14-08-15

Na het stormweer van gisterenavond...

...leek het er vandaag even op dat het mooie weer teruggekeerd was. Maar dat was niet helemaal zo.

Precies vandaag kwam een heel goeie vriendin af en we zouden een flinke wandeling maken naar het Zwin. Daar is niets van in huis gekomen. Je kunt in alle weer en wind wel wandelen, maar zo'n afgelegen wandeling waar je nergens kan schuilen als het regent of onweert  leek ons niet zo aantrekkelijk.
Toen ik haar aan de tram ophaalde reden we eerst naar het sportcentrum Sportoase en het aanpalende Lakeside Paradise. Daar is er altijd animatie en zijn we ook dichter bij de auto moest het opnieuw onweren en water gieten...

pauline.jpg

Tijdens de zomermaanden is er overdag elke tien minuten een tram tussen Knokke en De panne. Dat er veel gereisd wordt met de tram is te merken aan de talloze fietsen die daar geparkeerd staan. Ook de vriendin verkoos om met de tram naar Knokke te komen.

pauline1.jpg

Op het meer was er veel activiteit. Links onder leerden zeilers wat ze moesten doen wanneer het zeil op het water lag en een surfer die in het water gevallen was loopt  "op het water" terug naar de start van de kabelbaan.

pauline2.jpg

Op een plankenvloer naast het meer kun je de bewegingen op het water gade slaan. Er was veel volk om de kabelbaan te gebruiken! Daar gingen we eens  kijken.

pauline3.jpg

Het was rijtje schuiven vooraleer de sporters aan de beurt waren. De vriendin vroeg aan een surfer zijn plank om te tonen hoe groot die wel was! De meesten gebruikten wel twee latten.

pauline4.jpg

Er is een heel mooi clubhuis met een aangelegd strandje ervoor. Door het sombere weer waren er niet zoveel "zonnekloppers"

pauline5.jpg

De bootjes lagen er verlaten bij vandaag. Een jongetje dat van de kabelbaan in het water was gevallen kwam voorzichtig over de "waterweg" terug naar de start. En tegenwoordig is "suppen " in . Een paar dames peddelden voorzichtig over het gladde water.

mosselen.JPG

Het was geen weer om een lange wandeling te maken , want af en toe viel het water met bakken uit de lucht . Maar we lieten ons niet kennen. Zodra het over was droogden we de tuintafel en legden de kussens terug op de zetels en aten onze mosselen met friet buiten op het terras verder , want het was nog altijd 25° en dan zit je toch niet binnen!
Maar bij de koffie  hebben we het opgegeven , de buien kwamen te frequent. In de late namiddag klaarde het op en kregen we zonnig weer, alleen was het helemaal niet meer zo warm. De weersvoorspellingen voor de volgende dagen zijn helemaal niet denderend. Wenkbrauw ophalen

 

pauline6.JPG

En zoals de tekst op het kopje koffie dat we dronken in Sportoase:
we hebben genoten van een fijne dag in elkaars gezelschap.
Het wisselende weer kon ons weinig deren.

 

18-02-14

een omweg gemaakt...

Ik moest vandaag naar de Hubo maar die winkel ligt voor mij aan de verkeerde kant van de Natiënlaan. Ik moet helemaal naar Knokke rijden en dan terug keren om tot bij de winkel te geraken .
Maar mijn vriendin en ik maakten een ommetje zo reden we niet voor niets naar Knokke . We reden langs een landelijke weg naar Knokke tot aan het nieuwe zwembad en Lakeside Paradise. Op het water was geen beweging te zien. Nog wel wat fris om te surfen en andere wateractiviteiten te doen !

duinenwater.JPG

duinenwater3.JPG

duinenwater1.JPG

Geen wandelaars te bespeuren op het wandelpad , dat nu volledig is aangelegd rond het meer, buiten een eenzame jogger die ons toeriep" blijf aan de kant". Alsof wij het hele pad in beslag namen,hihi!.

duinenwater2.JPG

Er is gestart met het bouwen van een heleboel nieuwe woningen
Project Duinenwater(klik) genaamd.

duinenwater4.JPG

Het houten huisje waar de surfers starten is nog gesloten.

duinenwater5.JPG

Een heel mooi clubhuis is klaar om de sportievelingen te ontvangen.

duinenwater6.JPG

Deze mooie bartafel wacht op  goed weer en veel jonge mensen errond!

duinenwater7.JPG 

Mijn vriendin en ik namen een kijkje in de cafetaria van het zwembad.
Er waren weinig zwemmers op deze door de weekse dag.

En daarna reden we naar de Hubo ...

 

 

22:23 Gepost in zwembad | Commentaren (16) | Tags: zwembad, duinenwater, vriendin |

15-08-12

de put is nu een waterparadijs geworden.

Ik heb de opening van het Zwembad getoond en ook nog herinneringen opgehaald bij het zien van de bunker, maar ik mag niet vergeten wat beelden te tonen van  Lake Side Paradise en hoe kan ik dit beter tonen dan met enkele foto's en met een filmpje van Focus TV (klik). Tenslotte is "de Put van Cloedt" in zekere zin de aanleiding geweest dat er hier zo'n prachtige sportmogelijkheden ontstaan zijn.

duinenwater.jpg

Hier een zicht van het Zwembad Duinenwater ( zo zal het in de toekomst genoemd worden) gezien vanaf de "Put van Cloedt" die voortaan Lakeside Paradise zal genoemd worden. Er is nog veel werk aan de winkel maar er kan gezwommen worden en dat is wat nu telt.

surfclub.jpg

surfclub1.jpg

Op de opening van het Zwembad was er ook veel volk die de aangeboden sporten op Lakeside Paradise wilde beoefenen. Er was ook al een soort strandje gemaakt ,het zand moest je er nog bijdenken .De blokhut geeft je al een vakantiegevoel. En verder op het terrein is het nog behelpen met containers en tenten. In elk geval was er die dag een dj die met zijn muziek voor een aangename sfeer zorgde. Er is nog veel werk aan de winkel maar na 20 jaar wachten  is dit maar een detail. Het komt beslist in orde zoals het hele project wel in orde zal komen :jeugdhotel,woonwijken, golfterrein....

 

  surfclub2.jpg

surfclub3.jpg

21:27 Gepost in Actualiteit, zwembad | Commentaren (8) | Tags: zwembad, surfen, duinenwater |