24-08-15

Wandelen in Cadzand

De weerberichten waren vandaag zo alarmerend gaande van regen, onweer,donder en bliksem dat ik niet goed wist wat doen met de twee kleinzoons. Veel plannen.... maar met het dreigende weer en af en toe een bui was het niet aan te raden om ver te gaan. De jongens hadden er niet veel zin in , maar omdat oma aandrong om tenminste toch een korte wandeling te doen en na de belofte dat we niet te lang zouden wegblijven ,stapten ze in de auto en reed ik naar Cadzand.
We reden Cadzand voorbij parkeerden onze auto op een kleine parking aan de voet van de duinen,  klommen de duinen omhoog en wandelden terug naar Cadzand . Eenmaal aan de hotels daalden we de weg naar het strand toe en keerden zo terug langs het strand tot waar de auto achter de duinen op de parking stond.

 

cadzand4.JPG

De strandkabientjes zijn fascinerend zoals ze netjes op een rij staan en opvallend is het ook dat er  telkens een hele rij dezelfde modellen bijeenstaan .

cadzand.jpg

Zoals je kunt lezen op dit plakkaat zijn ze héél fier dat hun strand tot de schoonste van Nederland wordt gerekend. Ook tref je er geen zwerfvuil aan. De Sinterklaasstorm van een tijdje geleden en ook de ramp in 1953 zijn ze niet vergeten: de kusten worden versterkt!.

cadzand1.jpg

Vanop een uitkijkplatform zie je de werken aan de haven. Het duistere weer heeft ervoor gezorgd dat de stranden nagenoeg leeg zijn. Zelfs de strandpaviljoenen hebben weinig bezoekers.

cadzand5.jpg

Op zee zie je enorme containerschepen langs varen recht naar de haven van Zeebrugge. Hoewel de foto eronder niet gelukt is( wegens teveel inzoomen ) wilde ik die toch plaatsen: een vissersloep is aan het vissen. De netten sleept hij voort. 

cadzand3.jpg

Maar toen we achter ons keken zagen we een enorme donkere wolk nader komen. Nog even een blik op zee waar we de contouren van de duinen van Walcheren zagen en we mochten ons reppen om de duinovergang te bereiken en naar de auto toe te lopen. We kregen een fikse regenbui. In  elk geval hadden we toch een mooie wandeling van een uur gedaan en hadden we een frisse neus gehaald.

cadzand2.jpg

 

22-08-15

Krolf en Sincfala

Vandaag kwam de vriendin van Brugge nog eens op bezoek. Ze koos voor  de trein om zeker niet in de file te staan met zo'n hitte. Warm was het zeker vandaag en praktisch geen wind. In de schaduw was het bij mij in de tuin 27°.
Terwijl ik in het station op haar wachtte was er een man die tegen iemand zijn ongenoegen wilde uiten over het " weeral te laat zijn van de trein" Toevallig stond ik naast hem en zo was ik zijn klankbord. Ik hoop dat hij na ons gesprek een beetje opgelucht was. Hij moest nl naar Brussel omdat hij op de Thalys werkte en natuurlijk ging het over die aanval op de trein en het feit dat er bitter weinig controle is bij het instappen. Ik begrijp zijn ongenoegen wel ,maar stel je eens voor dat al die mensen die deze morgen voor een dagje kust kozen zouden moeten gecontroleerd worden bij het instappen. Dan reden er zeker geen twee treinen op één uur!
De trein had 10 minuten vertraging omwille van het feit dat er problemen waren met de tractie  en de trein bleef midden in het veld staan!

Wat deden we vandaag ? In de tuin zitten onder de parasol en genieten van een lekkere maaltijd met als hoofd ingrediënt asperges vergezeld van een  glaasje wijn en later een koffie met een nougatine taartje. We hadden beiden geen zin om in die hitte de drukte op te zoeken en als je weet dat de auto's tot in Westkapelle op de Natienlaan geparkeerd stonden dan wil dit zeggen dat alles eivol zit aan de kust zelf.

