeedijk was het op de koppen lopen.

kerstwandeling.jpg

kerstwandeling4.JPG

kerstlicht.jpg

De strandterrassen waren leeg maar hier en daar was er een verlichte boom te bespeuren. Die had veel succes want er werden onnoemelijk veel familiekiekjes eronder gemaakt. Bereidwillige wandelaars trokken de tweede foto.

kerstwandeling1.JPG

kerstwandeling2.JPG

 

kerstwandeling5.JPG

kerstwandeling7.jpg

kerstwandeling8.jpg

kerstwandeling9.jpg

kerstwandeling10.jpg

Het was leuk om de versierde winkeletalages te bekijken

kerstwandeling11.jpg

En de plassende engel op het Driehoeksplein had een originele lichtfontein gekregen !

kerstwandeling6.JPG

Kerstfiguren in de straten.

terrasse.jpg

Ik had de grote camera niet bij en trok foto's met mijn nieuwe smartphone. Om kerstverlichtingen op  pleinen en in straten te fotograferen lukte me niet zo goed. Maar hier toch eentje van het supermooi versierde La Terrasse du Zoute

 kerstwandeling3.JPG

De overdekte ijspiste trok een massa mensen aan. Het was helemaal niet koud en je kon gerust wat bijkletsen onder het drinken van een dreupel drinken of een oliebol verorberen zonder te staan bibberen.

02-11-15

November boswandeling

Ik krijg er maar geen genoeg van... en het werd een dag om in te kaderen!
Op 1 november wandelde ik in St Andries-Brugge in het bos van de Abdij van Zevenkerken en om de dag te vervolledigen in het Tillegem bos.

In de bistro op het domein van Zevenkerken leek het zomer. Het terras buiten liep vol en het was er meer dan aangenaam. Zelfs een vrouw zat er, luchtig gekleed, te zonnebaden.
Mijn vriendin en ik aten er het dagmenu op het terras : zij zeewolf en ik stoverij van reebok.


Daarna een wandeling in het prachtige domein

zevenkerken.JPG

zevenkerken1.JPG

zevenkerken6.JPG

Hier is het terras nog tamelijk leeg,
toen we opstapten zat het er vol!

zevenkerken2.JPG

zevenkerken3.JPG

zevenkerken4.JPG

zevenkerken5.JPG

Op de terugweg reden we langs  het Tillegembos ,
daar hielden we ook halt om een boswandeling te maken.

tillegem.JPG

tillegem1.JPG

tillegem2.JPG

tillegem3.JPG

tillegem4.JPG

tillegem5.JPG

De zon zakte snel, de lucht werd nevelig!
Tijd om huiswaarts te keren.

30-10-15

Het Domein Beisbroek

Ik dacht dat niemand het zou raden waar ik gisteren samen met twee collegaatjes was gaan wandelen. Ik heb me vergist. Greta (zonder blog) en Benjamin hebben het geraden. Inderdaad we wandelden in het Domein Beisbroek en het is ons enorm bevallen.
Een bos waar je eens flink in de bladeren kon scheppen zodat ze dwarrelend rondvlogen en knisperden onder elke stap die je zette.
De parking die de routebeschrijving aangaf lag wel een eind verwijderd van het domein zelf

...maar vanaf de parking konden we al genieten van al de afgevallen bladeren.

beisbroek1.JPG

beisbroek.JPG

...en eenmaal op de dreef zagen we links van ons het bos en rechts van ons hoorden en zagen we de auto's rijden op de  E40.

beisbroek3.JPG

...we wandelden er niet alleen. Een dame liet haar vier honden uit.

beisbroek4.JPG

...en toen we het pijltje volgen naar het Domein liep een jogger met een felgekleurde jasje ons voorbij.

beisbroek5.JPG

...we zagen een houten constructie waar de kinderen( en grote mensen!) door openingen konden kijken naar vogels in het bos.

beisbroek6.JPG

...reuze knoestige bomen kwamen we tegen.

beisbroek15.JPG

...en bomen vol zwammen.

beisbroek7.JPG

En toen kwamen we op een open plaats en zagen we niet alleen een tearoom maar ook  de Volkssterrenwacht Beisbroek. Daar zijn we even binnen geweest. Voor kinderen is dit een leerrijke plaats waar ze alles zelf kunnen uit proberen.
Het planetarium was die dag niet open. Jammer!

beisbroek14.jpg

Maar we zouden het Planetenpad afwandelen. Start aan de tearoom om zo het bos in te wandelen. Iedere planeet is uitgebeeld volgens de mythologische figuur met een sculptuur van Jef Claerhout. De wandeling is gemaakt volgens een schaalmodel van het zonnestelsel. Elke stap die je zet komt overeen met 9 miljoen kilometer!!

beisbroek13.jpg

beisbroek8.jpg

beisbroek9.jpg

beisbroek10.jpg

beisbroek11.jpg

beisbroek12.jpg

Dus kun je wel begrijpen dat we moe waren na die wandeling  Knipogen en aan een koffietje toe waren in het Koetshuis, een tearoom met een mooi terras. Nu wel te fris om buiten te zitten. De pannenkoeken waren lekker, maar ik vergat die op de foto te zetten. Enkel het Halloween snoepje bij de koffie kan ik nog laten zien!!

beisbroek17.JPG

Toen was het tijd om terug te keren naar de auto. We namen een andere weg door het bos en daar heb ik gisteren dit prachtig boszicht al van getoond. 

beisbroek16.jpg

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende