29-05-13

uitgeteld...

toiletpapier.jpg

 

Bloggen wordt wat uitgesteld.
Ik ben een beetje uitgeteld.

 

 

09:34 Gepost in Web | Commentaren (32) | Tags: ziek |

23-01-13

Probleem opgelost!

Die decoder heeft me wel een slapeloze nacht bezorgd. Ik zag al een heleboel rampscenario's voor me en ik zou de zoon opbellen zodra de technieker opbelde om langs te komen. Maar het is héél goed meegevallen. Omstraaks 9.30 uur zag ik het wagentje van Belgacom de parking opdraaien en de man die uitstapte herkende ik onmiddellijk als de man die hier in de aanvangsperiode van de digitale TV een flink aantal keren is gekomen om problemen op te lossen. Problemen die zowel aan de digitale TV lagen als aan het stuntelig gebruik van onzentwege. Bij het minste wat verkeerd ging wisten we niet wat doen en de telefonische uitleg volstond niet altijd. Het gevolg was dat ze een technieker stuurden.

Toen ik de deur opende zei de man dat hij twee decoders meehad en hij vroeg welke problemen we hadden want dat was vastgesteld bij Belgacom. Ik was me helemaal niet bewust van problemen maar hij vond ze . De voedingsbron bij de TV in de living was niet meer voldoende werkzaam. Inderdaad na het uitvallen van de elektriciteit een tijdje terug waarbij we uuuuren zonder elektriciteit zaten bleek nadien dat ik wat harder op de knop moesten duwen dan anders om het geluid hoger of lager te krijgen en ook kon ik een programma niet op stop zetten , noch terugspoelen of doorspoelen. Maar ik dacht eerder aan de kleinkinderen die met hun vlugge vingers de TV wel eens ontregelden. Sorry jongens ! Het was dus de voedingsbron die niet optimaal werkte en dus werd die vernieuwd en tevens werd ook een nieuwe decoder  geinstalleerd.
De decoder bij de TV boven werkte helemaal niet goed en de kleinkinderen keken via de distributiekabel( die is nooit verwijderd door telenet omdat ze de kabel op straat niet meer terugvinden!! Bij het vernieuwen van het voetpad had de aannemer al die bakskes afgebroken en de kabel onder het voetpad gelegd. Maar hoe en waar ergens !!). De aansluitingskabel zat los en zo haperde de digitale TV. Ook dat werd hersteld en de TV weer op punt gesteld zonder evenwel de decoder te vervangen.

Het is nu wel vlug verteld maar de man heeft er toch twee uur voor nodig gehad en getelefoneerd naar Belgacom zelf om daar te kijken welke problemen  zij vastgesteld hadden, hoe die te verhelpen en nadien of alles oké was.. 
Na twee koppen koffie , een goeie dreupel en een gezellig gesprek ( want de nieuwe decoder had wat tijd nodig om op te starten )vertrok hij tegen de middag . 

Geen kwaad woord meer over de service van Belgacom !! Alleen de manier waarop ik werd gekontakteerd werpt vragen op. Dat gaf de technieker zelf toe. Volgens hem te gek om los te lopen dat je zelf die decoder moet afkoppelen en naar een omruilpunt  brengen en daarna zelf terug imoet installeren.
Vanavond ga ik die nieuwe decoder eens doen werken  :geluid hoger -lager...film stop ...film terugspoelen  en film weer doorspelen... 't Moet piekfijn werken want morgen gaat de man nog eens bellen om te zien of alles oké is!

~~~~~~~~~~~~

Gisteren was het hier ontzettend mistig . De mist kwam vlak na de middag opzetten en trok niet meer weg.

dikke mist.jpg

dikke mist1.jpg

dikke mist2.jpg

Vandaag kregen struiken en bomen een wit laagje rijp!

vandaag rijp.jpg

 

20:07 Gepost in Web | Commentaren (14) | Tags: tv, belgacom |

22-01-13

Nieuwe decoder

decoder.pngEinde verleden week kreeg ik een mail van Belgacom dat ik mijn decoder mocht inruilen voor een nieuwe. Ik zou dan nog beter TV kunnen kijken enz... Ik moest hiervoor het Kialapunt( een omruilpunt) in de gemeente opgeven en een mail sturen met al de gegevens die ze nodig hadden. Dan zou ik na een paar dagen een sms krijgen en mocht ik met de oude decoder onder de arm, euh mooi ingepakt in een kartonnen doos, de nieuwe ophalen. Ik moest er ook voor zorgen dat de kabels mee waren en de aanwijzer. Eenmaal met de nieuwe decoder thuis mocht ik Belgacom opbellen en ze zouden mij stapsgewijs helpen met de nieuwe aansluiting en opstart.

kiala.pngToen ik dat allemaal las dacht ik eerst "zou dat een nepmail zijn". Maar dat leek me onwaarschijnlijk omdat het nr van de decoder klopte en ook mijn klantnummer. Dat kan toch niet dat ze alle mensen met een decoder naar een kialapunt sturen om er een paar dagen later een nieuwe te gaan ophalen. Daarbij zou ik echt niet weten hoe dat zit met die kabels. Alles wijst zichzelf zeggen ze , tot je eraan begint...

Dus een mail sturen naar Belgacom daar kon ik niet veel verkeerd mee doen. Ik kreeg korte tijd nadien een mail terug dat ze aan mijn vraag niet konden voldoen en of ik op het gratis nummer wilde bellen. Ik snapte er neits meer van. Ik toonde deze mail aan de zoon en het leek hem toch ook echt van Belgacom te komen.
Vandaag belde ik het gratis nummer op en na een hele omzwerving geraakte ik bij een vriendelijke vrouwenstem.

De nieuwe decoder komt er dat is een feit . Bij mij zelfs twee want ik heb twee decoders staan.Maar het zal niet gebeuren via een omruiling in een Kialapunt. Uit het gesprek leidde ik af dat er veel bezwaren zijn geweest en dat het ook niet haalbaar is dat de mensen zelf de afkoppeling moesten doen en de nieuwe dan weer aankoppelen .Daarenboven zijn er niet zoveel omruilpunten en niet alle bezitters van een decoder zijn zo mobiel om daar naar toe te gaan.
belgacom1.jpgEen reclamestunt om hun concurrent een hak te zetten ? denk ik . Maar toch eentje die niet zorgvuldig in elkaar gestoken is. Zo kun je dit hele verhaal samenvatten.

Morgen komt een technieker van Belgacom de twee nieuwe decoders installeren! Ik laat  jullie weten hoe het gegaan is ( als de technieker effectief komt tenminste !!)

21:17 Gepost in Web | Commentaren (12) | Tags: tv, belgacom |

08-10-12

Geen virus meer ?

virusb.jpg

 

Ik heb een tijdje terug regelmatig berichtjes gekregen van jullie dat het gevaarlijk was om door te klikken om op mijn blog te komen. Er zou hier een virus rondwaren die dan jullie blogs kon aantasten.
Zelf ondervond ik niet de minste hinder. Maar voor alle zekerheid liet ik de pc nakijken en praktisch elke dag "zuiverde" ik mijn pc en elke dag mocht ik alle gegevens terug invoeren. Maar dat had ik er graag voor over om jullie alle mogelijke ellende te besparen.
Maar omdat het bleef duren heb ik een mail gestuurd naar skynet . Ik kreeg een standaard mailtje terug dat mijn vraag geregistreerd was. Er is dan vlijtig over en weer gemaild want ze vroegen nogal uitleg. De andere dag kreeg ik een mail met de vraag of ik hen een printscreen kon bezorgen die een eventuele blogger had doorgestuurd. Ik stuurde een printscreen door en een dag later kreeg ik een mail dat ze het onderzocht hadden en dat de virusmelding afkomstig was van mijn kalender ( die is ondertussen al verwijderd)die in de rechterkolom stond. Of ik die wilde verwijderen en als er nog klachten waren mocht ik hen terug contacteren.
Hieronder één van de laatste mails die ik van hen ontving.