Maar donderdag zijn Sébastien en oma wel de deur uit geweest. Die namiddag gingen we Krolf spelen. 

krolf.JPG

krolf1.JPG

krolf2.JPG

krolf4.JPG

krolf5.JPG

 

Vlak bij het station van Heist ligt het Boerenhof een geklasseerd monument. De schuur stamt uit 1737.  Het wordt nu uitgebaat als restaurant met een speeltuin en kinderboerderij erbij. Vòòr het gebouw ligt nog een grote groene weide met statige bomen en daar mogen wij om de veertiendagen een namiddagje Krolf spelen.(Krolf is een sport die uit de Scandinavische landen komt overgewaaid. Het wordt gezien als een mix van golf en crocket).
Het lijkt gemakkelijker dan je denkt, je speelt het op oneffen terrein en deze keer was het gras niet alleen vochtig maar ook lang . Dan moet je nogal hard meppen tegen de bal. Sébastien was in ons groepje de tweede en oma bengelde achteraan.

Diezelfde avond vertrok hij naar huis want de andere oma wilde hem ook nog een dagje bij haar. Jammer want diezelfde avond was het museumavond in Sincfala ( klik) en er was een tentoonstelling van een fotograaf die veel foto's van Knokke en Heist had getrokken en daarna was er een  optreden van Madaquito -  Arte gipsy swing en  flamenco soul. (Klik )om meer te weten te komen over deze artiesten.
Het was een sfeervolle avond en de senioren genoten ervan. In elk geval hoefde ik die avond niet in slaap gewiegd te worden. Het waren twee drukke dagen geweest.

muziek.jpg

 

21-08-15

Toen was het niet zo warm.

Toen Sébastien en oma woensdag naar de voorbereidingen voor het vuurwerk gingen kijken was het niet zo warm als vandaag. We wandelden  daarna langs het strand terug naar de auto. Het was erg kalm op het strand, hoewel het helemaal niet koud was. Maar ja de zon verdween af en toe achter vervaarlijk uitziende wolken. Ik denk dat het vandaag met de 26° die ik op de buiten thermometer heb gezien wel een heel stuk drukker zal zijn en daarenboven is het ook weekend. Ik hoorde op het nieuws dat het richting kust aanschuiven was en -door weeral een paar ongevallen- met wachttijden die flink konden oplopen.

Langs de waterlijn lagen er opvallend veel schelpen van wilde oesters en ook van mosselen. Dat ontlokte bij ons de reactie: gooien de restaurants nu hun lege schelpen in zee? hahaha!

zee.jpg

Deze kleintjes trokken zich er niks van aan dat er geen zon was en dat ze veruit de enigen waren die aan de waterkant hun zandkasteel beschermden.

zee1.jpg

Een dreigende wolkenlucht maar de zon probeerde  toch een gaatje te vinden.

zee2.JPG

Deze vlieger droeg de bewondering van Sébastien. Het was dan ook een originele vlieger.  Het jongetje leek het ook makkelijk te besturen, maar  na een tijdje plofte die toch in het zand neer. Het meisje dat juist er naast naar de zee liep had er geen aandacht voor!

zee3.jpg

Een paar mooie bloemenwinkeltjes wachtten op klanten. Ik had die grote wel willen kopen maar ik had geen schelpjes. De speciale schepjes die ze er in ruil voor vragen liggen niet dik gezaaid hier op het strand.

zee4.jpg

Alleen op zee is blijkbaar niet zo leuk, die jongen ging zijn bootje al opbergen.

zee6.JPG

De reddingsdiensten waren nog aanwezig. Blijkbaar was er niet veel werk . Ze hielden een snoeppauze met een lekkere wafel. Ze poseerden bereidwillig voor een foto en wensten me nog een fijne dag toe! Voor jullie ook !!

 

zee5.jpg

Toen liepen we het strand op naar de zeedijk toe en namen de auto en reden huiswaarts. We waren allebei moe want een namiddag bowlen en dan nog een flinke wandeling langs het strand , vermoeiend hoor! En de andere dag gingen we opnieuw sporten. Even geduld !

 

19:13 Gepost in zomer | Commentaren (12) | Tags: kleinkinderen, zomer, vakantie, strand |

19-08-15

Vuurwerk

Deze avond start het vuurwerkfestival . Denemarken mag de spits afbijten. Telkens twee dagen later is er terug vuurwerk op het strand in Duinbergen. De vuurwerkmakers zijn achtereenvolgens Zwitserland, Griekenland , Portugal en de winnaar van vorig jaar nl Belgie zal de reeks afsluiten.