Beste Magda,
Na onderzoek laten onze technici en onze partner voor de Skynetblogs ons weten dat
de foutmelding wordt gegenereerd als gevolg van het vakje 'Vrije tekst'
in de rechterkolom (de knipperende kalender).
Dus als u deze verwijderen kan dan zou dit zich niet meer mogen voordoen.
Met vriendelijke groeten,

Klantendienst
Belgacom-Skynet.

 Ik hoop dat alle lezers die hier langs komen gerustgesteld zijn en nu maar hopen dat er geen virusmeldingen meer verschijnen .

22:14 Gepost in Web | Commentaren (16) | Tags: virus |

17-09-12

Ik was op stap...

...maar toch nog even geduld voor het relaas . Ik moet een berg foto's sorteren want ik kan die echt niet allemaal posten. Maar als je onderstaande foto ziet dan weet je waar ik gisteren de dag heb doorgebracht en waarom ik vandaag blaren op mijn voeten heb en liever lui dan moe ben !

Ook ben ik enorm ontgoocheld toen ik merkte dat een logje de mist is in gegaan. Ik heb het skynet team ingelicht , of die me kunnen helpen is maar de vraag. Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen , wel dan ben ik een driedubbele ezel. Ik kwam het al een paar keer tegen en had me voorgenomen om in het vervolg de postjes in een word ducument te maken ipv rechtstreeks in het venster van skynet. Ik heb het niet gedaan en hupsakee ik heb het nogmaals voor.

Het logje ging over service na een aankoop van iets kleins of groot. Momenteel  heb ik er geen zin in om alles opnieuw te maken.

nieuwpoort.JPG

Nog een fijne dag !
Hier is de zon na de middag tevoorschijn gekomen.
Dus ga ik even buiten van het zonnetje genieten;

14:28 Gepost in Web | Commentaren (24) | Tags: web, senioren, uitstap |

07-05-12

Nog even geduld.

Ik was van plan om de foto's te sorteren  over de uitstap naar Aalst , maar vandaag was er terug een petanque namiddag.
Normaal is dat om de veertiendagen maar omdat "grote"voetbalclubs op de terreinen gelegen aan de andere kant van het sportcomplex komen trainen , mogen wij dan niet op de petanque velden spelen! Wij zouden hen kunnen storen in hun training ! Waar gaat dat naar toe met die voetballers?

Dat is de reden  dat we nu een paar maandagen na elkaar spelen om dan een paar weken niet op het speelveld te mogen komen !!
Verleden jaar waren ze ook aan het trainen en wij hadden hen nooit opgemerkt tot het ogenblik dat ze zelf kwamen kijken wat wij aan het doen waren. Waar wij spelen zien we de voetbalvelden niet eens. Misten die spelers wat aandacht of moesten we hen om een handtekening gevraagd hebben ?

Iets anders :

Ik heb van een blogger gehoord dat hij niet op mijn blog geraakte  en zelfs een mededeling kreeg dat er iets mis was met mijn blog. Deze middag zei de kleindochter dat ze wel op mijn blog kon maar ook een mededeling kreeg dat er iets mis was met de blog. Volgens de zoon kon het zijn dat ik informatie of prenten van internet heb gehaald en dat daar nog een code of zo aan vastging die bij andere bloggers als malware kan beschouwd worden. Deze avond heb ik mijn pc "gekuist" en heb ik oa. van de laatste logjes de prenten komende van internet verwijderd. Ik hoop dat hiermee de problemen zijn opgelost. Zelf ondervind ik geen enkele hinder .

Op die manier heb ik niet de tijd gehad om een logje te maken. Maar het komt er zeker aan!

computer-virus-bugs-clip-art-thumb3167674.jpg

(dit prentje is niet recent gedownload :-) )

 

22:15 Gepost in Web | Commentaren (11) | Tags: blog |

31-01-12

een warm mutsje !

muts.JPG

Het wordt koud en iedereen kleedt zich een beetje warmer aan.
Ook dit paaltje in Gent kreeg al een mutsje op !

Verschillende paaltjes hadden zo'n gebreid mutsje .
Ik vond het zo grappig en maakte er een foto van.

Maar het kaartje dat er aan vastgebonden was maakte me nieuwsgierig
"Wildbreien in Gent"
MIAT

En wat vond ik op Internet?

~~~~~~

zat, 24/03/2012 -zon, 01/04/2012
Wij kleden de stad aan!

Ontdek het op de textielroute Stof-e-ring 
Een ludieke breiguerilla

Hiervoor hebben we lapjes nodig, veel lapjes!
Brei, haak, knoop of punnik een lap van 50 bij 50cm,
laat je fantasie de vrije loop, met restjes wol, lappen katoen (zpaghetti)
personaliseer of laat je naamkaartje bij je werkje en kom massaal lapjes binnenbrengen.
Dit kan in het Miat, Smak, Standaard Boekhandel St Baafs en in BoHo

Van al die gebreide jasjes krijgt Gent het warm!!!!.


 

21:17 Gepost in Web | Commentaren (22) | Tags: gent, muts, breien |