Vandaag waren Sébastien en oma gaan bowlen in Blankenberge met de senioren. Hij deed het beter dan ik :-( . Cédric moest jammer genoeg werken vandaag. Na de bowling reden we naar Duinbergen om ...een ijsje. We kunnen het niet laten als we  in de omgeving van De Post zijn.Lachen We zagen in de bocht van Duinbergen bulldozers af en aan rijden en ook hoogtekranen stonden opgesteld en de muziek klonk al uit de boxen die op de hoogtekranen waren gemonteerd. Het vuurwerk is nl. een klank- en lichtspel . Hoe mooier de muziek past bij het lichtspel hoe meer kans om de winnaar te worden!

vuurwerk.jpg

Ik denk dat een reeks strandkabientjes  plaats moesten ruimen voor het vuurwerkfestival. Zo'n grote vlakte dat er nu vrij was gemaakt!

vuurwerk1.jpg

Veiligheid boven alles.

Grote zandomwallingen zijn gemaakt en zelfs tegen aan de zee is een grote berg zand opgehoopt!

vuurwerk3.jpg

vuurwerk6.JPG

vuurwerk8.jpg

vuurwerk2.jpg

vuurwerk5.JPG

Deze meisjes trekken zich niks aan van de voorbereidingen. Ze zitten op de zandomwalling te genieten van de zee.

vuurwerk7.JPG

21:31 Gepost in Actualiteit, zomer | Commentaren (15) | Tags: zomer, vuurwerk, duinbergen |

13-08-15

De drie kleinzoons.

kleinkinderen.jpg

Dinsdag waren de drie kleinzoons  bij oma. Ik had de oudste kleinzoon gevraagd of hij een keertje de dakgoot wilde kuisen zodat ik de komende winter geen problemen zou krijgen bij felle regen. Erg veel vuil lag er niet in de dakgoot maar het was toch wel een knap lastig werkje. Alsmaar ladder op en ladder af om die te verzetten!

De twee andere kleinzoons waren hier ook en wilden zich ook nuttig maken. Cedric snoeide met de heggenschaar alle struiken rondom het huis zodat die er terug gladgeschoren bijstaan.

kleinkinderen1.jpg

Sébastien heeft eerst een hele emmer snijbonen in stukjes gesneden met het onverslijtbaar machientje van mijn ma en daarna nam hij de bladblazer/zuiger en ruimde zo alle snoeisel op!

kleinkinderen2.jpg

Terwijl Cédric in de achtergrond nog struikjes aan het bijwerken was , speelden de jongste en de oudste wat voetbal.
Het was ook een uitstekende gelegenheid om de drie kleinzoons eens samen op de foto te zetten!

Eenmaal het werk klaar was ging de oudste kleinzoon naar huis en reed oma met de twee andere jongens naar de zeedijk om een ijsje bij de Post.
Ik schreef het in een vorig logje al: het begon te spetteren( en het bleef bij spetteren, maar dat konden we niet voorzien) zodat we de kortste weg naar huis verkozen boven een wandeling langs de zee.
Thuisgekomen speelden ze op het terras nog een spelletje Uno en Stratego en konden we ook nog buiten eten want hoewel de lucht zwart zag bleef het bij dreigen .

kleinkinderen3.jpg

Een mooie dag samen met de drie kleinzoons.
Iedereen moe maar tevreden.

11-08-15

we beloonden onszelf.

 

Na een drukke werkdag reden de kleinkinderen samen met  oma met de fiets om een ijsje naar de Post ( je weet wel " het beste ijs van de zeedijk" ). Dit om onszelf te belonen!!

ijsje.JPG

We deden daarna geen tochtje langs de zeedijk omdat het veel en veel te druk was met ontelbare fietsers die niet enkel op het fietspad reden maar ook een deel van de zeedijk inpalmden. De hele dag was de lucht al betrokken geweest, geen zon en bijgevolg ook niet echt strandweer. Het voelde wel zwoel aan. Maar in de namiddag werd het algauw fris en op de zeedijk kon je goed een jasje verdragen . Daarenboven vielen er spetters en gezien we daar qua kledij niet op voorzien waren , maakten we rechtsomkeer en kozen voor de kortste weg naar huis.
Maar eerst nog een klein ommetje naar Scharpoord , het cultuurcentrum . Daar vonden we nog twee sculpturen van de Beeldenroute

Linde ergo.JPG

"Freedom" Linde Ergo

stier.JPG

"Rennende stier" Evert den Hartog.

scharpoord.JPG

Het was wat aan de frisse kant voor het buitenterras.

Waarvoor we onszelf beloonden? Morgen meer...

08-08-15

Zonnig weekend

zonnebloem.JPG

Samen met een schoolvriendin ga ik dit ook doen!

 

22:23 Gepost in zomer | Commentaren (10) | Tags: zonnebloem, vriendin |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende